Irisbus Citelis CNG

Autor kekobus, Ožujak 12, 2009, 14:03:33

421

Nakon zglobnih, danas je apsolviran solaš.Ovaj bus je super za one ljude koji imaju problema s kičmom jer ima i terapeutsko djelovanje.
Kičmu prisloniš uz stražnju stranu, gdje se nalazi motor i počinje grijanje čije trajanje ovisi o duljini vožnje.
Kad to penzići skuže, školarci  se   budu   morali  preseliti  bliže prednjem kraju.
I onda se ljude  žale na ZET...
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

conecto

Citat: 421  u Lipanj 04, 2009, 21:30:21
Nakon zglobnih, danas je apsolviran solaš.Ovaj bus je super za one ljude koji imaju problema s kičmom jer ima i terapeutsko djelovanje.
Kičmu prisloniš uz stražnju stranu, gdje se nalazi motor i počinje grijanje čije trajanje ovisi o duljini vožnje.
Kad to penzići skuže, školarci  se   budu   morali  preseliti  bliže prednjem kraju.
I onda se ljude  žale na ZET...

Pa kaj ne grije i u zglobnom na istom mjestu?
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

421

U solašu je manja kubatura, pa je veća temperatura!
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

kojot

Dečki zna li netko kako funkcionira tankiranje tih čuda,koliko ih se uopće može napuniti tijekom noći,odnosno koliko ih je zapravo ujutro spremno za izlaz?

I kako ih uopće voze tamo,nije vrag da trebaju dodatni vozači da to furaju(a sve mi se čini daje tako) što predstavlja dodatnu "uštedu" na i onako "štedljiv" holding i zet. Mislim prazni kilometri tako to...

conecto

Citat: kojot  u Lipanj 04, 2009, 22:30:38
Dečki zna li netko kako funkcionira tankiranje tih čuda,koliko ih se uopće može napuniti tijekom noći,odnosno koliko ih je zapravo ujutro spremno za izlaz?

I kako ih uopće voze tamo,nije vrag da trebaju dodatni vozači da to furaju(a sve mi se čini daje tako) što predstavlja dodatnu "uštedu" na i onako "štedljiv" holding i zet. Mislim prazni kilometri tako to...

Upravo je tako kak si napisao. U drugoj i trećoj smjeni zadnjih tjedana raspoređuju se vozači koji voze Citelise na tankanje u Radničku. Tamo se odjednom mogu tankati dva busa. Tankanje naravno traje ovisno o tome koliko je prazan, ali za solaša potraje do 40 min, a za zglobnog i do sat vremena. Dalje malo računaj...
A GDJE JE POANTA?

kojot

Citat: conecto  u Lipanj 04, 2009, 22:34:49
Citat: kojot  u Lipanj 04, 2009, 22:30:38

Upravo je tako kak si napisao. U drugoj i trećoj smjeni zadnjih tjedana raspoređuju se vozači koji voze Citelise na tankanje u Radničku. Tamo se odjednom mogu tankati dva busa. Tankanje naravno traje ovisno o tome koliko je prazan, ali za solaša potraje do 40 min, a za zglobnog i do sat vremena. Dalje malo računaj...

Fantastično,kad ih dođe 60 bit će to pravi "circus maximus" u Dubravi.
I to je nagrada APD-u što je u posljednje vrijeme bio najuredniji zet-ov autobusni pogon.
Tamo sljede teški dani za sve...

conecto

Upravo tako. No to ne može biti trajno rješenje pa će se nešto morati instalirati u garaži. Naravno, nameće se pitanje zašto to već nije riješeno kad se odavno znalo da dolaze...
A GDJE JE POANTA?

Ivan

Uostalom, ovaj aranžman sa Gradskom plinarom vjerojatno ubija javnu CNG punionicu, ionako malobrojni ljudi koji su tamo punili su sada vjerojatno prilično revoltirani kad tamo cijele dane vise zetovci...

Ovo nema nikakvog smisla, netko bi trebao dobiti otkaz zbog nemara zbog već postojeće situacije, a kamo li kad dođu svi...

Inače, mislim da samo na 201-202 ima Citelisa koji voze cijeli dan, drugdje su i dalje svi dvije smjene ili dvokratna... Ne znam jesam li u pravu, ali meni se čini da nije stvar u autonomiji (ako mogu odvoziti 201-202 koja je dosta duga i teška) nego u tome da tako sa jednim tankanjem dvije smjene i dvokratnu mogu voziti dva dana, može li netko reći točno?

FitzTN

hm hm, pa koliko to ljudi ima automobile na CNG?

Ivan

Portos

Citat: FitzTN  u Lipanj 05, 2009, 12:50:50
hm hm, pa koliko to ljudi ima automobile na CNG?
Možda desetak. Ali i vozni park plinare čine vozila na CNG.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

421

Osim vozila GP, još dio vozila ZH ima Fiat Doblo na CNG, a radi se o Zagrebačkom velesajmu.
Na CNG punionici nije takva velika navala da bi bilo problema jer se istodobno mogu puniti samo dva
busa (zbog promjera pištolja) dok su ostale dvije slobodne za punjenje ostalih vozila.
Zbog gabarita buseva ispada velika navala i zakrčenje stanice no nije tako.
Malo prejudicirate s stanjem stvari i otkazima!
Busevi dolaze planski na dopunu gdje ih filaju s max 210 bara CNGa pa odlaze u APD.
Isto kao i s redovitim servisima na Citarima, sad bez veze paničarite s dopunom plina na Citelisima!

98989

na 745
18m iza skroz u ćošku lijevom iza zadnjeg sjedala odvoio se panel tj pregrada motornog djela i putničkog vidi se pjena izolir i pušta toplinu više nego inače i buku

Ivan

Citat: 421  u Lipanj 05, 2009, 18:13:08
Isto kao i s redovitim servisima na Citarima, sad bez veze paničarite s dopunom plina na Citelisima!
Kako bezveze paničarimo? Zar sad ispada da ne postoji problem? Pa očito je minimalni broj Citelisa u prometu već sada (mislim da negdje manje od pola spremnih), a od 60 koji će doći ukupno 45-50 bi ih sigurno trebalo svakodnevno biti u eksploataciji, to se očito neće moći ostvariti uz takvu malu punionicu.

421

Promet tece redovito, buseva ima i previse, a problem punjenja  u garazi se rjesava.
Putnici (osim onih sa foruma) ne trpe.GP je prijelazno rjesenje.
Zivot tece dalje.