ex Livno bus, Livno

Autor Tomek, Ožujak 09, 2009, 20:25:57

STEFI- GRAF

Ja se dobro sićan kad san bija dite Bosne Livno kad bi dolazili u Split sa tamovima ja mislim da nije bilo modela da ga oni nisu imali u voznom parku :)

ist

... a onda je zločinačka postavila svoga direktora

ist

ist

Prema podacima Porezne uprave Federacije BiH, do 30. lipnja I-Livnobus dugovao je za poreze i doprinose gotovo dva i pol milijuna maraka. Evo strukture duga:

I LIVNO BUS D.O.O.
4281086720004
LIVNO
1.966.548,42 (osnovica)
451.653,83 (kamata)
2.418.202,25 (ukupno)

klimama

foto: Dragan Mladinov

11.8.2012. na Kupresu.

foto: Brian Eager

U Marbusu Livno busa 14.4.2011.

ROAD

NEOPLAN VIP CLASS

ist

ROAD

NEOPLAN VIP CLASS

klimama

Garaža Livno busa

Godina je 1926., a autobus vozi liniju Livno-Bugojno.

Autobusi u Livno stižu poslije Prvog svjetskog rata. Pred Drugi svjetski rat Nine Slipčević je imao više autobusa, kojima je prevozio putnike od Livna, preko Sinja do Splita i preko Kupresa do Bugojna.

Današnji Livno bus osnovan je u travnju 1945. godine pod nazivom Državno autosaobraćajno preduzeće (DASP). Vozni park je u početku činilo dvadesetak vozila prispjelih u Livno kao donacija zapadnih saveznika. Radilo se o kamionima nosivosti od 1,5 do 4 tone, koji su osim za prijevoz tereta služili i za održavanje putničkih linija od Livna prema Splitu, Bugojnu, Glamoču, Grahovu i Duvnu.

DASP će kasnije biti preimenovan u "Bosna" Livno i pred prošli rat će zapošljavati oko 900 radnika. Osamdesetih godina 20. stoljeća Bosnin vozni park sačinjavalo je stotinjak autobusa, te oko četiri stotine motornih i priključnih vozila za prijevoz tereta. Poduzeće je raspolagalo i s preko 4.000 četvornih metara prostora namijenjenog servisiranju i remontu vozila.

Početkom devedestih SOUR "Bosna" Livno je podijeljen u tri zasebna poduzeća. Dio koji se bavio prijevozom putnika u lipnju 1992. godine promijenit će ime u Livnobus, a nakon dokapitalizacije 1998. u I-Livnobus.
1993. godine osnovan je Livno bus Split.

Paško

Tog je MANa najvjerojatnije uzeo leasing
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Man lion's coach

Moze li se ovaj uvesti u BiH?

ROAD

Zašto ne ? Ima Euro3 motor.
NEOPLAN VIP CLASS

klimama

Livno bus je jučer prestao voziti i svoju posljednju liniju, Split-Sarajevo.

ist