Irisbus Citelis CNG

Autor kekobus, Ožujak 12, 2009, 14:03:33

Ivan

Ja sam se jučer stigao voziti i u solo i u zglobnom, i općenito mislim da su OK.

Unutrašnjost je rađena drugačije nego kod Nijemaca sa više lima umjesto plastike, možda izgleda malo jednostavnije i pokoji dio je možda jeftiniji, ali pokoji dio je i solidniji umjesto plastike na koju smo navikli. Meni osobno dizajn nije sjeo previše dobro, ali realno mi se ne čini puno manje kvalitetan.

Ovjes je dobar, malo je drugačiji osjećaj nego kod ostalih, nekako kao da ima kraći ali mekaniji hod, ali lijepo upija neravnine, sigurno bolje nego Citaro. Treba još malo vidjeti, ali zasad mi je oko toga u redu.

Motori mi se ne čine nimalo slabi, za plinaše idu super, i iznenadio sam se kako dobro solo ide uzbrdo na 201-202, oko toga ne vidim problema i zadovoljan sam.

Sad malo stvari kojima nisam zadovoljan, za one koji nisu skužili radi čega trza, to je zbog ZF-ove getribe koja je i inače trzava, a koju inače gotovo nitko ne kupuje sa Irisbusom, tako da možda nije potpuno uglađena i zvučno izolirana (i koja je inače manje startna jer nema dugu prvu brzinu), stvarno mi nije jasno što je ZET pokušao sa ZF-om ovdje a ne npr. kod Mercedesa, no eto. Ništa strašno, i to je još malo promjene, ja bih bio sretniji sa Voithom, ali nije ovo strašno. Ono što mi se nije svidjelo i baš je stvar Irisbusa je toplinska izolacija na zadnjim sjedalima, tamo je poprilično vruće već sad, kako će tek biti ljeti...

Sve u svemu, ovo je OK, naravno, MAN i MB ostaju carevi i osjetno su kvalitetniji od svih ostalih, ali ovaj je prvi po redu iza njih i nisam razočaran.

conecto

I netko s foruma je jučer vozio zglobnog pa bi bilo zgodno da malo napiše kak se njemu čini u realnim uvjetima...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

STIB

Danas je na 201/202 (i) 682
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

šišipa

bugi

buSHunter795

Citat: bugi  u Travanj 30, 2009, 14:51:20
ljudi dajte slika

ja ću poslije ponoči staviti slike..sada sam na AKZG
bio sam danas na 202 sa 682...
mogu reć da je pristojan i tvrd...malo čudan..ali čemo se naviknuti  :D

mansg313

Ja sam jučer bio na 220/6 sa gb 742 moj dojam je sljedeči....na zglobnom busu motor bruji kao da je tenk,trom na startu,ploča gdje je stanična kočnica nije pričvršćena pa je sve labavo i klimavo,plastika nabija iznutra slično kao u O 530 G I,vrata spora itd....sve u svemu nije me razočarao nisam puno očekivao od njega ali opet... :-\

STIB

Citat: bugi  u Travanj 30, 2009, 14:51:20
ljudi dajte slika
682 na Kvatriću. Displej radi uredno, jedino je na prednjem staklu još neki papir iz tvornice. Kaj je to tako teško skinuti?

Na papiru piše
Citat:12m
niz znakova, vjerojatno broj šasije ili tako nešto
Br. 10
a na staklu još rukom napisan broj 677:

Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Tomek

A gdje su im natpisi iznad vrata Ulaz i Izlaz??

Ivan

Citat: Tomek  u Travanj 30, 2009, 22:19:24
A gdje su im natpisi iznad vrata Ulaz i Izlaz??
Nema...

A ovo sa papirom i brojem na staklu je stvarno iritantno, stoji bus dva tjedna u garaži i nikog nije briga, tipično za ZET...

Evo par slika... Moram priznati da mi nimalo ne smetaju na cesti, na kraju su mi lijep prizor. Navikavam se na osjećaj vožnje i sve je bolji. :) Samo da još počnu barem ovi koji su došli normalno voziti, koliko sam čuo autonomija je OK i nadam se da je faza isprobavanja gotova, i da od sljedećeg tjedna kreću ozbiljno u promet, jer sad zadnjih dana su išla samo tri komada koji voze dvije smjene dnevno...   

buSHunter795

Evo mojih slika od 682...
Išao jedan đir do Kozjaka...
682

Bus je dobar, motor mu je glasniji od LC i Citara G2..
vozačka kabina je dosta visoko i ima premalo prostora..
Ali je sramota kaj je već netko zagadil sa starim novinama i zgužvanim škaniclama..pa sam JA hitil u smeće >:(
Još jedna stvar je da su 'stepenice' kod prvog mjesta, što bi starijim ljudima bilo nezgodno..
Primjetio sam da 'niski pod' ide uzbrijeg po sredini, pa se prije zadnjih vrata opet spušta :o
evo slika

..vozač je rekao da je zadovoljan..

i za kraj slika interijera..

Sve u svemu..ja zadovoljan  ;D

Ivan

Citat: buSHunter795  u Svibanj 01, 2009, 02:00:58
Primjetio sam da 'niski pod' ide uzbrijeg po sredini, pa se prije zadnjih vrata opet spušta :o
To je normalna stvar, zbog prijenosa se pod penje kod zadnje osovine, isto tako ide i kod Lion's Cityja i kod Citara (onih koji imaju niskopodna zadnja vrata, naši opet nisu takvi), a možda i izraženije, na MAN-ovima se uvijek spotaknem na to povišenje.  :D :P

mansg313

plavi ZET-ov bus volim

Awww, vidi ZETovca. Kupio si je McSundae od čokolade  :D  :D  :D
Citelis mi se čini ok, nisam se još vozila u njemu, što svakako moram iako vozi na linijama koje ne koristim. Viđam ga u gradu i već sam se navikla na njega i postao mi je ugodan oku.
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

Daniel

Moram reći da sam iznenađen pojavom solo autobusa na 221 i mislim da nikad nisam vidio sola na toj liniji.
Vozili su Ikrusi , MAN-ovi rabljeni , O405-ice , citari I i II generacija al svi zglobni.