Tramvajske supstitucije

Autor dean25, Travanj 03, 2009, 16:19:34

Melisa Kodžoman

@ MAN SU220 Ja nisam dežurni komentator da sam odmah s odgovorom pet minuta nakon što me netko prozove. Ako ne odgovorim, može biti da nisam vidjela, a može biti i da prvo trebam doći k sebi. Stalno tražiš mišljenje, a onda kažeš da još pet linija moraš ubaciti i tako dalje. Daj onda sve, cijelu svoju zamisao, kompletnu mrežu pa da se onda kvalitetno iskomentira, a ne ovako parcijalno pet po pet po pet.

@ STIB Postoji veza Savišća s Trgom, to je ova 5ica, ali mislim da bi putnici ionako radije presjedali na Držićevoj nego se vozikali okolo naokolo. Što se tiče duljine 3ke, to je u principu 17ica preusmjerena na Zapruđe. Udaljenost od SDSR do Zapruđa i do Prečkog su tu negdje, Prečko je bliže čini mi se.

Osobno mi se ne sviđaju uopće ovi prijedlozi, a i ovo je prije svega autobusni forum. Nije da sad tjeram nekoga ili izigravam moderatora, ali smatram kako bi tramvajski forum na zeljeznice.net bio itekako adekvatniji za ovu raspravu.

STIB

Citat: Melisa Kodžoman  u Siječanj 08, 2022, 20:10:12
@ STIB Postoji veza Savišća s Trgom, to je ova 5ica, ali mislim da bi putnici ionako radije presjedali na Držićevoj nego se vozikali okolo naokolo.
Naravno, dakle isto kao danas :)
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

MAN SU220

Osobno mi se ne sviđaju uopće ovi prijedlozi, a i ovo je prije svega autobusni forum. Nije da sad tjeram nekoga ili izigravam moderatora, ali smatram kako bi tramvajski forum na zeljeznice.net bio itekako adekvatniji za ovu raspravu.
A dobro, nećemo onda više raspravljat. Nekako ste mi previše odbojni na bilo kakve promjene. Na jedno odredište mi govorite treba direktna veza, na jedno ne treba pa negdje možeš i uz presjedanje tako da završavam s pričom. Sve će to doć na svoje mjesto. byeg

MAN truck bus

Zeljeznice.net
> Tramvaji u Zagrebu
   > Tramvajski promet
      - Poboljšanje u vođenju linija i voznome redu

Tamo raspravljajte o ovoj temi do 2027., ovdje pustite nas da uživamo u blagodatima autobusnog prijevoza na tramvajskim supstitucijama.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

MAN SU220

Daj onda sve, cijelu svoju zamisao, kompletnu mrežu pa da se onda kvalitetno iskomentira.
Evo da ne ostanem dužan, postojeća tramvajska mreža ali s malim izmjenama da ne zbunjujem previše.

1 ZAPADNI KOLODVOR - DUBRAVA
2 ČRNOMEREC - SAVIŠĆE
4 SAVSKI MOST - DUBEC
5 PREČKO - DUBRAVA
6 ČRNOMEREC - SOPOT
7 SAVSKI MOST - DUBEC
8 MIHALJEVAC - SAVSKI MOST
9 LJUBLJANICA - BORONGAJ
12 LJUBLJANICA - DUBEC
13 KVATERNIKOV TRG - SAVIŠĆE
14 MIHALJEVAC - PREČKO
15 MIHALJEVAC - GRAČANSKO DOLJE
17 BORONGAJ - ZAPRUĐE

BestOne

Trenutačno zbog kvara na električnoj mreži umjesto tramvaja u Novom Zagrebu vozi autobus 607, ali problem je u tome što vozi svakih 30 minuta! Zar je toliki manjak autobusa?

BestOne ~ autobusi.org

smogovci.bbb2

Ja sam vidio 192 i 749 da voze. Ne znam ima li još koji buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tramvajac 92

Naravno, zamjena je by APP.  ;) vjerojatno su skinuli sa 109 i ta 2 komda, sumnjam da ima rezerve u garaži.

Što se tiče intervala, vjerojatno dečki voze onoliko često koliko mogu izvesti.

Mercedes bus

Nadam se da će malo APD pomoći 607

BestOne

Citat: Mercedes bus  u Ožujak 22, 2022, 14:20:40
Nadam se da će malo APD pomoći 607

Da, pogotovo zato što se normalizacija tramvajskoga prometa očito treba još neko vrijeme pričekati – a slijedi popodnevna špica.

BestOne ~ autobusi.org

lovac27

221 na liniji 607,vidio sam u 15.30 u Savskom gaju. Evo i APD pomaže. To je očito bus skinut s linije 221,jer često na toj liniji vozi taj gbr.

lovac27

U 6.40 je na 607 bio gbr.791

filip123

Opet puknuće cijevi i opet uvedena supstitucija tramvaja autobusima (Zapruđe - Držićeva - Vukovarska)

sniff

Danas oko pola 11 je bio zastoj na Maksimirskoj sat vremena (standardno), a kao supstitucija na trasi Dubrava-Svetice (doduše Branimirovom) skinut je #678 vjerojatno s lin.213. Klimatizacija nula bodova,  uobičajeno raskliman iznutra, ali dobro se ponaša na cesti. Možda mi je ovo bila zadnja vožnja u tim busevima, iako su skloniji samozapaljenjima i svakakvi klempavi već dugo godina, solidno su odradili posao i malo mi je žao što će bit zamijenjeni u APD vjv nekim Crosswayima

822DoDo

Skinut sa 210.
Klimatizacija nula bodova a prozori zatvoreni? Nije se nitko sjetio otvoriti?
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.