Irisbus Citelis CNG

Autor kekobus, Ožujak 12, 2009, 14:03:33

mansg313

Citat: neoplan fahrer  u Travanj 09, 2009, 10:51:48
Btw, sta se tice kabine vidim da je povisena, to mi se mozda cak i svidja, ajde to je novost u nasim gradskim busevima pa ok ajmo i to probati.. Sta se tice kokpita, a nemam pojma mozda bi cak i mogao proc ali su ga unistile primjerice one dvije vurice s lijeve strane vozaca tj. uz bocno staklo skroz zadnje koje izgledaju ko da su izvadjene iz TAM-a. Kolko vidim na slikama mjere pritisak zraka u kocnicama ili nesto u tom smislu..  :-\. Ovo sta su izbacili dozvolu za zatvaranje vrata im je pun pogodak.. btw, jel ko zna sta ce se, tj. jel ce se opce sta ugradjivati u onaj prostor iznad gumbića za mjenjanje brzina, koji je kolko vidim zatvoren pop-nitnama.. :P

Mali križni šarafi a ovo za svjetla je skinuto sa VDV ploče koju imaju i MAN-ovi i Mercedesi ;)

421

Citat: mansg313  u Travanj 08, 2009, 11:58:57
Jedina ama jedina stvar koja mi se svidja na ovim Citelisima jesu gumbi za vrata nema više dozvole pa čekanja za 3 i 4 vrata ovako samo otvori zatvori i to je to :)

Nije istina jer ima mogućnost odabira:automatski i manuelno.
Takvu mogućnost ima i novi City.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

Citat: Shole  u Travanj 07, 2009, 12:40:55
nekako mi se čini da je vozačko mjesto dosta visoko postavljeno,  što neznači da je loše

Položaj za sjedalom i vidljivost je kao na 501-505,dakle vanjska ogledala se iznutra ne vide 100%.
Desno vanjsko je na nosaču koji se skida ,pa će se skidati prije pranja i ode grijač te podešavanje iznutra.
Nema nikakvog dodatnog ogledala za prednji/desni kut busa.
Previše željeza,plastika slabe kvalitete.Podvozje ZF.
S boka mi djeluje visok poput Conecta,a ne liči mi na niskopodni bus iako ima "kneeling".
Zvuk motora bi se dao poboljšati ugradnjom "Sebring" , "Sole" ili"Akrapovič" ispuha,jer je pretih.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

Mali križni šarafi a ovo za svjetla je skinuto sa VDV ploče koju imaju i MAN-ovi i Mercedesi ;)

Citelis je spoj svih dobrih/loših ugrađenih dijelova poput  konkurencije na Irisbus,pa su ugrađeni vijci TORX!

Portos

Danas Citelis 18 viđen (i slikan) u dvorištu Centra za vozila Hrvatske u Velikoj Gorici na homologaciji. Slike sutra...

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

conecto

Nisam se nečemu osobito nadao od ovih buseva ali ovo je prestrašno. Mislio sam da će imat VDV-tablu što me do sada tješilo...
Dok je pol table prazno, prekidače (raznih vrsta) su razbacali s lijeve strane, baš pregledno... Ovi manometri zraka su svakako vrhunac... I kak stoji ova ručna... I prekidači grijanja i ventilacije iza nje, svaki svoje fele... Ovakav limeni oslonac za nogu iza pedala nekad su imali Ikarusi... Iveco volani u nekim su modelima barem ugodno profilirani, ovdje niti to...
I sve mi izgleda nekak tijesno, a sreća je popet se ovdje za volan i ne razbit pi..u. I gdje odložit stvari? A i ovaj prozor se otvara daleko naprijed ispred vozača...
Pa starinski retrovizori koji ne pokrivaju mrtvi kut barem s desne strane, od toga smo se već polako odvikli...

Živa sirotinja! Onaj tko je to kupovao valjda ih nikad prije nije ni vidio. Meni bolje izgleda novi Ikarbus!

Nadam se da će bar za vozit biti kako-tako. Ili tražim premještaj u Podsused!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

conecto

Citat: Portos  u Travanj 09, 2009, 22:20:28
Danas Citelis 18 viđen (i slikan) u dvorištu Centra za vozila Hrvatske u Velikoj Gorici na homologaciji. Slike sutra...

Na homologaciji koju btw. do sada nije prošao!

Ikaruse, vrati se, sve ti opraštamo!!!
A GDJE JE POANTA?

Portos

Citat: Portos  u Travanj 09, 2009, 22:20:28
Još je "sutra"

Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

tramvajac 92

Jučer 3 komada na škorpikovoj:

Portos

Citat: tramvajac 92  u Travanj 11, 2009, 11:14:20
Jučer 3 komada na škorpikovoj:
Conecto, bjež u APP dok još nisu u prometu ;D

buSHunter795

A što mislite..
Dali je bolje da je ZET naručio Citelise ili Europolise..
Koji bi bili bolje da voze linijama APD?..

Ivan

:) Oh, već ih dolazi još? Mislio sam da homologacija prvih još nije gotova pa da ostali još nisu spremni...

Lijepo, nadam se da će prva dva onda neće biti izvan prometa više od 10-ak dana...

Ivan

Nego, idu li oni to lijevo do Automehanike? ??? Kako to ako je Benussi glavni, nisu li oni konkurencija? Ne bi li uostalom bilo logičnije da je netko od zagrebačka dva uvoznika Iveca ponudio usluge umjesto Benussija koji nema ni servis u ZG? Čudnovato sve skupa, no dobro, dok održavaju sve kako treba, njihova stvar.

Ivan

Prošetao sam danas do Automehanike i tamo je parkirana poprilična hrpa Citelisa, koliko sam vidio, 5 solo, 3 zglobna, i još barem jedan kojeg nisam uspio prepoznati, mislim da je solo. :)

conecto

Citat: Ivan  u Travanj 11, 2009, 20:19:43
:) Oh, već ih dolazi još? Mislio sam da homologacija prvih još nije gotova pa da ostali još nisu spremni...

Lijepo, nadam se da će prva dva onda neće biti izvan prometa više od 10-ak dana...

Na ovoliku količinu vozila isplati se napraviti tipsku homologaciju koja je inače preskupa kod manjih količina. Kad se napravi tipska homologacija ona vrijedi i za ostale pošto su sva vozila jednaka. Zato su prvo došli po jedan solo i zglobni bus, kad oni prođu homologaciju ostali ne moraju više ići, pa kako budu dolazili tako će se cariniti, regati i odmah u promet. Slično je bilo s Mercedesima i MAN-ovima koji su iz dana u dan osvanjivali po garažama. Dakle, kad krene trebalo bi ići brzo.
A GDJE JE POANTA?