Najdraže linije i naajvozači

Autor tamlover, Prosinac 11, 2007, 22:58:38

kreso75

Pozdrav svima, najdraže 227 Svetice-Gornji Bukovac, a od starih 204 Maksimir - Gornji Bukovac (80-te) ;)

Tomek

Što se tiče najdraže linije ima ih više jer jednu izdvojiti mi je praktički nemoguće.

Da ZET vozi oko Samobora najljepša i najdraža linija bi mi bila bez konkurencije Samobor - Plešivica - Jastrebarsko. Tu liniju sada vozi Samoborček i Autoturist i šta drugo reći nego da je prekrasna.
Općenito oko Samobora su mi linije sjajne, krajolik prekrasan. Još i danas se sjećam kao mali vozio sam se za Breganu sa gb904 i 905. Za Rude sa gb949. Za Lipovac sa 960, a za Klake Kladje sa gb962 koji se taj put pokvario te se to još i dan danas sjećam makar sam imao 5-6 godina.
No da se vratimo na zagrebačke izdvojiti ću par, uglavnom podsusedskih jer moram priznati nisam se vozio baš svim linijama iz Sesveta i Velike Gorice, no većinu sam ipak prošao.

Najdraže tri su mi zapravo i to tim redoslijedom 121, 130, 124. No, budući da su to moje linije njih ću isključiti ovom prilikom.

Prva linija koju ću staviti je 172. Sviđa mi se to što ne stoji na svim stanicama, brže se vozi, onaj dio uz Savu od Podsuseda dalje je fenomenalan u autobusu tako da mi je to najdraža, a opet nejde kao 176 i 177 negdje (pre)daleko na selo nego je cijelo vrijeme tu, te busevi stalno polaze. Druga linija 131, okretište odlično, djelovi jako strmi, ali i jako lijepi.

Treća linija 105, kreće praktički iz centra grada, gornjim gradom do lijepog Cmroka i opet se vraća prema centru na Britanac.

Još dvije linije koje su u sjevernom djelu grada bih izdvojio, a to su 205 i 226. 

U južnijem djelu grada najdraža mi je 220 i 109. Koliko god nekome Novi Zagreb bio bezdušan, on meni ima poseban štih, dosta često sam u tom djelu grada i možda jedini normalno isplanirani dio grada. Zašto? Široke ulice, mnogo mjesta oko ulica, mislilo se godinama unaprijed, dok danas kad vidim gdje sve stišću po Malešnici, Španskom, Bolničkoj nove zgradurine sa puno stanova dođe mi slabo jer apsolutno nitko ne razmišlja kako će ti svi silni ljudi ići na posao, tj. izaći i probiti se u grad.

220 i 109 zalaze u taj Novi Zagreb i povezuju Dugave sa Črnomercom i GL.Kolodvorom. Problem 109-ke je Selska jer to je jedna od najvećih rupa od ulica u gradu i to od Zagrebačke avenije pa do Zagorske. Što je najtužnije svaki put kad dođem u Zagreb naletim na nove rupe tamo od kopanja po cesti i sada je za aute već kod ex Pastora (desni prometni trak jug) tako rupičasto da bi brzinu trebalo ograničiti na 20km/h, a kako tek ne bi bilo za rasklimane nam autobuse. Bojim se da će se NG-i 312 na toj liniji ubrzano poderati jer neki od njih su već sad u vrlo lošem stanju amortizera i unutrašnjosti koja se sva rasklimala.

Malo sam se raspisao, ali eto, tko voli svoj grad voli svaki njegov dio i vjerojatno da pišem ovo sutra bi neku drugu liniju napisao, jednostavno mi je svaka na svoj način posebna.

Inače kad smo već kod linija ne znam dali se sjećate, ali nekad je Vrapčanska aleja bila dvosmjerna te su se 121,124 i 130 vračali u Črnomerec istim putem kojim idu iz Črnomerca još i danas, a problem je bio izlaz na Bolognu te nikad neću zaboraviti Ikarusa gb51 koji je bio stalan na 121 kako je cvilio kad biga vozači nagarili da na brzinu izađu na Bolognu preko dvije kontra trake.  ;D

konkordsky

Meni je najdraža linija 107 ,a mogla bi češće voziti!
Obično su je vozili gb 196,197,201,210,231,242,246,253 te ponekad 276,282,284.
Vozači nisu toliko bitni ali pozdraviti ću Jasmina! ;)
NEMA PROBLEMA,POSTOJE SAMO RJEŠENJA!

Servis

Citat: kreso75  u Siječanj 18, 2008, 15:21:45
Pozdrav svima, najdraže 227 Svetice-Gornji Bukovac, a od starih 204 Maksimir - Gornji Bukovac (80-te) ;)

Evo baš mi draga išla tamo negdje u Gornji Bukovac pa mi je zapanjeno javila da je šofer vozio autobus laktovima dok je pričao na mobitel jednom rukom, a drugom palio cigaretu. Nije loš uopće.  >:(

Eurobus av120

e imam danas jedno jako lijepo iskustvo sa vozačem autobusa Man Lions City (ako se ne varam) gb 81.. radilo se o tome da sam zbog fakultetskih obaveza morao pješačiti na Sljeme, bolje rečeno planinariti i na povratku se nas 6 vraćalo po cesti budući da smo bili nesposobni za vraćanje po onim kamenitim i blatnjavim stazama iako smo znali da ćemo cestom izgubiti dosta više vremena... kako nam je nakon nekog vremena ponestalo snage odlučili smo stati negdje usred Medvednice kako bi se odmorili i pritom natočili vode na izvoru kojeg smo našli uz cestu a tada čudo - iza nas se stvorio ZET-ov autobus koji se vraćao na Mihaljevac sa, pretpostavka, Tomislavovog doma i vozač kad nas je ugledao je stao i velikodušno nas primio u bus iako nije bilo nikakve stanice a i naravno on nije bio dužan povesti nas... jako lijepa gesta koja se ne viđa često kod zadnje vrijeme sve bahatijih vozača... žao mi je što neznam o kojem se vozaču radi kako bih ga mogao imenom i prezimenom pohvaliti ali eto, svaka mu čast !

Siemens

Najdraze Linije : 126 Crnomerec  - Gornja Kustosija, 127 Crnomerec - Mikulici, 176 Crnomerec - Gornja Bistra
Naajjjnajjdrazi Vozaci : Besim Rekic (tata)   Mate Miskovic,  Zurahid Iskric,  BROZ

tamlover

Do sada imamo 22 glasača, što je pristojan broj s obzirom na to koliko je kompetentnih za glasovanje za zagrebačku najliniju.
Stanje se prati  ;), nemamo pobjednika al imamo kandidate za prestižnu titulu ali se nadam da ćemo dobiti još zagrebačkih glasača i glasova.
Svi koji još nisu neka svakako glasuju.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

bull92

evo da se i ja uključim na ovu temu
najdraža gradska 102 Britanac-Mihaljevac
prigradska 177 Črnomerec-Poljanica-Gornja Bistra...moja linija :)

master

Evo i mene malo!
Najdraža linija? Najljepša linija mi je osobno remiza - Podsused ( 116 )! Smatram da je i vozačima ona najmanje opterečenje... nju voze samo privilegirani... Da! I toga ima vu zetu!

dean25

E da se i ja uključim...
vidjeh ovdje da se spominju neka imena,pa me zanima sljedeće:
Da li itko poznaje-zna jednog vozača koji je unazad 3-4 godine KONSTANTNO vozio KASNE službe,i to jedan tjedan VR 128.03(sa starim 102 busom),a drugi tjedan VR 126.04(sa busevama 100-120 bez 102)???
Lik je ćelav,šepav na jednu nogu,pravnik,bivši policajac-inspektor,a poznat je po ekstra brzoj,tj prebrzoj vožnji-nije riječ o Iskriću.
Zanima me samo da li taj lik još uvijek radi,i ako da,da li još uvijek divlja???

Ivan

Citat: dean25  u Rujan 19, 2008, 15:10:11
E da se i ja uključim...
vidjeh ovdje da se spominju neka imena,pa me zanima sljedeće:
Da li itko poznaje-zna jednog vozača koji je unazad 3-4 godine KONSTANTNO vozio KASNE službe,i to jedan tjedan VR 128.03(sa starim 102 busom),a drugi tjedan VR 126.04(sa busevama 100-120 bez 102)???
Lik je ćelav,šepav na jednu nogu,pravnik,bivši policajac-inspektor,a poznat je po ekstra brzoj,tj prebrzoj vožnji-nije riječ o Iskriću.
Zanima me samo da li taj lik još uvijek radi,i ako da,da li još uvijek divlja???
Lik je kreten, i ne mogu smisliti njegovu vožnju. Ne vozi on brže od 50, zna trznuti kad kreće i bi se još moglo podnijeti, ali problem je što usred vožnje na potpuno praznoj cesti naglo zakoči pa opet ubrza, i tako svakih 5-10 sekundi. Prije nije htio uopće otvarati zadnja vrata (ajd, barem to sad više ne radi)... Kada jednom nije htio otvarati vrata u gužvi u kojoj se do drugih nije uopće moglo prijavio sam ga prvi put, i kada je jedne nedjelje kada se baš zbog ničega nije morao žuriti dao gas dok je dijete izlazilo iz busa (nije se ništa dogodilo, ali pola sekunde duži korak i moglo je) onda sam ga prijavio drugi put, čuo sam i jednu ženu u busu da ga je prijavila, ali očito se i ne namjerava baš mijenjati, očito ima nekih problema čovjek... I ne bi trebao raditi ovaj posao, tako da očito ima neke debele veze... Ili radi sr... da ga pošalju u prijevremenu mirovinu.

Ne volim javno pisati ovakav post, ali mislim da treba reći da takav tip ipak nije sposoban voziti 100-tinjak ljudi.

tamlover

Ne znam dal da preimenujemo topic ili da nekamo premjestimo postove jer ovi zadnje opisani doživljaji ne spadaju u rubriku pozitivnih naj doživljaja.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

sinovac

najdraza i svakodnevna linija :124  Gornji Stenjevec, vozaci iskljucivi bivsi Samoborci
sinovac/124

buSHunter795

najdraže linije:  205-210-215-223-262-273-274-109-119-136-177

421

Citat:
Najdraža prigradska linija mi je 177, a nekad mi je bila legendarna Črnomerac-Gornja Bistra-KRALJEV Vrh i dok je ZET vozio Samobor Črnomerac - Strmec - Samobor i Črnomerac - Rakitje - Novaki - Brezje - Sv.Nedjelja (tom trasom zadnji put me vozio ZET-ov švapski dar - krem-narančasti Magirus).

ČRNOMEREC,molim!( vidi pod linije).

Što se tiče najvozača predlažem obrazloženje razloga za NAJ: (npr.) stil vožnje, uljudnost, sigurna vožnja, stajanje van stanica, korištenje mikrofona...
Nekakav kriterij mora postojati, kao i kod linija koje spominjete. Makar je spominjanje imena i prezimena  vozača malo problematično jer zadire u njegovu privatnost, i radi se o osobnom doživljaju onih koji ga hvale.
U APD nema "kupljenih" linija i autobusa, tako da je gotovo nemoguće ostvariti prisniji kontakt s putnicima određene linije koji su pak drukčiji od linije do linije pa je glasovanje nepravedno.Isto tako ne treba poistovjećivati vozače i liniju jer kolega na npr  dvokratnoj 330 se odlično "provlači" kroz gužvu do i od VG ali se to nekome neće sviđati zbog monotone ali zahtjevne  linije zbog čega možda ne pokazuje sve što zna, ( radi samog radnog vremena-dvokratna, većeg umora, knap vremena, itd). Ako je linija dobra zbog nečeg i vozač će biti više primjećen zbog ugođaja u busu radi krajolika, boljeg-dužeg voznog vremena ,a time leggero vožnje nego onog koji se mora španati da dostigne vozno vrijeme te je u većoj opasnosti za sebe, bus i putnike. Najbolje bi bilo pratiti istog vozača na više linija pa tek onda dati svoj sud o njemu. To je malo veći problem, makar nije nerješiv.
Ovako je to (zasad ) subjektivan doživljaj ( ne umanjujući pohvale kolegama koje svakako nisu bez razloga).

Moj prijedlog za najdražu liniju je 207 zbog  mjesta primanja službe (Srebrnjak- do kojeg se može doći samo s linijama 201 i 238 ), disponiranog minibusa ( snažan Caciamali  koji ima ugrađen odličan  Telma retarder ), zanimljive trase koja spaja južni dio Mirogoja preko kazališta Žar-ptica, kroz lakat zavoje nizbrdo , pa kroz Rim  uzbrdo  preko  uske ceste po kojoj domoroci voze  Delta Croatia rally- brže, bolje, jače! (gdje imaš osjećaj da je vrijeme stalo ) i vinograde nizbrdo  na čijim padinama su nikle nove građevine za elitu s pogledom na brajde, i ponovno  uzbrdo do stajališta na  Srebrnjaku u  svoju osamu (vozačku ) i dvadesetak minuta čekanja uglavnom starijih  putnika koji se mogu izbrojati na prste dvije ruke (tijekom smjene)  i to s velikim  i neobičnim komforom za ZETove prilike, zbog kemijskog TOI-TOI WC samo za  tu liniju jer ga 201 i  238 mogu samo (po)gledati, trpjeti  i patiti dok prolaze pokraj . Plemićka linija !

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln