ZET-ova Crna kronika

Autor tamlover, Prosinac 11, 2007, 23:18:15

mate

tramvajac 92

U autobusu piše da se treba držati za rukohvate pa..

Shole

I svejedno dobiju pare od osiguranja.  Idu na hitnu i svašta nabroje da su ozljedili.  I vrti im se u glavi, i ovo i ono.....  i poslije sa čim više papira na osiguranje.  Klasika

Klanaman

Citat: Shole  u Ožujak 04, 2011, 12:45:43
I svejedno dobiju pare od osiguranja.  Idu na hitnu i svašta nabroje da su ozljedili.  I vrti im se u glavi, i ovo i ono.....  i poslije sa čim više papira na osiguranje.  Klasika

Ništa novoga za naš narod. Svi bi lovu, a nitko ne bi ništa radio. Tako da im nesreće tipa pada u busu dođu ko melem na ranu.

Casper

Danas oko 16:15h pri izlasku sa okretišta na Črnomercu gb 140 zadnjim krajem udario Punta koji mu se nasao s lijeve strane...

igor 409

Koji g.b. je nastradao i kakva mu je sudbina? S obzirom na manjak buseva, nadam se da će ga možda slagati.

http://www.zagrebancija.com/hr-kvartovi/na-pescenici-se-zapalio-zet-ov-autobus_310504

tramvajac 92

Mislim da mu nema spasa. Ako nisu sredili 141 vjerojatno neće ni ovog..

Tomek

Ovi O405GN2 su poslije NG272 najzapaljiviji ZET-ovi autobusi. Već ih je stvarno puno planulo, srećom, svi dosad su bili spašeni.

Grof

Citat: tramvajac 92  u Travanj 05, 2011, 13:05:12
Mislim da mu nema spasa.

Ako se smije znati, po čemu si to zaključio?

tramvajac 92

Kad si već pročitao prvu rečenicu mog posta, mogao si i drugu pa bi ti sve bilo jasno.

sokre

Tramvajac, sve je jasno.

Mislim da takve veće havarije možemo očekivati češće - busevi su non stop u pogonu..

Ovakva prekomjerno nenormalna eksploatacija garantira da će se rubrika Crna kronika vrlo često popunjavati.

igor 409

Citat: tramvajac 92  u Travanj 05, 2011, 13:05:12
Mislim da mu nema spasa. Ako nisu sredili 141 vjerojatno neće ni ovog..

U vrijeme kad je gorio 141 buseva je bilo na bacanje a i kod njega je izgorjela cijela prikolica tako da tko zna možda ovaj ipak preživi.

Citat: Tomek  u Travanj 05, 2011, 13:19:40
Ovi O405GN2 su poslije NG272 najzapaljiviji ZET-ovi autobusi. Već ih je stvarno puno planulo, srećom, svi dosad su bili spašeni.

Neznam koliko su kocke i NG272 za usporedbu jer NG su masovno počeli gorjeti puno prije, makar u obzir treba uzeti ondašnje održavanje u APP i današnje u APD (nisu mehaničari krivi za trenutno stanje) . Nekako mi se čini da je do većine zapaljenja došlo zbog puknutih crijeva goriva koja bi se trebala redovito mijenjati ili kontrolirati a kako napraviti kvalitetan pregled kad bus prije nego ti uđe u garažu mora nazad na cestu. Kao što Šokre kaže uz ovakvu eksploataciju buseva a pogotovo kockica koje su uz svoje godine na cesti od jutra do preksutra možemo očekivati samo još više ovakvih situacija.

Tomek

U 141 je izgorio samo motorni prostor, prikolica nije bila ni taknuta praktično..
A 405ice G gore već jedno 4-5 godina tako da nije to samo sad. I drugi tipovi autobusa su non stop vani pa ne gore, naravno to je najviše do održavanja.

Majstor

Samo mi sudite pošteno !