Najdraže linije i naajvozači

Autor tamlover, Prosinac 11, 2007, 22:58:38

tamlover

Evo pišite na ovu temu, al nek to po mogućnosti bude kroz neke priče o zanimljivim, smiješnim i sl. događajima. Što se najdražih linija tiče navedite  irazloge zbog kojih su vam baš te linije najdraže. Mogli bi nakon nekog vremena napravit i neku statistiku pa proglasit najliniju  ;).
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

tomobrad

102. Prekrasna trasa, novi busevi, linija s kojom sam se donedavno vozio svaki dan i s kojom sam se najviše vozio.

septicka

Najdraža linija 165 (Savski most - Klinča Sela), novi busevi, ugodna, često vozi. A najdraži vozač Marko Kuprešak, prije je vozio na 111 (Savski most - Gornji Stupnik) a sada ne znam gdje je!!!!!!! Šteta što više ne vozi, kada je on vozio nikada nije bilo kašnjenja.

tamlover

Hm. Samo Marko ne kasni na toj liniji? Pa dajte onda - potužite se malo. Ima i za takve stvari mjesta i tema na ovom forumu. Ja se ne sjećam kad je zadnji put netko kasnio na linijama s Črnomerca s malo komotnijim krugom.

Vidim da ja nisam napisao koja je moja najdraža linija.  ;D
Gradska 130, iako mi je potencijalno još i draža 123 ali prvo nek zatvore kamenolom i zrihtaju cestu do Dolja  :-[.
Evo prilike da i ovaj filmić o liniji 123 prenesem na novi forum

Najdraža prigradska linija mi je 177, a nekad mi je bila legendarna Črnomerac-Gornja Bistra-KRALJEV Vrh i dok je ZET vozio Samobor Črnomerac - Strmec - Samobor i Črnomerac - Rakitje - Novaki - Brezje - Sv.Nedjelja (tom trasom zadnji put me vozio ZET-ov švapski dar - krem-narančasti Magirus).

tamlover

Najvozače planiram poslikat i izreklamirat na forumu. Obzirom da se radi o izboru NAJBOLJIH vozača mislim da im neće smetati.  ::)

Ivan

Najdraže linije su mi 128 (Črnomerec - Lukšići), 136 (Črnomerec - Špansko)  i 209 (Dubrava - Čučerje), ali još mi je linija dosta drago, pogotovo sa Črnomerca i Dubrave.
Od prigradskih (jednostavno ne volim svrstavati gr. i prigr. u isti koš, prerazličite su, koliko god to zetovskim glavešinama ne bilo jasno) 160 (S.most - Dragonožec - Lipnica) i 274 (Dubec - Sesvete - Laktec), uz to da još uvijek nisam prežalio 301 (VG-Pokupsko) i 306 (VG-Suša).

NL 313

Od gradskih linija najnajdraže su mi 113,124,126,202 i 226, a od prigradskih 159 i 261. Prigradske linije su mi čak možda i draže od gradskih (čast iznimkama - brdskim linijama iz Črnomerca) jer voze kroz prekrasne krajolike, šume, uz potoke, imam dojam kao da nisam više u Zagrebu.
NL 313 i NG 313 su najbolji zagrebački busevi
Ali zadarski novi citari su također među najboljima kod nas

tomobrad

Imam i ja još najdražih linija. Osim 102 koja mi je najdraža-najdraža, još su mi najdraže 101 Britanski trg - G. Prekrižje; 105 Kaptol - Britanski trg; 106 Kaptol - Krematorij; 122/123 Črnomerec - Susedgrad - P. Dolje; 124 Črnomerec - G. Stenjevec; 125 Črnomerec - G. Vrapče, 129 Vrhovec - Šestinski dol; 131 Črnomerec - Bizek, 136 Črnomerec - Špansko; 138 Britanski trg - Zelengaj - Britanski trg; 201 Kaptol - Kvaternikov trg; 205 Dubrava - Bidrovec, 209 Dubrava - G. Čučerje; 218 Glavni kolodvor - Borovje; 224 Dubec - Novoselec; 228 Svetice - Rebro - Svetice; 233 Mihaljevac - Markuševec

a od prigradskih: 177, 159, 276, 261, 262, 270.

tamlover

Tomobrad a da malo postrožiš kriterije, možda izbor bude malo uži ;D
(zezam te, imaš pravo na svoj izbor, al mislim da to i ne bi bilo tako loše).

Inače, vodim ja i evidenciju pa molim drage članove da glasuju. Ako ovdje glas ostavi 2/3 zagrebačkih članova foruma bit ću slobodan proglasiti "najomiljeniju ZET-ovu liniju" (mogu glasovati i drugi, glas uvažavamo al bez 2/3 Zagrepčana ne proglašavam niš :P). Trenutno su u izboru 33 linije od kojih 6 ima po dva glasa.

NL 313

Vidiš tamlover, nije loša ideja iz postojećih podataka izvesti najliniju! Bravo kaj si se sjetio.

tamlover

NL 313

Eh, obično ne čitam pozorno početne postove, pa nekad lupim neku glupost,hehe. Ali u svakom slučaju, ideja je dobra.

DJ_ZG

iskreno nisam nikad razmisljao koja mi je najdraza linija... nekako nisam bas objektivan po tome... svaki dan se vozim 233 i 268 ali one nisu bas reprezentativne i nemaju nesto specijalno...
kad bi birao... moj favorit je 118... gradska linija koja vozi kroz kvadraticne ulice... vozaci koji jako dobro motaju kroz njih :) i na kraju okretiste na rikverc... gdje ces bolje :D
kad bi birao neku izvangradsku liniju, bila bi to recimo 269... po meni jedna od najravnijih linija... lagano natjeravanje po branimirovoj bez stanica po zelenim svjetlima, onda kroz sesvete i do ruba zagreba...

dakle, moj glas ide 118 i 269 :P da budem malo drukciji :P

t4

Meni je moja najdraža... 219 Glavni kolodvor - Sloboština ;)

trambus

Meni je najdraža 105, ali njom nisam već dugo išao, pa ne znam vozače.

Još kao klinac, žicao sam baku da uđemo u mini bus na Trgu, pa do Becićevih stuba. Nazad je išao i kroz Gornji grad.
Čuo sam i priču da su zbog te linije "crveni" htjeli srušiti Kamenita vrata, ali su se građani pobunili, pa su odustali  :)

Poslije sam znao s curom pješke do Cmroka, pa tamo ući u bus 105 Kaptol - Cmrok. Lijepa noćna vožnja s krasnim pogledima na grad i Mirogoj.

Najmanje sam se vozio današnjom trasom od Britanca.