ZET-ova Crna kronika

Autor tamlover, Prosinac 11, 2007, 23:18:15

ivo

u Zet-u stimulacije nema već godinama pa je nemogu ni uzeti, a što se određivanja kazne tiče  da je zet vlasnik autobusa onda bi sa vozaćem bila izvansudska rasprava o visini štete koju mora podmiriti to uglavnom bude simbolična cifra u odnosu na visinu štete i ako to vozač potpiše onda mu to odbiju od plaće a ako nepotpiše firma ga tuži, uglavnom to je ustvari kazna kao pedagoška mjera da se više pazi.
Pošto Zet nije vlasnik tog citara možda se vozač izvuče nekažnjeno što mu ja od srca želim jer ovo je sastavni dio vozačeva posla i neka je sve zlo u tome samo da nema ozlijeđenih pa je sve drugo lakše

421

Citat: ivo  u Veljača 22, 2009, 20:09:44
u Zet-u stimulacije nema već godinama pa je nemogu ni uzeti, a što se određivanja kazne tiče  da je zet vlasnik autobusa onda bi sa vozaćem bila izvansudska rasprava o visini štete koju mora podmiriti to uglavnom bude simbolična cifra u odnosu na visinu štete i ako to vozač potpiše onda mu to odbiju od plaće a ako nepotpiše firma ga tuži, uglavnom to je ustvari kazna kao pedagoška mjera da se više pazi.
Pošto Zet nije vlasnik tog citara možda se vozač izvuče nekažnjeno što mu ja od srca želim jer ovo je sastavni dio vozačeva posla i neka je sve zlo u tome samo da nema ozlijeđenih pa je sve drugo lakše
ivo-KRivo!
Ima još gora "pedagoška mjera"nazvana "Opomena pred otkaz ugovora o radu" uz djelomičnu naplatu štete .I ,koliko god Ti i ja željeli da kolega ne plati ,nažalost ,platit će jer u pitanju je leasing kuća koja nikome ne prašta.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

brunok

421:
To je kaj kažeš, ali neznam dal si probao vozit novog mercedesa pedalu kočnice moraš dobro stisnut da bi počeo kočit,a gas takneš i krene
eo ja sam probao i meni se osobno ne sviđaju komande na novom mercedesu

421

Citat: brunok  u Veljača 22, 2009, 20:47:25
421:
To je kaj kažeš, ali neznam dal si probao vozit novog mercedesa pedalu kočnice moraš dobro stisnut da bi počeo kočit,a gas takneš i krene
eo ja sam probao i meni se osobno ne sviđaju komande na novom mercedesu

Citat:I hod pedale je bitan jer Citaro najnovije generacije ima veći hod od generacija prije.
Vozim kockice od početka,citare od početka i nove pa sam to i naveo poput Tebe.
Na komande se treba priviknuti,a zbog čišćenja su viseće.Btw.pogledaj koliko smeća ima na sholetovoj fotki u dnu pedala.
Mislim da će i Zetovac potvrditi moje navode.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

brunok

ma to sve stoji i zbog urednosti i svega,jer ipak vozači žive u kabinama, sam neznam meni osobno se ne siđaju komande, no tehnologija ide dalje pa čemo se na sve privikavat,aj drž se i uživaj

421

Ne osjećam se nimalo ugodno kad se  bilo kojem vozaču busa dogodi ovako nešto  jer znam da ga se tad svi odriču.Na primjer,na sholetovoj fotki SGjca ,pedala spojke nema zaštitnu gumu koja košta cca 100-150 kn.Može se dogoditi da kolega bude prisiljen voziti takav bus,a a ako kaže da je neispravan (što jest) bit će ismijan od strane onih koji će ,ako se nešto dogodi,biti prvi koji će reći nešto tipa zašto si vozio,što nisi rekao da fali itd,dok će sva krivnja pasti na - vozača.A dovoljno je da noga samo malo sklizne s pedale dok je bus u brzini i može udariti u nešto ispred... Zbog tih 100-150 kn.Veliko licemjerje od strane onih koji ne voze,a težak teret na leđima vozača busa.To je samo jedan od primjera,a stres koji svakodnevno doživljava  zbog  raznih većih ili manjih neispravnosti,prometa,  putnika ,grijanja/hlađenja busa ,mikroklime u busu ,meteoropatije ,dehidracije  ,bioritma itd,itd je svakodnevna pojava koja skraćuje život...

brunok

ma u ovakvim stvarima vozač uopče nije kriv, jebo te autobus popravit če se na leasing kuču je,to je u tom poslu najnormalnija stvar,važno da nema mrtvih jebo te plastika gledo sam mercedesa uopče nije niš ovako jako razbito sam je ona cijela ukrasna plastk apopucala čak je i display osto cijeli jedino je jedno krilo prvih vratiju dobilo dosta ušla su jebeno unutra 

421

Slažem se s Tobom u potpunosti-fućkaš staklo,plastikiu i lim!Sve se da popraviti osim ljudskog života!Nadam se samo da kolegi nije ništa ,(kao i putnicima ako ih je bilo).Moglo bi se reći i da je struktura zaštite u Citaru položila ispit sigurnosti.
I dalje smatram i tvrdim,a statistike potvrđuju: sigurnost javnog gradskog prijevoza.
Nisi Ti bez veze izabrao avatar uz svoje ime!

brunok

vozač je dobro,a bile su tri hitne malo su razbijali prozore u 130 sa glavama itd sve u svemu sve je dobro

421

Malo sam u depri ,jer je u utorak ispraćaj kolegi na Krematoriju koji je "otišao" u roku od tri mjeseca.Nikad se žalio ,nikad ružnu riječ izrekao ,bio KOLEGA!Zajedno smo hrdali ovaj kruh,a sad ga nema.
A imao je pet banki...Rip

nina

NEKA SU KOLEGI MIRNA VJEČNA LOVIŠTA I NEKA NAS ČUVA SVE ZA VOLANOM
MI SMO VOZAČI SVUDA U SVIJETU GDJE GOD DOĐEMO - ONI SU ŠEFOVI SAMO U FIRMI U SVOM MIKROSVIJETU

Mprigor

Ne vjerujem da ce GB 172 biti tako brzo gotov.
Nisu samo plastika i staklo otisli.
Pomaknula se cijela komandna ploca sta moze znaciti da je otiso i volan, odnosno glava volana, a onda nece biti samo ravnanja sasije, koja je vjerovatno takoder savinuta, nego i popravak upravljackog mehanizma.

ipiljek

Večeras gb. 145 koji je vozio na liniji 121 s polaskom iz Črnomerca u 18 i 43 imao je neki lakši "bliski susret" sa BMW "kockicom" na samom izlazu sa terminala.Zamijenio ga je MAN Lions City gb. 77.
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

Mprigor

Evo slike pedala iz novog citara (tocnije busa GB172).
Na ovoj slici osim toga kakve su pedale vidi se i kolko je pod udubljen, odnosno savinut prednji kraj.
Na slici je lose vidljivo ali cijeli stup volana je pomaknut i sad je skroz "na pedali" kocnice.

Koliko sam cuo nece se ravnati dijelovi "kostura" prednjeg kraj nego ce biti odsjecei i radit ce se novi.

conecto

Vozač g.b. 172 je navodno držao pritisnut gas i još solidno gurao bus ispred sebe. Jedna je varijanta da je stiskao gas umjesto kočnice, drugu sam čuo na ovom forumu da kočnice nisu radile,a treća da je bus otišao u iber-turažu. To se znalo događati na starim 305-cama ali imamo Citare već skoro 6 godina i na njima se nešto slično nikad nije događalo. U svakom slučaju mislim da je riječ o gruboj pogrešci vozača koji samo u ZET-u može voziti novi Citaro star mjesec dana. Može reći Shole da li je to u Rijeci moguće. Na Citare ima dosta opravdanih kritika, ali ako je u nečemu izvanredan (pogotovo u odnosu na starije buseve s automatskim mjenjačem) onda su to kočnice. Uz duži hod pedale kočnice kočenje se puno preciznije dozira, a kako je postavljena iznad gasa zabuni ili istovremenom pritisku obje pedale nema mjesta. Isto tako uz EBS sustav u kojem je dobar dio zračne instalacije zamijenila elektronika i radni tlak 10 bara reakcija kočnica je puno brža, a uz diskove kočenje snažnije uz mnogo kraći zaustavni put.
Možemo mi žaliti vozača ali meni se čini da bi trebao raditi nešto drugo u životu a ne voziti bus. Takvih je u ZET-u uvijek bilo dosta iako ih je danas daleko manje nego nekad.
Citat: 421 link=topic=486.msg35211#msg35211 date=1235335722

...na sholetovoj fotki SGjca ...

Ovo nije fotka SGjca što se najbolje vidi po pedali kuplunga. Mislim da je riječ o TAM-u.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...