Babić-Biss Tours, Zenica

Autor lav, Prosinac 09, 2007, 12:35:45

The_Dubster

ma i nas su vozili sa skalamerijom od busa na ekskurziju u tursku... taj sam bus postao ranije na temi, užas :-X

Mustafa YJM

Citat: elvis  u Veljača 16, 2010, 18:25:39
I ja mislim da nisu nesto posebno,ali nemojte zaboraviti i dvije Scanie,i one su nove ;)

Istina, ali opet sa 4 nova vozila su daleko od konkurencije za evropske linije...Scanie tjeraju za Švedsku, ako se ne varam. Opet ih Kantić može pojesti na toj relaciji, a ima još prijevoznika ( ipak se 431 DT ne može porediti sa Scaniom, Autoprevoz BL je isto gore šalje ).

busfan

I Unilines,TopTourist, Adriaticc voze Setre 400 za Svedsku

mate

Danas kod AK Sl.Brod Higeri 940-T-708 i 940-T-709, prvi je za Vares, a drugi za Zagreb, ispricavam se sto je slika malo losija, ali rijetka je prilika, da uhvatim ovako 2 Higera zajedno

vozac biss

biss tours je jedna od bolji firmi u bih 54 vozaca su zaposlena u ovo vrijeme recesije nijedan radnik nije odpustan plate su na vrijeme doprinosi i ostalo sto spada je na vrijeme korektnost vlasnika je na nivou prema radniku tako da je svaki komentar u vezi ove firme suvisantreba biti uposlenik ove firme pa nesto prokomentarisat za svaku su pohvalu

busfan

Citat: vozac biss  u Veljača 23, 2010, 16:50:02
biss tours je jedna od bolji firmi u bih 54 vozaca su zaposlena u ovo vrijeme recesije nijedan radnik nije odpustan plate su na vrijeme doprinosi i ostalo sto spada je na vrijeme korektnost vlasnika je na nivou prema radniku tako da je svaki komentar u vezi ove firme suvisantreba biti uposlenik ove firme pa nesto prokomentarisat za svaku su pohvalu

Svaka cast ako je takav odnos prema zaposlenima, to je u BiH rijetkost! Ali ipak sta i putnici kazu, ako gledamo vozni park i nije bas nesto posebno

vozac biss

VOZNI PARK JE POPRILICNO DOBAR ZA RAZLIKU OD NEKI DRUGI PREVOZNIKA
VOZILA KOJA SE KRECU PO BOSANSKIM LINIJAM SU VECINOM BOLJA OD NEKI STO IDU DO ZAGREBA

vozac biss

SVE FIRME STEDE NA LINIJI ZAGREB PA ZASTO NEBI I BISS TOURS STO JE RAZUMLJIVO

vozac biss

NA PRVOM MJESTU JE PUTNIK PA ONDA SVE OSTALO A MISLIM DA HIGER JE DOVOLJNO UDOBAN I SVE OSTALO ZA JEDAN ZAGREB ZA DALJE DESTINACIJE KORISTE SE VECE MASINE A IM IH DOBRI I OVO JE FIRMA KOJA ULAZE U VOZILA NI JEDAN UTOBUS NEDAJU DA ODE NA LINIJU AKO SOFER PRIJAVI BILO KAKAV KVAR TO SE ODMAH OTKLJANJA I MJENJA SE VOZILO NA TOJ LINIJI

mesinovic

Busfan vidis sta vozac biss kaze ,po kojem zakljucku kazes da nije park nesto posebno ,  a gdje si vidio da stoji bus na putu kod bissa, nemojte tako nije bas korekt , bez argumenata ne bi se ja slozio sa busfanom ! ? ;)

busfan

Citat: mesinovic  u Veljača 24, 2010, 00:19:17
Busfan vidis sta vozac biss kaze ,po kojem zakljucku kazes da nije park nesto posebno ,  a gdje si vidio da stoji bus na putu kod bissa, nemojte tako nije bas korekt , bez argumenata ne bi se ja slozio sa busfanom ! ? ;)

Dobro da budemo iskreni za BiH uslove je vozni park prilicno dobar, ali ipak ih ni u kom slucaju ne mozemo prediti sa Kanticem , Transturistom, Globtourom, pa donekle i CTS,.... i sl. Znaci ipak nije medju boljim prevoznicima, ali za nase uslove OK  ;)
Osim kineza, nek prica ko sta hoce, za mene je to najgore smece

Mustafa YJM

Sorry..ali da imate 10-15 novih Manova, umjesto dva, i da su vam Neoplani bolje očuvani ( imaju svakakvih dijelova na sebi )  to bi bila jedna od boljih firmi u BiH...ovako je nemoguće se porediti sa već navedenim prijevoznicima, s tim da ne mislim na Higere, u svakom slučaju su bolji od Turkiza. Samo što Kinez jednostavno nije za naše ceste, svaku neravninu dobro osjeti.

Svaka čast na dobrom tretiranju radnika, ali po trenutnom voznom parku Centro, Globtour, Transturist, Smiljić ( Kantića neću ni pominjati ) su daleko ispred.

kilometar

Ako uzmemo da je Biss Tours relativno mlada firma.Naime,voze tek nekih 15-ak godina,oni imaju solidan vozni park.E sad,dali su mogli imati i kvalitetniji to je drugo pitanje.Fakat,imaju podrsku opcine Zenica,IZ(ture na hadz)itd.Hm sigurno je mogao i bolji da bude. ;)

mesinovic

Ja licno mislim i prilicno sam siguran da je Biss stariji o 20 godina , a ne kako neki kazu  mlada  firma etc.etc, a u najvecoj svjetskoj krizi vozaci nisu  otpustani ,mislim ipak da je firma za respekt, sto se tice voznog parka mozda nema jednobojan vozni park kao gore navedene  firme, ali najvjerovatnije su i najmanje i zaduzeni(Hypoteke) i jos jednom da naglasim RESPEKT !!! ;D

kilometar

Idemo konkretno:Gdje u kuda je Babic-Biss vozio na primjer 90-te ili 91. godine?Ja nisam ni rekao da je firma losa,ali ako znamo da je vozio na Hadz recimo 10-ak puta,a znamo svi da to ne moze svako da vozi i da dobije na tenderu(ako ga uopste ima?),misljenja sam da je morao imati makar mladji vozni park. ;)