Irisbus Citelis CNG

Autor kekobus, Ožujak 12, 2009, 14:03:33

ipiljek

Meni se jedino ne sviđa zadnji kraj.Izgleda nekako robusno, pa mi na prvi pogled ne ostavlja dojam gradskog autobusa.
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

Shole

Da, stvarno malo liče na nekakve kvazi turištičke Probuse i sličnu ekipu  (odozada).  Vidit ćemo na prvoj slici otvorene haube što se točno nalazi tako visoko da je šajba ispala ovako mala.

t4

Izgledaju futuristički, mislim da će ljudi blejati. Izvana su ok, sad jedino kakva je kvaliteta, motor i tak.
Možda su ispod haube rezervne plinske boce LOL. Šalim se :)

shef

Citat: Shole  u Travanj 02, 2009, 13:23:25
Da, stvarno malo liče na nekakve kvazi turištičke Probuse i sličnu ekipu  (odozada).  Vidit ćemo na prvoj slici otvorene haube što se točno nalazi tako visoko da je šajba ispala ovako mala.
Našao u bespućima interneta:

http://i24.photobucket.com/albums/c9/foto-cubus/cng_bus/citelis_3.jpg
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

kekobus

Evo što se nalazi ispod, nisu ZET-ovi, ali koncepcija je ista!

Pogled s lijeva

Pogled s desna

Shole

Izgleda da je sve skupa postavljeno dosta visoko kad usporedimo recimo sa NG272 kojem bi motor ovdje bio u ravnini s branikom.
Ma teško se ovako bilo što može ustanovit, treba vidit uživo.  Di je tu opće motor? Ovako gledano, može čak bit i ova siva konstrukcija odma do vratiju na desnoj strani, ali čisto sumnjam da ima poprečno stavljani motor. 
Zasad mi je ovo sve skupa ispod haube popriličan misterij  >:(

421

Shole ,nemoj zaboraviti da je ispod haube OTTO motor s,naizgled poprečno postavljenim šestakom zdesna,dok je(su ) hladnjak /ci s lijeve strane.
Raj od prostora za plinaše/mehaničare!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Daniel

Jako puno ljudi nije uopće primjetilo nove merđe i manove pa ak ovo nebu primjetili onda svi moraju ići okulisti!!! ;D

Shole

Baš bi volio vidit dignutu haubu od Pulskih Citelisa.  Mislim da nije neka strašno velika razlika u klasičnom motoru i ovom.

shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

Shef samo ispunjava želje.  Svaka čast.
Ko što sam i pretpostavljao, razlike su vidljive u instalacijama, što je i bilo za očekivat. 

Spiker

Pa sliku motora sam vam stavio 17.03.! Pogledajte i skužit će te da je to motor!
Postavljen je poprečno. ZF mjenjač iza njega i kutni prijenosnik. Kardanska osovina ide u lijevi kraj portalne osovine.

Ivan

Eto, imam sad malo vremena i uhvatio sam kompjuter, pa da napišem svoje prve dojmove izvana (koji mi obično nisu baš isti kad se prvi put provozam, no dobro).

Shef je dobro primijetio jako rijetke farove u boji karoserije i meni je bilo jako drago kad sam vidio (i nadao sam se tome i zato jer su ti farovi po meni estetska katastrofa ako se još kao inače istaknu bojom, i zato jer ovako pomalo cijeli ZET ima slične detalje - slični su pomalo 2200 za koje je isto među zamislima bilo istakuti farove srebrnom bojom). Sa druge strane, bio bih sredniji da su još zacrnili dio karoserije ispod šoferšajbe kako se Citelisi uglavnom naručuju, no eto, to se baš i ne ističe. No, opet, sretan sam i da su uzeli prozore kod kojih se otvori uklapaju u staklo kako ih vole Francuzi, a ne one velike na povlačenje koji su dosta česti u Češkoj. Sve u svemu, dosta sam zadovoljan izborom detalja koji se vide izvana.

Iznutra izgledaju dosta prostrano, zglobnom su isto ugurali sjedala nasuprot trećih vrata, no općenito mi izgledaju sasvim lijepo sređeni što se tiče "namještaja", ako se ne varam, solo imaju tri stolice manje od zadnjih MAN-ova, zglobni isto valjda negdje toliko manje nego Citaro... Plastika je možda malo dosadna u usporedbi sa MAN i MB, ali OK, treba tek ući u njih i bolje vidjeti, a i kod Irisbusa, koliko sam vidio slike, unutra može prilično maštovito i kvalitetno (čak i drvom ili je možda imitacija, uglavnom...) urediti prostor tako da je i ZET djelomično kriv ako bude prejednostavno. :)

Toliko zasad, slike poslije, uglavnom, napokon sam se riješio kompulzivnih želja da posjećujem dosadnu carinarnicu ;D , sad nestrpljivo čekam vožnju.

tamlover

U ovoj ZET-ovoj izvedbi mogo bi se Irisbus i reklamirat, jer izgleda iznenađujuće dobro  ;D
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Portos

Evo i malo ljepših slika iz Jankomira. Prve tri su MMS-om poslane na gmail, pa od temo sejvane i dignute na PB. Ove sam samo resajzao i auto correctirao i kao takve ih stavljam na forum.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.