Irisbus Citelis CNG

Autor kekobus, Ožujak 12, 2009, 14:03:33

Spiker

Punjenje.

421

Prije dopune je obavljena homologacija ili ste samo "isprobavali teren"?
Koliko je trajala dopuna za solo,koliko za zglob?
Gdje Citelisi spavaju noćas?U APD ili AR?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

mansg313

Ovako na prvi pogled izgledaju ružno sa ovim krunama blago me podsječaju na 260A180M neznam... :-\

Spiker

Noćas je kratki u CVH a dugi u ARZ-u.

MAN fan

I kako su se pokazali u prometu. Jesi vidio možda?

conecto

Citat: Boniing  u Travanj 03, 2009, 18:21:07
Noćas je kratki u CVH a dugi u ARZ-u. Homologacija nije riješena i kratki je tek otišao zbog toga u CVH. Probana je vožnja po relativno realnim uvjetima. Dugi je vozio Mirogoj, Dubrava pa  po gradu. Kratki se penjao na Sljeme. Prešli su oko 100km.

No dobro, sad su se oni sjetili isporobavati ih kad su ih već naručili 60 komada. Mislim da ih je za početak trebalo naručiti najviše 10 pa kad se vidi kako će se pokazati u svakodnevnom prometu naručiti ih još. A možda bi drugi po veličini europski proizvođač autobusa trebao imati i neko demo-vozilo za testiranje?

Pošto se o ukusima ne raspravlja ne bih o tome koliko su mi lijepi ili ružni, ali ja na ovim slikama nigdje ne vidim gabaritna svjetla uz koje bi straga došli i krovni žmigavci uz ove koji su za gradski promet stavljeni prenisko. Ni retrovizori mi ne djeluju uvjerljivo, ne vidim neki koji bi pokrivao mrtvi kut. Brisači su postavljeni naopako. Ono što mi se sviđa - čini mi se da je vozačko mjesto postavljeno prilično visoko za niskopodni bus.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Ivan

Citat: conecto  u Travanj 04, 2009, 10:06:04
A možda bi drugi po veličini europski proizvođač autobusa trebao imati i neko demo-vozilo za testiranje?
Ma sigurno ih ima ih za testiranje, samo valja se ZET nije sjetio tražiti... ???

Citat: conecto  u Travanj 04, 2009, 10:06:04Pošto se o ukusima ne raspravlja ne bih o tome koliko su mi lijepi ili ružni, ali ja na ovim slikama nigdje ne vidim gabaritna svjetla
A ovo?

conecto

Hvala, sorry, nemam mikroskop. Ali žmigavaca na krovu straga ipak nema (?) koji dobro dođu i kad izgori žarulja, a Citelis očito baš nema LEDica.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Spiker

Po snazi a time i po voznim svojstvima su bliski Mercedesu. Man zna staviti snažnije motore pa je i živahniji. Ali, moderan plinski stroj troši plina koliko ovi dizela. A plin je punooo jeftiniji i ekološki punooo čistiji.
Još kad EU da poticaj za EEV vozila i tad je Zagreb pun plinaša. A Zet će ušparati jednog zglobnog na godinu dana samu u razlici goriva!!!

Spiker

Ova dva s probna. Da se usaglase za homologaciju.

neoplan fahrer

Isuse Bože, ko ih je ovakve napravio, nisam sad citao detaljno ali ovo sto vidim na slikama izgleda strasno.. Ja inace IVECO cjenim kao kamion donekle, a kao autobus nikako, ali ovo je strašno opće pomisliti da ce voziti po nasim cestama.. >:( >:( :'(
>>MI SMO VOZAČI SVUDA U SVIJETU GDJE GOD DOĐEMO - ONI SU ŠEFOVI SAMO U FIRMI<<

shef

Mislio sam da na ovom forumu ima predrasuda samo prema "kinezima", a kad ono... Dajmo im šansu!
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

neoplan fahrer

Btw, jel ima ko kakve informacije kad krecu u promet i na kojim ce relacijama voziti?
>>MI SMO VOZAČI SVUDA U SVIJETU GDJE GOD DOĐEMO - ONI SU ŠEFOVI SAMO U FIRMI<<

421

Citat: conecto  u Travanj 04, 2009, 12:22:53
Hvala, sorry, nemam mikroskop. Ali žmigavaca na krovu straga ipak nema (?) koji dobro dođu i kad izgori žarulja, a Citelis očito baš nema LEDica.

Ne mogu vjerovati da NISI primjetio već  ugrađene  nosače zastavica !!!
Niti stražnji displej s desne strane stakla.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Portos

Citelis 12 nalazi se u dvorištu Centra za vozila Hrvatske u Velikoj Gorici, na homologaciji.

Hvala g. VB na fotki i info 8)

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.