Kantić – razno

Autor lav, Lipanj 20, 2008, 23:50:59

elvis

Ma ne znam bas za ovo zadnje sto si rekao,to sad on ispade nedodirljiv,normalno je da stoji i ceka,nadji ti sad musteriju za puno jeftiniji autobus da ne mora prvo dici kredit pa tek onda kupiti autobus,a kamoli za jednu takvu Setru,imidz je jedno,a to sto si ti napisao vec postaje stvar omalovazavanja drugih-kur.enje,a ne samo imidz

busfan

Ma vjerovatno covjek racuna da ce je tesko prodati u BiH i to je to...  ;)   Mada svaka roba ima svog kupca, ali kod nas je trziste, da bolji autobusi idu ispod cijene, a stari su precjenjeni....

amar

da busfan, i ja sam mislio na to , nece cojk da se zafrkaje oko toga, jer je tesko naci kupca, pogotovo sad recesija, nije to kupiti auto od 10 hiljada, treba naci kupca za autobus, naravno kantic ga hoce za lijepe pare , jer i vrijedi lijepih para, i covjek misli da mu se najlakse nagoditi s fabrikom, jer je u njoj i kupljen nov ...

aaaaa

Dobro ba ljudi smirite malo situaciju , ne vjerujem ni da je AMar ni ELvis imao bilo kakvih skrivenih gluho bilo zlih namjera činjenica je da je Amar djelimicno u pravu isto kao sto je cinjenica da se nije adekvatno izrazio.
DA se sada ukljucim u raspravu natemu. Naime nije bas isplativo poslovati sa fabrikom po principu "staro za novo" jer oni to maksimalno obezvrijede. Svaka autokuca pa i ona koja prodaje autobuse ima "skalu" po kojoj se izracunava vrijednost vozila u ovom slucaju autobusa gdje naravno najvise ulogu igraju godine starosti. Bez obzira da li je vozilo preslo par desetina ili stotina hiljda ili nekoliko miliona to ne utice bitno na cijenu. NJena kataloska cijena je "toliko i toliko" sto u glavnom iznosi manje od kataloske cijene Njemackoj a pogotovo u BiH...

amar

moguce da sam se pogresno izrazio ... ali eto o tome po tome ... mozda se covjek i raspitao medju ostalim firmama, mozda nije isao javno s prodajom, mozda je lijepo povezan s ostalim firmama pa nazvo pito da li ste za kupovinu ili sta vec znamo ... ko ce znati... ali izgleda da nevidi potencijalnog kupca na nasem trzistu, sta mislite vi ? da li bi neko htjeo uzeti ?

npr ... gledajuci malo vece firme

CTS uzima manove i neoplane, i to sad kad ih uzima uzima ih nove, tako da nece polovno sigurno
Globtoru uzima nove volvo
transturist isto tako man i neoplan i to novo,
autoherc mercedese

e sad tu ima bosnaexpress, koja kad obnavlja vozni park uzima mecke
za prevoz putnika i nisam nesto bas upucen

to je ono par firmi koje su znacajnije i koje bi imale lovu za to ...

kilometar

Evo da se i ja malo ukljucim u ovu zanimljivu raspravu.Fakat Kantic je i do sada vrlo rijetko prodavao svoja vozila u BiH. Cini mi se da ih oni radije ostave negdje u krugu firme da stoje(pogledati one Nepolane) nego da ih prodaju.A sto se tice ove Setre ne znam,nemam dovoljno informacija,moze svega biti od gore navedenog, ali cinjenica je da Kantic ima, blago receno "neobican" stil ili nacin kupovine i prodaje.Ostaje nam samo da se malo strpimo i sacekamo sta ce uraditi ;)

amar

bas tako kilometar, ali eto sto god ja kazem uvezi ove firme odma naletim na napadanje, kao sada naprimjer ovo od elvisa, da ja njih dizem , da su oni nedodirljivi i to, pa ko je to reko, gdje sam ja to napiso, ali eto nebitno ... nema veze ... nek misli ko sta hoce ...

aaaaa

Citat: amar  u Lipanj 08, 2010, 19:22:44
bas tako kilometar, ali eto sto god ja kazem uvezi ove firme odma naletim na napadanje, kao sada naprimjer ovo od elvisa, da ja njih dizem , da su oni nedodirljivi i to, pa ko je to reko, gdje sam ja to napiso, ali eto nebitno ... nema veze ... nek misli ko sta hoce ...

daaaaj ba pusti to ko te napao??? Elvis?? Nemoj to shvatati kao napadanje jednostavno shvati to kao gresku u komunikaciji jer ako bi gledali ko je sve koga napao i ko je kome kontrirao gdje bi nam kraj bio...

kilometar

Citat: aaaaa  u Lipanj 08, 2010, 20:03:20
Citat: amar  u Lipanj 08, 2010, 19:22:44

daaaaj ba pusti to ko te napao??? Elvis?? Nemoj to shvatati kao napadanje jednostavno shvati to kao gresku u komunikaciji jer ako bi gledali ko je sve koga napao i ko je kome kontrirao gdje bi nam kraj bio...
Slazem se sa kolegom aaaaa ipak su Amar i Elvis uzorni clanovi foruma.Znam da je ovo  o-0

amar

da zaboravimo ... upravu si aaaaa

elvis

Sad sam napisao poduzu PP amaru,pa cu zamolit posto je nemam memorisanu da prekopira i postavi dio koji sam napisao vezano za potencijalne musterije,a pored tih koje sam njemu naveo Autoprevoz B.Luka,Krajnovic,Semberija-transport,Turistik Prosic prodaje svog MAN-a spratnog,a njemu treba mladji spratni bus jer ima prejaku i odlicno uvezanu liniju koja povezuje Sarajevo i Zenicu sa Krajinom

busfan

Citat: kilometar  u Lipanj 08, 2010, 19:04:31
Evo da se i ja malo ukljucim u ovu zanimljivu raspravu.Fakat Kantic je i do sada vrlo rijetko prodavao svoja vozila u BiH. Cini mi se da ih oni radije ostave negdje u krugu firme da stoje(pogledati one Nepolane) nego da ih prodaju.A sto se tice ove Setre ne znam,nemam dovoljno informacija,moze svega biti od gore navedenog, ali cinjenica je da Kantic ima, blago receno "neobican" stil ili nacin kupovine i prodaje.Ostaje nam samo da se malo strpimo i sacekamo sta ce uraditi ;)

Mozda je covjeku zao da autobus koji je toliko pazio i zaradio s njim, neki sivonja urnise za godinu dana  ;D

elvis

E jedino to,ali opet zar nije bolje da ostane u BiH,nego da ga opet iz Njemacke kupi neko iz neke nedodjije :(

busfan

Citat: elvis  u Lipanj 08, 2010, 21:11:45
E jedino to,ali opet zar nije bolje da ostane u BiH,nego da ga opet iz Njemacke kupi neko iz neke nedodjije :(

Znas kako ne znam koja je kilometraza, a autobus je u top stanju i vrijedi sigurno 100 000eur, sad da li to neki mali prevoznik u BiH moze platiti u kesu??? Ali vidicemo sta ce biti na kraju, ne vrijedi nam da nagadjamo  ;)

Man lion's coach

jedno nekontam sto ce se prodavati autobus u njemacku, ako u njemackoj nemoze voziti zbog euronormi??? znaci razlog njegove prodaje sto nepodrzava euronorme i nemoze da vozi u nekim njemackim gradovima buljimir