Kantić – razno

Autor lav, Lipanj 20, 2008, 23:50:59

amar

lutajicu beskonacnim internetom naleti na web portal dzungla.ba i na ovaj clanak , zanimljivo

Autobusi sa prepoznatljivim naljepnicama

Ne znam da li ste vi možda imali priliku da se vozite autobusima firme "Kantić". Ja lično nisam i što se tiče ugođaja vožnje ne mogu vam ništa reći. Međutim, njih uvijek ističem kao primjer firme koja vodi računa o izgledu svojih autobusa.
Naime, svi autobusi ove firme imaju prepoznatljivo grafičko rješenje tako da često imate osjećaj da uvijek na cesti vidite jedan te isti autobus. Upravo suprotno, ova firma ima mnogo autobusa i svi izgledaju skoro identično. Vlasnik je davno usvojio rješenje koje danas viđate na njegovim autobusima i od tada je imao samo nekoliko sitnijih izmjena. Zbog toga je i uspio postići veliku prepoznatljivost svojih autobusa koji bar ovako gledano o samoj firmi govore samo najbolje.
Inače, firma "Kroki" (u kojoj sam i sama radila) već godinama radi aplikacije na autobuse tako da znam kakav posao stoji iza svega. Prije svega vrlo malo je pravih prevoznika u Bosni i Hercegovini koji svoj posao shvataju ozbiljno. A među njima još manje onih koji prepoznaju značaj ulaganja u bilo kakav oblik vizuelnog identiteta. "Kantić" je jedan od rijetkih kojem nije žao dati novac za kvalitetne naljepnice koje će trajati i koje neće otpasti nakon nekoliko pranja. Velika većina ostalih štedi na ovome tako da često možete na cesti sresti autobuse sa kojih se vijore slova.
Kvalitet se i u ovom slučaju isplati dugoročno, ne samo po pitanju trajnosti naljepnica nego i po pitanju cjelokupnog imidža firme.

nakon toga posjetim stranicu firme kroki ... i u referenci radova vidim da nije jedini kantic nego ima i prosic koji isto radi kod njih ...

kilometar

Drago mi je da su ljudi primjetili i prihvatili dizajn.Inace ovaj dizajn(sa malim izmjenama)postoji vec od davne 1991.

amar

meni se bas svidja ovaj njihov dizajn ... a ovo brda i sunce ... Iznad Tesnja sunce sija ... :) ... a ovaj Kantic style bas dobro lezi na Setri .. stvarno jos ljepse sentra onda izgleda ...

kilometar

Citat: amar  u Veljača 04, 2010, 21:45:07
meni se bas svidja ovaj njihov dizajn ... a ovo brda i sunce ... Iznad Tesnja sunce sija ... :) ... a ovaj Kantic style bas dobro lezi na Setri .. stvarno jos ljepse sentra onda izgleda ...
Mislim tada,te godine prvi probni dizajn radili smo na Mercedesu.Slazem se sa tobom,na Setri izgleda stvarno dobro.......

mesinovic

Citat: kilometar  u Veljača 04, 2010, 21:39:14
Drago mi je da su ljudi primjetili i prihvatili dizajn.Inace ovaj dizajn(sa malim izmjenama)postoji vec od davne 1991.
Ja sam se mislim 1995 vozio sa Kanticem do Salzburga ,imali su tada sjecam se dobro crne autobuse (Neoplan) sa logotip   delfinima i neke palme ,pa me interesuje da li se to radi o istim prevoznicima ;)

anel

da logotip je bio sa delfinima! radi se o kanticu! taj neoplan i dalje se nalazi u kanticu,stoji ispod kuce!
BITI VOZAČ AUTOBUSA JE ČAST!!!

kilometar

Radi se o jednom Neoplanu(dizajn rađen  krajem 1993.),i sada nagradno pitanje:kada ste prvi put vidjeli aktuelni dizajn na Kantic busu? ;)

amar

konacno sam vikend proveo kuci, i sad sam tu, sutra idem opet nazad za sarajevo, obecao sam slikati kantic autobuse tokom vikenda koji prolaze kroz gracanicu, nabrojao sam ih 6 tokom subote i nedelje, medjutim, zbog veoma losih vremenskih uvjeta koji su u ovom dijelu bosne nisam bio u mogucnosti da ih slikam, zbog toga se izvinjavam, ali ima novi vikend ... pa uspijem nadam se ... pozz za sve kantic fanove ...

mesinovic

Citat: kilometar  u Veljača 04, 2010, 21:39:14

Sad sta je tacno  ???od 1991 ili od kasnije poslije 1995 ???

amar

danas na m-17 sam sreo oko 7 ura oko doboja s 317 hdh , linija za zurich ... i kasnije oko zenice neoplana, uobicajena linija za zagreb 

busfan

Citat: amar  u Veljača 15, 2010, 09:29:26
danas na m-17 sam sreo oko 7 ura oko doboja s 317 hdh , linija za zurich ... i kasnije oko zenice neoplana, uobicajena linija za zagreb 
Jesi li vidio ima li putnika za Zürich? Ta linija ide svaki dan

amar

3-4 putnika , ali cuo sam da ih u tuzli bude dosta, i od tuzle do orasja,  u nedelju sam ga vidio u gracanici , vraca se iz zuricha, 10tak putnika ...

busfan

Dobro , radnim danima ako ima 10-15 putnika i to van sezone i nije tako lose

amar

pa da, ipak ide svaki dan, neznam ni odkud nam toliki potencijal ljudi da idu gore svakodnevno pa barem po 2 putnika kad bi bila :S

damir050

Znali ko  zasto  im ne radi web stranica