Novi sustav naplate (u autobusima)

Autor STIB, Travanj 05, 2009, 11:59:43

Ivan

Citat: busista  u Travanj 12, 2009, 17:26:44
U Večernjaku piše da je posao za novi sustav naplate dobila firma KING ICT te da je rok isporuke 12 mjeseci
...
Ma mislim da je isporučeno to sve, isto kao što je i Atron isporučen dugo prije nego se išta počelo raditi, a sada godinama poslije nego se počelo raditi još uvijek nije potpuno u funkciji.

Problem je u tome što ZET ima daleko premalo ljudi koji se bave elektronikom, no kao kod ovoga tako i kod ostalih stvari je bitno konstantno pretjerivati sa nabavkama, a imati kvalificirane kadrove koji će opremu održavati je pametnjakovićima na vrhu očito puno manje bitno.

busista

Da li pored ATRONA vozač ima ugrađenu i još jednu novu konzolu/tastaturu za upravljanje poništivačima karata (kao prije kod PEL-a) ?
Busista

Ivan

Citat: busista  u Travanj 12, 2009, 17:37:24
Da li pored ATRONA vozač ima ugrađenu i još jednu novu konzolu/tastaturu za upravljanje poništivačima karata (kao prije kod PEL-a) ?
Koliko ja znam, ne. Pa i preostali stari AEG/PEL poništavači su sada priključeni na Atrone.

421

Citat:Problem je u tome što ZET ima daleko premalo ljudi koji se bave elektronikom, no kao kod ovoga tako i kod ostalih stvari je bitno konstantno pretjerivati sa nabavkama, a imati kvalificirane kadrove koji će opremu održavati je pametnjakovićima na vrhu očito puno manje bitno.

Obzirom da su busevi  uzeti na leasing,kao i  validatori, održavanje je  prepušteno davatelju leasinga.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Citat: 421  u Travanj 13, 2009, 18:53:51
Citat:Problem je u tome što ZET ima daleko premalo ljudi koji se bave elektronikom, no kao kod ovoga tako i kod ostalih stvari je bitno konstantno pretjerivati sa nabavkama, a imati kvalificirane kadrove koji će opremu održavati je pametnjakovićima na vrhu očito puno manje bitno.

Obzirom da su busevi  uzeti na leasing,kao i  validatori, održavanje je  prepušteno davatelju leasinga.
U troškovniku koji je objavljen na Indexu se vidi da su naručeni sa Atronima i samo sa pripremom poništavača karata, a ne sa poništavačima, tako da imam dojam da ipak nisu problem davatelja leasinga autobusa. Za natječaj i leasing za same validatore ne znam, ali to nema veze sa leasingom za autobuse.

421

Čitaj bolje:nisam objedinio leasing buseva i validatora.
Davatelj leasinga održava predmet leasinga.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Citat: 421  u Travanj 13, 2009, 19:19:40
Čitaj bolje:nisam objedinio leasing buseva i validatora.
Davatelj leasinga održava predmet leasinga.
OK, to sam i mislio, samo sam se zapitao za validatore kad su se našli u rečenici sa autobusima, uglavnom, hvala za pojašnjenje. :)

neoplan fahrer

Sta se tice tih ponistivaca, donji dio tog cuda smo vec utvrdili da je i dalje za ponistavanje klasicnih papirnatih karata, a jel zna ko cemu tocno sluzi gornji dio i na koji princip ce radit?(ovi slicice na ponistivacu, jel to stalno tako stoji ili se moze sta tipkati po tome)
>>MI SMO VOZAČI SVUDA U SVIJETU GDJE GOD DOĐEMO - ONI SU ŠEFOVI SAMO U FIRMI<<

421

Shole je vec objasnio sistem rada i naplate.
Čitaj post na prethodnoj stranici!

busista

Ovakve poništivače sam vidio u Pragu samo sa crno/bijelim ekranom. Na njima se ovisno o liniji na kojoj bus vozi prikazuju informacije o liniji, polasku i vrstama karte, a putnik može da dodirom na ekranu odabere neku od ponuđenih opcija (zonu putovanja ili broj osoba) pa da onda prisloni elektronsku karticu pa se onda na ekranu ispiše koliko ti je novaca ostalo na kartici, dok papirnatu kartu samo osštanca kao i stari AEG/PEL poništivači...
Busista

busista

Ima li tko informacije kada će proraditi novi sustav naplate u ZET-u ?
Busista

STIB

Citat: busista  u Lipanj 27, 2009, 17:40:14
Ima li tko informacije kada će proraditi novi sustav naplate u ZET-u ?
U ZETu su se svojedobno hvalili da će početi u rujnu (ove godine), ali morat će postojati neki prijelazni period (na primjer do kraja godine) u kojem će se moći koristiti i stare i nove karte.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

haki

Vjerovatno će postojat jer ne mogu svi promijenit u roku mjesec dana

citaro

sokre

U četvrtak 13. kolovoza vozio sam se na liniji 115 u Citaru i na takvom jednom automatu prikazivao se logotip Sofijskog ZET-a - SKGT-BG-a.

Valjda se sustav naplate ne razvija s njima u suradnji. Ili je opet nekakvo kemijanje na djelu..

Kao, razvijamo sustav koji vrijedi zlata, a onda se samo kupi postojeći, a vrlo jadni..

Ova slika se prikazivala:

A za one koji žele znati više, evo njihove internetske stranice:
http://www.skgt-bg.com

Također, isti dan, vozeći se linijom 109 unutarnji display koji najavljuje stanice (i po novom prikazuje broj telefona na koji možete drukati vozača) je, pritiskom na tipku `stop` javljao poruku na francuskom - `arret ..`.. Zaostalo od U2?