Irisbus Citelis CNG

Autor kekobus, Ožujak 12, 2009, 14:03:33

Spiker

Krenuli su juečer. Danas bi mogli prva dva stići. Zglobni i solo. Na njima treba riješiti homologaciju pa tek onda na cestu.
Za početak će se puniti u Gradskoj plinari.
Kolika je autonomija? Plinski MAN i MB su išli oko 300km po gradu ?!? Za Citelise spominju 350 ali i 1000km. Ovisi o punjenju. Treba vidjeti hoće li plinara moć napuniti spremnike i nabiti traženi tlak.... ???

Portos

Otići ću pogledati poslije posla u carinarnicu Jankomir da li su stigli. Ukoliko mi se netko želi pridružiti neka bude pred KEV-om u 15h ili ispred ulaza u zgradu carinarnice u 15.10h.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

kekobus

Da ne lutate, danas ništa, javim novi termin!

igor 409

Citat: FitzTN  u Ožujak 18, 2009, 22:48:47
Ja se necu voziti u tim autobusima jer me strah da to ne grune. Ipak je to plin i to nije igra, a zna se kakvo je odrzavanje u AGP i AGD...

A do sad te nije bilo strah voziti se u razvaljenim dizelašima koji su znali gorjeti zbog lošeg održavanja. Već i djeca u vrtiću znaju da je puno veća vjerojatnost (a i ta je jako mala) da će u slučaju težeg karambola ili neodržavanja grunuti benzinski ili diesel spremnik nego plinski (propan-butan) a kamoli ovaj od prirodnog plina.

Tomek

Inače prije subote neće stići  ;)

maky

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Spiker

Čujem da idu trajektom do Zadra.A onda pješke za Zagreb. Autonomija je; prazan i sa max. nabijenim tlakom u spremnike, preko 1000km. Klima, neovisni grijač, puno vozilo, teška cesta i sl. smanjuju autonomiju. Traba vidjeti koliko će moći odraditi svoj posao punionica u GP i na koje relacije će ih rasporediti.

Tomek

Za sve one koje zanimaju jako Citelisi neka malo prosurfaju podforumom Pula jer Pula je prvi grad u Hrvatskoj koji ih je kupio s tim da njihovi nisu plinaši..
Prije par mjeseci sam postavio pitanje kako su zadovoljni Citelisima i dobio dva odgovora

Brioni je napisao:
Motor radi jako tiho, plastika cvili ko luda....

Noxis93 je napisao:
Mene je citelis pomalo razočarao...
Kao što brioni rekoše jako tih motor a vrlo bučna plastika... Uvijek nešto lupa, škripi, puca, ima preuzak prolaz među sjedalima (mogli su sjedala stisnut za 10-15 cm, tako bi se dobilo još korisnih 20-30 cm a nebi bilo takvog gubitka u komforu (e.g. manovi kod nas... mijesta za plesat a sijedala široka koliko dosta)
Za sve ostalo bus je ok... Zagreb će ostvariti gubitak i dobit u isto vrijeme....   

nexus

Evo da ja dopunim dojmove - Citelis se, kad je riječ o završnoj doradi, doima kao pravi Talijan. Više se polaže na izgled nego na kvalitetu izrade. Da se razumijemo, ona je, po meni, daleko od loše, ali da se plastika čuje - čuje se. Makar, ništa manje nego na zagrebačkim Citarima. Pored toga, treba reći da tom lupetanju plastike poprilično doprinosi stanje dobrog dijela pulskih prometnica. Tamo gdje je cesta korektna (bez rupa i značajnih neravnina na asfaltu), bus i plastika u njemu su sasvim tihi. Čini mi se ipak da su se u tom segmentu Europolisi pokazali puno boljima. Ali, ono što je u Citelisu na neusporedivo višoj razini od ostalih buseva u kojima sam se vozio je udobnost vožnje - onakva sjedala još nisam susreo u mečkama i manovima. Jasno, to ćete osjetiti ako do mjesta za sjedenje dođete, budući da je istih, barem u pulskim Citelisima, dosta malo.
Sumirano - plus za dizajn i udobnost, uvjetan minus za završnu doradu i, kod pulskih, koncepciju unutrašnjosti.

421

Ja se necu voziti u tim autobusima jer me strah da to ne grune. Ipak je to plin i to nije igra, a zna se kakvo je odrzavanje u AGP i AGD...

Niti sam čuo,niti pročitao da je ijedan bus na plin  ikad eksplodirao.Za auto jesam jer je diletant pretakao plin iz  pl.boce u spremnik automobila u garaži i ...
Uostalom vozači koji će voziti buseve će biti isključivo nepušači!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Spiker

stara priča  sa Solarisima,
na kraju su ih vratili....
Solaris je nešto zeznuo i bezveze složio instalaciju i to ih je klepilo.

conecto

Citat: 421  u Ožujak 23, 2009, 16:21:37

Niti sam čuo,niti pročitao da je ijedan bus na plin  ikad eksplodirao.Za auto jesam jer je diletant pretakao plin iz  pl.boce u spremnik automobila u garaži i ...
Uostalom vozači koji će voziti buseve će biti isključivo nepušači!

Riječi ti se pozlatile!!! Ja od danas podižem na dvije kutije!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

mansg313

Spiker

trajekt iz Ancone, luka Zadar, srijeda u jutro
Zagreb-četvrtak, Zetova radiona