Irisbus Citelis CNG

Autor kekobus, Ožujak 12, 2009, 14:03:33

Portos

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

MAN fan

Ne znam, nisu mi baš nešto a pogotovo ovaj prednji kraj koji mi je užasno ružan. No vidjet ćemo kako će se pokazat u prometu.
P.S - ovo je samo moje mišljenje, ne pljuvanje po citelisima

štefek

koliko ih je stiglo na carinu

šišipa

vidio sam bio po nekim slikama da su kod četvrtih vrata napravljeni isto kao i SG 220/240, tj. da nema zadnjih stolaca i stim da je bus 100% niskopodan, jeli netko to primjetio, tj. dali je tako i na ovome? :)

conecto

Danas sam ih prvo vidio u Jankomiru, zatim iza 16.00 sreo sam ih na Slavonskoj, vozili su ih ZET-ovi vozači. Oko 17.00 h sreo sam ih opet na Heinzelovoj (bili u Radničkoj na tankanju) nakon čega su otišli na Remizu.
Isti vozači naručeni da sutra dođu na Remizu u 8.00 odakle će ih nekud voziti (pretpostavljam na homologaciju), pa ako je netko zainteresiran u to bi se vrijeme trebali kretati s Remize vjerojatno prema V.Gorici!?
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Ivan

Citat: šišipa  u Travanj 02, 2009, 17:50:21
vidio sam bio po nekim slikama da su kod četvrtih vrata napravljeni isto kao i SG 220/240, tj. da nema zadnjih stolaca i stim da je bus 100% niskopodan, jeli netko to primjetio, tj. dali je tako i na ovome? :)
Nisu, ovi naši imaju (barem) ispušni lonac tamo, i ispuh prema dolje, stolice iznad toga. Vidio sam na nekim slikama Citelise sa ispuhom prema gore, kao nekad na 260A116 M, za prazni niski prostor ne znam, nisam još to vidio...

Inače, meni se sviđa zadnji kraj, istina da je prilično robustan, ali to mi se i sviđa i nema kako drugačije izgledati ako mu je motor iza, nemam prigovora na to, više mi smeta ono pomalo unakaženo naprijed, no eto, ovako kako je ZET uzeo može proći...

Ivan

Ivan

Još dvije... Ne volim slikati (ili barem slati slike) previše dok još nemaju oznake i dok nisu na liniji, al' ovo je ipak veća novost. ;D

narancasti

svaka čast za buseve...meni se ne sviđaju nikako...to je moje mišljenje...naravno da se o ukusima ne raspravlja

šišipa

Kad bi mogao početi dolaziti ostatak Irisbuseva?

Vidim da je zaključak rasprave:

"De gostibus non est putandum."

tj. ovo što je gore narančasti napisao
O ukusima se ne raspravlja.

Kolko bi mogli čekati dok ne krenu redovno u promet?

MAN fan

Sutra vjerovatno idu na homologaciju pa otprilike za nekih par dana ;)

Ivan

Citat: šišipa  u Travanj 02, 2009, 22:52:50
Kad bi mogao početi dolaziti ostatak Irisbuseva?

Vidim da je zaključak rasprave:

"De gostibus non est putandum."

tj. ovo što je gore narančasti napisao
O ukusima se ne raspravlja.

Kolko bi mogli čekati dok ne krenu redovno u promet?
Hmmm, dobro, ne ide izreka baš tako, ali latinski na stranu... :)

Prvi Mercedesi i MAN-ovi su čekali oko dva tjedna do registracije, nadam se da ni ovima neće puno duže trebati... Ostali bi možda mogli uskoro početi dolaziti kad ih je još puno viđeno u tvornici, a i najave su ovdje na forumu bile da poslije prvih ostali brzo dolaze...

maky

Meni su Talijančići super ovako sa fotki (samo mi je žao što oko svjetala nije sive boje) i jedva se čekam provozati u njima.

Jedino su mi retrovizori čudni, malo preminijaturni, ali o tome će struka progovoriti...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Ivan

Citat: maky  u Travanj 02, 2009, 23:41:02
(samo mi je žao što oko svjetala nije sive boje)
Ehehe, meni nije. ;D Za mene je ovo plavo najbolje izabrani detalj u cijeloj nabavci. No, da, to je samo moje mišljenje, o ukusima nije za raspravljati. :)

Samo, koliko sam čitao forume, Francuzi bi ti inače većinom rekli da je ovo pomalo ružan ali općenito super bus, a Talijani bi ti pomalo ljuti rekli da je bus nešto tipa OK, tako-tako, ružan ali dobar, no, uglavnom, da uopće nije Talijan nego Francuz jer je u biti iskopirana Agora samo sa ružnom maskom, a ne voljeni im CityClass... :D

421

Ovisno o tome što će i kako proći na homologaciji ,bit će isporuka ostatka.
Naime ,ako bude problema ,isporuka će kasniti zbog prilagodbe našim regulama.
Ako ne ,počinje plinski val u ZET i Zagreb!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln