Irisbus Citelis CNG

Autor kekobus, Ožujak 12, 2009, 14:03:33

voznik

#510
Evo ne znam gdje, da stavim fotke 793ice. Stavit ču jih ovdje, jer je bus od ZETa.
I još nešto. Več prvi dan ostao je bez zadnjih dviih sjedala. Bez brige, u LPPju su jih demontirali zbog namještaja aparature za test ispuha i potrošnje plina. :)
A bus je tako dobar, da vam ga neču vratiti ni za jedan dan više. Ostat če u Ljubljani.

Šalim se, bus je več na putu u domovinu.

tramvajac 92

Citat: conecto  (tema o održavanju i pranju buseva)  u Travanj 22, 2010, 23:12:07
Pretpostavljam da se leasing-busevi malo bolje srede kad odu na servis. Vjerojatno je tako jer se vidi i razlika između 3 marke u APD, a opet bih na prvo mjesto stavio MAN koji uglavnom blistaju u odnosu na ostale, osobito Irisbus o kojima očito nitko ne vodi posebnu (zapravo nikakvu) brigu po tom pitanju.
Taj Irisbus je jedna jako loša stvar... pogotovu ako mu klima ne radi... Dakle, danas sam se vozio u njemu (zglobni) na 107 i klima nije radila i u busu je bilo gore nego u kockici (u kockici se bar daju otvoriti prozori a tu valjda 2-3 u cijelom busu). Da ne pričam kako je bio pun smeća...
I btw. kad je bus na dvokratnoj službi (npr. 4:15-8:15 i 12:15-16:15) i od 8:15 do 12:15 je u garažu jel se bus bar površno očisti ili ga se samo uparkira?

conecto

Htjeli ili ne, bliski susreti s rubnjacima nejednake visine na autobusnim stanicama su ipak neizbježni. Današnji autobusi na kojima je sve od glave do pete ofarbano ne mogu proći bez ružnih tragova i ožiljaka u obliku ogrebotina, ali Irisbusi su izgleda daleko najosjetljiviji pošto se njihovi dijelovi karoserije izvitopere ili pucaju...









A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

conecto

Među novim autobusima nabavljenim na "povoljni" lizing dobar posao je okrenula i firma koja nema vlastitog servisa pa koristi prostor ZET-ove garaže Dubrava. U lizing je uključeno kompletno održavanje modernih ekoloških vozila. Jedan primjer kako to izgleda kad lizing majstori s najmodernijom opremom i dijagnostikom zamijene ZET-ove "pijane" mehaničare...

A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Majstor

Najbolji dio je taj da su taj bus ti STRUČNJACI  raskopali da iskoriste dijelove za druge a ovaj čeka bočno staklo pa služi za rez.dijelove u međuvremenu
Samo mi sudite pošteno !

conecto

A što skuplja ova sofisticirana kantica ispod?
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

marin

a zakaj citelisa nema na 136 ili na 115, a moze i na 146
znam da su u apd ali zakaj ih nema u app

STIB

Citat: marin  u Svibanj 25, 2010, 09:34:13
a zakaj citelisa nema na 136 ili na 115, a moze i na 146
znam da su u apd ali zakaj ih nema u app
U prvom redu zbog punionice plina koje nema ni u APD ni u APP, ali je (Radnička) ipak bliže APDu.

Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

conecto

A sad se nešto priča da gradnja punionice više nije ni u bliskim planovima jer Holding nema novca. Srećom, barem su u Plinari malo dotjerali postrojenje pa kvarovi više nisu učestali kao prije, a i postiže se veći tlak kod punjenja. Prije su rijetko kad uspjeli nadrukati više od 190 bara, sada ide i do 210 (odnosno više plina i prijeđenih km), a i samo punjenje je dosta kraće (najčešće do 30 min).
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Berlingo

Da li neko zna sta radi zglobni Citelis unutar carinarnice na Jankomiru? Naravno bez tablica. Mislim da nije klasicno carinjenje jer bi to bio prostor sta se zove zica unutar zice!

STIB

I dalje traje plinska kriza (dvije slike od jutros):




Ali, na 201/202 su jutros opet sva 3 plinska busa (690, 699, 793). Koriste li oni neke tajne zalihe, ili su se otišli napuniti nekamo izvan Zagreba? Kamo?
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

conecto

Ovo je zanimljiva slika jedine punionice CNG-a u Hrvatskoj i za vlasnike osobnih automobila koji koriste CNG, kao i za neke druge tvrtke koje imaju takva vozila.
A počela je i turistička sezona, uhodani turisti koji voze na CNG već znaju da je Zagreb zadnja postaja na putu prema moru, dalje sa zamjenskim benzinom uz česte posjete benzinskim crpkama pošto su spremnici benzina kod tih vozila samo za nuždu i vrlo su mali. Ovog puta zadnja postaja CNG-a će ipak biti izvan Hrvatske jer ih u Radničkoj čeka neugodno iznenađenje (a ionako nije baš zgodno skrenuti s brzih cesta u centar grada), strategija ko u Formuli 1 –s koliko zaustavljanja do cilja, dobro bi im došao Ross Brawn?
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

sokre

Tko zna što na ovo ima reći glasnogovornik ZET-a i kako on(i) objašnjava ovaj prisilni odmor tolikog broja novih autobusa.

Ali ovakvim tempom eksploatacije Citelisa, u Zagrebu će voziti 50 godina i nikada ih se nećemo riješiti.

Nego, danas je bio jedan solo na 107..

conecto

Pa ovo stajanje plinaša je vijest samo za nas na forumu, jer gradski prijevoz funkcionira - voze školski busevi, posuđeni iz drugih pogona, solo umjesto zglobnih, kačamali umjesto normalnih buseva plus oni koji inače ionako većinom stoje (npr. Marbus, Conecto H...), ima njih koliko voliš kad je još i ova zadnja nabavka ionako bila debelo pretjerana...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tramvajac 92

Ima li možda netko zvuk trube ovog autobusa?