Punjenje linija

Autor Boki651, Studeni 21, 2007, 15:22:26

Boki651

neki se i dalje drže stare trase, primjerice, javljeno mi je maloprije kako 1 lagano ide uz Krimeju  ;D, ali je skrenuo u Kontuševu  ;D, vjerojatno put tower centra, preko rotora ;D

Berlingo

Jedna mala sitnica. Moje veselje nije trajalo do kraja dana. 436 nije bio cijeli dan na 2A. Ja sam navecer primjetio neki conecto ali GB uz sav trud nisam vidio. E sad, da li je 436 otkazao poslusnost ili je namjerno povucen u garazu.... Pojma nemam.

Shole

Što ti znači "cijeli dan" ?  Pa po rasporedu je bio na prekidnoj što znaači da je povučen popodne, jedino ako nisi mislio da je povučen prije kraja svoje smjene. 

Berlingo

A j..i ga sad. Ne kontam ja te vase smjene. Isao je jutros u 7.24-8.30-9.30. Vidio sam ga i 15.30. Kakva je to onda smjena? Zar nije prekidna bio 663? Stvarno se ne razumijem toliko i volio bi objasnjenje.

Shole

Nismo se razumjeli, možda si i u pravu.  Ja sam zaključio da je 436 bio na prekidnoj, a Conecto na cjelodnevnoj.  Al ako je vozio u 9:30  436 onda je očito bilo obrnuto.  Vjerovatno su poslije zamjenili kad je završila prekidna.

Inače, "smjena" je kad je cjelodnevna i radi na primjer:
jutarnja   4:45 - 11:00, 
srednja  10:50 - 17:30, 
noćna     17:20 - 24:00, 

dok  "prekidna" znači da radi dvokratno odnosno da pokriva špicu
  5:00 - 8:30
12:30 - 17:00

Vremena su izmišljena

Berlingo

Kuzim prekidnu od 1986. kad je 2A poceo voziti cijeli dan. 3 kruga ujutro i 4 popodne. 663 sam vidio na polasku u 15.00 ili tu negdje, koja minuta vise. Neznam tocno u minutu VR. U svakom slucaju hvala na odgovoru.  ;)

Boki651

I danas 7a jako uredno vozi, a vozači imaju i po 15 min pauze, kao u prigradu, na ugibalištu u Ćićarijskoj uvijek 1 bus parkiran, gotovo tijekom cijelog dana. ;D

Mišljenja sam da neće ovo dugo, ili će ukinuti 1 bus, ili će liniju ponovno vratiti kroz centar. Ovakvo stanje naprosto nije održivo.

shef

Da, scena je nevjerojatna, 7a u pol bijelog i još radnog dana u kojem ima mjesta i za sjedenje u smjeru Sv.Križa.

Vidio jednog Cicimicija (mislim 109) na 1b ispred Towera. Ima putnika!
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

MAKI

OVO JE NENORMALNO 2 KA KASNI I PO 5 MINUTA TREBALA KRENUT U 13.10 A DOSLA U 13.15 I ZA NJOM ODMAH DRUGA  >:( >:( >:( >:( >:( >:(
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

Boki651

Danas sam odlučio proći liniju 7a s jednog kraja na drugi.
Polazak u 12.25 iz Ćićarijske 7 putnika u busu. Lagano se prema Plodinama punio tako da je do tehničkog faksa bio pun, a onda građevinski faks i stanice sjevernog koridora otvaranje samo srednjih i zadnjih vrata.
Do teta rože je sustigao 7 i onda su uslijedili transferi iz jednog busa u drugi, naročito kod KBC-a.
Na povratku s Križa u 16.10 dva putnika, lijepo se punio do HKD-a. Kad je krenuo trasom 6-ice nekima ništa nije bilo jasno, očito nisu dovoljno informirani, pa onda kod šoleta: Zašto ne idete kroz grad, blabla...
Stanice sjevernog koridora ugodno iznenađenje, čak 20-ak ljudi je ukupno ušlo, bus s popunjenim sjedećim mjestima, i više od pola stajaćih.
Zbog kraće rute, opet stigao sedmicu, ovaj put kod Plodina, te došao u Ćićarijsku s 10-ak putnika.

Zaključak, lagano se puni linija, ali još to nije na nivou stare trase.

amalok.95

Danas na 2A-563. Kolega 663 nije na 2A nego na 5A. Bilo je i vrijeme da stave harmoniku na 2A radi gužve. Danas sam išao krug i bila je krcata skroz do Vija Rome. A što bi bilo da posao obavljaju 2 solo busa. Mislim da bi neki ljudi morali ostati na stanici i čekati drugi bus. Samo se nadam da neče biti 1 solo i 1 harmonika nego da če staviti 2 harmonike. Dosta je bilo pametovanja sada da ja pitam nešto. Dali 13-icu vozi prigrad ili grad vidio sam gradski vozni red a na Delti prigradski autobus.

Lion

Danas sam po prvi puta htio iskusati novu liniju 3a, govoreci sam sebi: ''Mozda nije bas tako lose''. E pa je.  ::|
Prvo sam isao prema I.Zavidica (boze glupog imena za okretiste :-X). Usao u bus, sveukupno 6 putnika u cijelom conectu. Svi izasli na istoj stanici, Zamet-centar, iako nisam siguran dal bi tamo uopce trebao stajati, jer stane 50 m poslije kod pekare Arena, a i nema je u shemi.  ??? Dalje bus vozio prazan.
Zatim sam se vracao u Bezjake s 3a. U autobusu sveukupno 3 putnika. S vozacem 4. Mogli smo komotno i u ficu stat, tako da ne vidim razloga zasto ova linija vozi, a kamoli stavit solo bus na nju.  :-\
Sve u svemu, totalni promasaj autotroleja (ne zasluzuju da im ime velikim slovom pisem) koji ce ovu trasu sto prije morati mijenjati ili liniju ukinuti jer jednostavno nema isplativosti odrzavati ovakvu liniju koja u usporedbi sa starom 17 vozi 80% putnika manje.
Toliko o 3a od mene, ne zelim je vise ni spomenut, nije zasluzila.  >:(
Grad ti kao svome stanovniku pruži priliku da umjesto sasvim solidne prigradske linije dobiješ lošiju gradsku liniju. Ali si na kraju krajeva građanin, jel tako?!

ikar

Vozi solo bus jer se nema drugog!!! Danas je bio veliki manjak solo autobusa da su na 10ci 500 i 651, a čak su se i vozila prekidnih smjena u prekidu davala na smjene.

kico101

Sad mi je jasno zašto je 3-ca postala tako "popularna" ( a jes kontam :-[ ). Pa, naravno, pokupila je većinu putnika 17-ce. Očito će ljudi radije kilometar pješice nego presjedati na Zametu. Uostalom, mnogi koji stanuju na trasi 3-ce, koristili su sada već legendarnu 17-cu, jer nije "blesavo" kružila oko centra, već direktno sa znatno manje usputnih zaustavljanja. Prvo su uništili 18a, sada 17. kakvo je to povećanje standarda, kada u grad umjesto za 15-20 minuta, stižeš za 45-60?
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Berlingo

Citat: amalok.95  u Siječanj 12, 2010, 18:41:46
Danas na 2A-563. Kolega 663 nije na 2A nego na 5A. Bilo je i vrijeme da stave harmoniku na 2A radi gužve. Danas sam išao krug i bila je krcata skroz do Vija Rome. A što bi bilo da posao obavljaju 2 solo busa. Mislim da bi neki ljudi morali ostati na stanici i čekati drugi bus. Samo se nadam da neče biti 1 solo i 1 harmonika nego da če staviti 2 harmonike. Dosta je bilo pametovanja sada da ja pitam nešto. Dali 13-icu vozi prigrad ili grad vidio sam gradski vozni red a na Delti prigradski autobus.

U vezi 2A. 663 je jucer bio prekidna iako mi nije jasno gdje navecer nestao 436.
Jutros isao za Zagreb. 663 vidjen na okretistu Tibljasi. Vracam se iz Zagreba. Bilo je vec skoro 19.00. Sok! 113 na 5A.
Sta se tice 2A danas. Isao po mraku raditi i vratio se po mraku. U 7.24 je isao neki zglobni,ali gdje je nestao? U 21.30 je kao munja preletio kraj mene neki MAN SU 240. NIsam vidio po mraku GB-e.