Irisbus Citelis CNG

Autor kekobus, Ožujak 12, 2009, 14:03:33

Shole

Izgleda da će bit posla oko garažnih brojeva jer je već netko naveo neki dan i sad opet MANSG313 da postoje brojevi na 720 i nešto, iako je prvi 741.  Bit će valjda renumeracije ovih preko 740 kad se rashoduju O305G ili će ostat rupe ko i sa APP Citarima što je meni osobno velika glupost.

bugi

po prvi put danas citelis na 261 g br 681

Ivan

Citat: Shole  u Svibanj 09, 2009, 21:05:33
Izgleda da će bit posla oko garažnih brojeva jer je već netko naveo neki dan i sad opet MANSG313 da postoje brojevi na 720 i nešto, iako je prvi 741.  Bit će valjda renumeracije ovih preko 740 kad se rashoduju O305G ili će ostat rupe ko i sa APP Citarima što je meni osobno velika glupost.
Ma sumnjam da je nešto osim 741-745 zasad provozilo, pretpostavljam da je sg313 mislio napisati 742.

Ako sam u pravu, a i ako nisam onda sa jednim argumentom manje, zamolio bih sg313 da bolje ništa ne piše ako misli nastaviti pisati postove poput ovog zadnjeg, bez ikakvog reda, interpunkcije, opreza prema informacijama koje iznosi ili uopće konkretnog sadržaja.

Shole

A čuj, sve ovo što si ti napisao naravno da stoji, ali otupili smo već na takve postove.   
Točka, a naročito zarez,  misaona su imenica u običnog hrvatskog puka.

MANSG313 i njegovi frendovi (banirani i nebanirani), molim vas da provjerite da li postoji neki Citelis između 700 i 741, i isto tako da li postoji neki NL263 ' 99 manji od gar.br. 876.  Kao dokaz se prihvaćaju samo slike (kvaliteta nije bitna).

Daniel

Mislim da se ovdje radi o gb. na busu i gb, na prozoru busa. Ja sam se vozio na gb.745 na 221 , a na prozoru mu je pisalo gb.725.
Pretpostavke su:
1. Da su O305-ice već trebale biti izrezane kad su Citelisi dolazili
2.da će biti renumeracije Citelisa
3.ili će samo obrisati brojeve s prozora i ostaviti već postavljene garažne brojeve i u APD-u će biti rupa kad se izređu O-305-ice

Treće je najvjerojatnije po mom mišljenju

Tomek

Dva Citelisa i zamjenski Crossway -- Ivecovo zamjensko vozilo

Ugl. ovo je Ivecovo zamjensko vozilo, MAN je osigurao jedan bijeli Regio(za školske) i jedan bijeli City(za nove gradske), no Mercedes nije još osigurao nijedan zamjenski bus pa me zanima što čekaju???

kriticar

Tomek,zamjensko vozilo osiguravaju davatelji leasinga, zastupnik pojedinog tipa vozila s tim ne bi trebao imati ništa. On samo osigura potrebni broj vozila (aktivnih i zamjenskih) koje su davatelji leasinga naručili. a u ovom slučaju to su banke i njihovi sektori za leasing. Barem sam ja tako shvatio ovu nabavku.
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

421

Citat: Daniel  u Svibanj 10, 2009, 12:33:32
Mislim da se ovdje radi o gb. na busu i gb, na prozoru busa. Ja sam se vozio na gb.745 na 221 , a na prozoru mu je pisalo gb.725.
Pretpostavke su:
1. Da su O305-ice već trebale biti izrezane kad su Citelisi dolazili
2.da će biti renumeracije Citelisa
3.ili će samo obrisati brojeve s prozora i ostaviti već postavljene garažne brojeve i u APD-u će biti rupa kad se izređu O-305-ice

Treće je najvjerojatnije po mom mišljenju

Brojevi napisani na staklu  ne podudaraju se s garažnim brojem.
Postoji mogućnost da su već u tvornici ti brojevi napisani,jer naši biseri ne koriste takva čuda od flomastera.Da li su oni trebali značiti GBR ostaje nedoumica,jer proizvođač zna da isporučuje 40 zglobnih i 20 solo,zna koje brojeve šasije oni dobivaju,koji se šalju na isporuku ,i da bi ubrzali papirologiju,šalju te podatke davatelju leasinga ,a oni korisniku (ZET) koji onda priprema numeraciju.
Može biti i da je to interni broj iz tvornice.
Da su ih izbrisali,sad o tome ne bi  polemizirali. 
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

zoki.man.fan

Danas sam se i ja imao čast voziti u novome Citelisu gbr 743 na liniji 220. prvi dojam koji sam dobio kad sam ušao u bus je"klimaaaa...". Do Dugava sam se vozio kod drugih vrata i mogu reči da mi je strašno išlo na živce pištanje kod otvaranja i zatvaranja vrata, a što se tiče udobnosti SUPER. Neravnine na cesti upija bez ikakvih problema i trešnje, no razne plastike po unutrašnjosti su več platile danak od naših "super" cesta;dosta zvone i škripe.  Prva zamjerka vrijedna spomena je nedovoljno rukohvata. U Dugavama sam prešao na zglob i tamo sa uočio drugu zamjerku; poklopac zgloba je rebrast samo u jednom smjeru i to poprečno. Sada za vrijeme suhoga vremena je klizav, a za kišnog vremena če putnici dobiti klizanje po busu gratis... Po forumu se provlačilo da je Citelis glasan; možda je nešto glasniji, ali to je neki specifični zvuk, više neko tutnjanje koje nakon 2 minute postane neprimjetno, jednostavno se čovjek navikne na taj zvuk. U vožnji sam primjetio još jednu zamjerku; mjenjač zacugava kod kretanja i prvog prebacivanja brzine. No sve u svemu, bus je čisto solidan i nema razloga zašto bi ga se proglašavalo teškim promašajem.
Skoro zaboravih; kod Lisinskog je automobil ispred njega naglo zakočio i poljubili su se, no nije bilo nikakve štete na busu pa su se mirno razišli, svaki svojim putem.

conecto

Nabavka CNG buseva u Zagrebu bi mogla ponukati npr. gradske čelnike iz Splita da kupe tramvaje. A kad tramvaji stignu oni skuže da nemaju pruge ni žice...
Tako je i s ovim busevima koji se stalno mogu vidjeti na relaciji  garaža Dubrava-Radnička gdje ih vozači voze na tankanje... To znači treba odnekud naći uvijek vozače za to ili onog koji bus vozi u garažu poslati na tankanje... Prekovremeno nije zanemarivo pošto se solaši tankaju nekih 40 minuta, a zglobni i do sat vremena. I još to nekako hoda dok ih je tek 10-ak komada, a što će biti kad ih bude 60!?
Ili će pola buseva jedan dan voziti, a druga polovina se tankati, i tako na smjenu...
Stvarno osmišljeno!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

shef

Malo sam se raspitao na talijanskom forumu. AMTAB Bari. E sad, da li su negdje prodani u Hrvatsku ili van nje...?
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Portos

Danas sam se vozio sa 682 na 201 od Kaptola do Kvatrića kao putnik vulgaris u stražnjem dijelu autobusa. Vozač je Citelisa vozio 1. put, nije koristio klimu pa je u busu bilo sparno. ZF cuka kod šaltanja u 2. i 3. brzinu. Plastika unutrašnjosti (već) lupa i škripi. Ovjes poprilično tvrd. Nisam baš oduševljen autobusom, no budući se već godinama ne vozim autobusima ne znam kako se na istoj trasi ponaša MB ili MAN pa ovo napisano uzmite sa rezervom. Viđeni i 686, 687 te 742 na 221.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

STIB

Jutros viđen gb 750 (na liniji 219) :)
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Spiker

Ma ima ih već preko trideset.
Voze po cijelome gradu.
Svugdje ih se može vidjeti.

421

Viđeno u APD, ali ne i slikano:
681 je prvi oblijepljen natpisima iznad vrata izvana  (ulaz/izlaz) identičnima kao na Citarima.
Valjda neće fulati s ostalim  naljepnicama  i nalijepiti ih na staklo vrata!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln