Kantić – razno

Autor lav, Lipanj 20, 2008, 23:50:59

busfan

Citat: amar  u Lipanj 15, 2010, 15:10:15
ja iskreno nisam za to, a mislim da kantic nema ni potrebe za tim, mogo je to on i do sada, ali nije htjeo, nema potrebe, bolje da uvede jos neke linije, sigurno je tu i linija za bec, koja je na stand by zasad, i tak to , jer bilo je lijepo i one eskurzije, ali budimo iskreni, nisu to autobusi za takvih voznji, ipak su to busevi zasta trenutno i sluze kod kantica, za dalekih voznjih, ja nebi volio ali eto vidjet cemo ...

a slike ce biti nebrinite se ... .

Slazem se, posebno nisu za ekskurzije, jer kako zasad izgledaju stvarno bi bilo steta da se nesto polomi, ili isara sjedista.... a sumnjam da ce neka BH agencija i da plati stvarnu cijenu km za takve autobuse  :-\

aaaaa

Citat: busfan  u Lipanj 15, 2010, 18:57:42
Citat: amar  u Lipanj 15, 2010, 15:10:15
ja iskreno nisam za to, a mislim da kantic nema ni potrebe za tim, mogo je to on i do sada, ali nije htjeo, nema potrebe, bolje da uvede jos neke linije, sigurno je tu i linija za bec, koja je na stand by zasad, i tak to , jer bilo je lijepo i one eskurzije, ali budimo iskreni, nisu to autobusi za takvih voznji, ipak su to busevi zasta trenutno i sluze kod kantica, za dalekih voznjih, ja nebi volio ali eto vidjet cemo ...

a slike ce biti nebrinite se ... .

Slazem se, posebno nisu za ekskurzije, jer kako zasad izgledaju stvarno bi bilo steta da se nesto polomi, ili isara sjedista.... a sumnjam da ce neka BH agencija i da plati stvarnu cijenu km za takve autobuse  :-\

zavisi koga vozis i zavisi ko i kako organizuje

kilometar

Kantic ima vozila koja mogu ispuniti i najzahtjevnija ocekivanja agencija, ali i putnika.Oni cak imaju i strucno osposobljen kadar i mene cudi  da nije i ranije poceo sa tim poslovima.
Gledajuci ove firme ili prijevoznike koji obavljaju tu vrstu usluga i koji iz godine u godinu obnavljaju svoj vozni park,mislim da tu ima zarade i dobiti.Ja mislim da je to logican sljed poteza.Sve vece firme ili one koje to hoce da postanu,jednostavno imaju taj zaokruzen sistem usluga linije-turizam.E sad nisam siguran mogu li oni racunati na tkz. vjerski turizam.Nisam bas primjetio da Kantic ima "zastitu" i jedne vjerske zajednice u BiH.

amar

pa vjerovatno ga to nije zanimalo jer ni do sada to nije radio a uvijek je bio velikan , ja mislim da je zadovoljan sa ovim linijama da nije nikada imao potrebe za tim kao ni sada, a sto se tice ovoga zavisi koga vozis i ko organizuje, istina, vidili ste slike iz zadra, kada je kantic vozio zepter, e takvo nesto se isplati voziti, a skolarce ja nebi volio vidjeti, cast svakome, ali to nisu busevi koji ce npr po jajcu po malim ulicicama se provlaciti, ili do vrela bosne itd itd ... suvise losi putevi ... sto se mene tice to je steta , neznam koliko ti su pouzdane tvoje te kilometar informacije za to da ce uci u taj segment prevoza ?

aaaaa

Citat: amar  u Lipanj 15, 2010, 20:42:45
pa vjerovatno ga to nije zanimalo jer ni do sada to nije radio a uvijek je bio velikan , ja mislim da je zadovoljan sa ovim linijama da nije nikada imao potrebe za tim kao ni sada, a sto se tice ovoga zavisi koga vozis i ko organizuje, istina, vidili ste slike iz zadra, kada je kantic vozio zepter, e takvo nesto se isplati voziti, a skolarce ja nebi volio vidjeti, cast svakome, ali to nisu busevi koji ce npr po jajcu po malim ulicicama se provlaciti, ili do vrela bosne itd itd ... suvise losi putevi ... sto se mene tice to je steta , neznam koliko ti su pouzdane tvoje te kilometar informacije za to da ce uci u taj segment prevoza ?

ma kakvi izleti po Bosni i sl...nema od toga ništa, ova vozila dolaze u obzir samo za Evropske "ture"

amar

e to da,  a ovo saranje po BiH sam ja izricito protiv ... jer ove kraljice nisu za nasih puteva, nazalost sto nam  je takva situacija ... kako se radujem samo novoj 431 :D

Man lion's coach

a sto nebi mogli raditi citiji i skylineri i setre 315 ??? :-\

amar

pa oni bi, ali manje je njih u odnosu na setre 400 , pa se potrefi da se moraju i te setre slati, kao sad ova ekskurzija, a sam priznaj jel to steta...

Man lion's coach

naravno da bi bila steta da  rade setre, i to mi je jako neobicno vidjeti setru kako voza djecacice u BiH, a svakakve djece da se izrazim "seljaka" koji paraju siceve pisu imena ovo ono....

amar

ma ne samo toga da je , djeca ko djeca, onaj kupi sladoled, onaj cokoladu, ispadne, razmelja se po sjedistu, po podu, zvaka ispadne, zaljepi se za pod itd itd ... nenamjerno djeca to urade, nepaznjom, jer nerazmisljaju oni o busu, njima je to avantura, te ekskurzije .... a vidio si na slikama da su isle  i setre 400 serije na ekskurziju, e to ti ja pricam ...

kilometar

Ipak ako budu radili taj turizam,mislim da ce oni sebe traziti u nekom uslovno receno visokom turizmu,kojeg kod nas u BiH i nema bas puno,ali eto ima tu par agencija koje posluju sa takvo klijentelom.........

amar

eh to je vec nesto drugo, onda se nismo razumili, ja sam mislio na ove eskurzije i to , a ovo tipa zepter i to , to uvijek moze, to je profesionalno i ozbiljno ....

Man lion's coach

visoki turizam neznam sta sa tim zeli te reci...ali preko neki agencija se moze uspostaviti kontakt, neke penzice vozati, ozbiljne turiste to mi je ok...

amar

pa ja kako sam razumio da su to vanredne voznje tipa prevoz nekih firmi na odmore, seminare, sastanke, kao sto je to bilo prosli put sa firmom Zepter ... jel na to mislis kilometar ? ili ?

kilometar

Citat: amar  u Lipanj 15, 2010, 21:43:49
pa ja kako sam razumio da su to vanredne voznje tipa prevoz nekih firmi na odmore, seminare, sastanke, kao sto je to bilo prosli put sa firmom Zepter ... jel na to mislis kilometar ? ili ?
Otprilike to je to.Mislim da tu ima prostora i da ce Kantic sa svojom prepoznatljivom uslugom biti ozbiljna konkurencija vec etabliranim prijevoznicima koji rade turizam.......... ;)