ZET-ova Crna kronika

Autor tamlover, Prosinac 11, 2007, 23:18:15

Portos

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

822DoDo

Danas na Črnomercu

http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/sudarila-se-dva-autobusa-na-mjesto-nesrece-poslali-i-hitnu-339666

Citat:Dva autobusa su se sudarila u utorak ujutro oko 7.50 sati na terminalu ZET-a na Črnomercu.

Autobus linije 130 Črnomerec-Borčec udario je u bočni dio zaustavljenog busa Črnomerec -Lukšić.

U sudaru je ozlijeđeno troje ljudi.

Dva putnika prevezli su u KB Sveti Duh, a jednoga u KBC Sestre milosrdnice. Neslužbeno doznajemo da su svi lakše ozlijeđeni.
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

marin

Nije mi baš jasno kako ga je uspio tako pogodit, i kako je bus sa ln 130 dospio do njega  ???

tramvajac 92

Valjda s retrovizorom. 130 mora napravit krug da dođe na svoj peron, pa mu je možda došel prebrzo i preblizu i skršio staklo i malo ga je oderao sa strane. Ak imaju neko staklo kaj bi pasalo na 29 (a imaju, pošto su se 2 takva zimus sudarila, trebao bi brzo natrag na cestu.

Gb97

Kruzi prica da je vozacu koji je vozio borcec pozlilo i da je pao u nesvijest pa se zabio, e sad dal je to prica il istina ne znam, mozda netko od vozaca ima vise informacija

221

Citat:
PROMETNA NESREĆA ZET-ovog AUTOBUSA
Ozlijeđena jedna osoba, promet se odvija otežano

ZAGREB - U prometnoj nesreći autobusa zagrebačkog gradskog prijevoznika ZET-a, koja se jutros dogodila u Radničkoj cesti, ozlijeđena je jedna osoba, izvijestila je zagrebačka policija.

Nesreća autobusa gradskog prijevoznika dogodila se jutros oko 6 sati. Promet se odvija otežano, kaže se u kratkom priopćenju.
Kako je izvijestio ZET, radi se o autobusu linije 217 (Kvaternikov trg - Struge - Petruševečko naselje).

http://www.jutarnji.hr/sudar-zet-ovog-autobusa-ozlijedena-jedna-osoba--promet-se-odvija-otezano/1146589/

221

Izgleda je riječ o 546. Slika sa T-portala.

conecto

Inače je taj 546 nadrapao daleko više nego se to vidi na ovoj slici jer se zabio u početak čeličnog branika pored ceste koji je uletio duboko u bus, kažu "6 metara" iliti negdje do drugih vrata, tak da je polomljen pošteno. Samo mi nije jasno kako je to majstoru uspjelo jer se na tom mjestu vozi najviše 30 km/h otkad je onaj obilazak pun rupa prije nadvožnjaka zbog radova.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

marin

Hm ima majstora u APD koji sigurno nisu vozili samo 30 po tim "grabama"  ;D

conecto

Majstora ima u svakom pogonu i svakoj firmi, a i nije stvar samo u grabama već je tamo veliki obilazak s nekoliko zavoja skoro pod pravim kutem i uzbrdica prema nadvožnjaku, pa mi zato posebno nije jasno. Trebao bi se braniti jedino iberturažom, ali nije...
A GDJE JE POANTA?

Ivan

Može biti opravdanje da je teško održavati vozni red na 217 kad traju radovi, ali kako god bilo, išao sam zadnjih mjeseci samo jednom do Petruševca i nazad s dva različita busa i oba vozača su divljala, tako da imam dojam da mnogi tamo stvarno brutalno voze, kad se osjeti 50 km/h na grubim prijelazima na novi asfalt i po makadamskim obilaznicama u Citaru malo je zastrašujuće biti putnik, a izgubila bi se možda minuta ili dvije da se prilagodi brzina. Naravno, ne kažem da svi tako voze...

221

Stavljam još fotki nesreće 546 na Radničkoj, da nam ostane informacija na forumu.
Autor je Marko Todorov / CROPIX.

421

Vidio  bus123 546 uživo nakon nesreće pa se izjašnjavam o mnoštvu netočnosti izrečenih u komentarima:

1.početak čeličnog branika pored ceste nije imao početni zaobljeni dio ( zbog ušteda,improvizacija, neznanja,loše kontrole, zadovoljavanja dostizanja zakašnjelih rokova) , tako da dio krivice ide i na ZG ceste, a možda bi se u trenu kolizije (ot)klizao po ogradi po bočnom dijelu karoserije bez efekta "noža koji ulazi u maslac"
2. bus123 je stradao manje od izrečenog i komentiranog jer dio ograde nije završio" duboko u  bus123," kažu "6 metara" iliti negdje do drugih vrata" jer je to nemoguće zbog činjenice da je dio udara apsorbirao dio A nosača, i zaustavio se na unutrašnjem dijelu  blatobrana kod sjedala za osobe s invaliditetom (gdje je, vjerojatno, stradala noga jedine ozlijeđene osobe)
3."išao sam zadnjih mjeseci samo jednom (tijekom radova) do Petruševca i nazad s dva različita busa i oba vozača su divljala, tako da imam dojam da mnogi tamo stvarno brutalno voze"
-nejasno je u kojem dobu dana/noći i kojem dijelu trase ili  pak čitavoj  "divljali", jer sâm pojam sugerira subjektivan dojam doživljaja brzine, a vrijeme vožnje   "lovi" se na ravnim dijelovima a ne na devijacijama s lošim i kliskim kolnikom te dvojbenom signalizacijom
4.neslužbeno sam čuo da je "majstor" zapravo izbjegavao direktan sudar s vozilom koje mu je dolazilo ususret pa je zato završio s ogradom u  bus123
5.sačekajmo što će reći mjerodavni kad završi proces utvrđivanja uzroka nesreće (očekujem klasičnu sintagmu i pozivanje na članak Zakona koja se upotrebljava u ovakvim slučajevima:
Članak 51.
(1) Vozač je dužan brzinu kretanja vozila prilagoditi osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustoći prometa tako da vozilo može pravovremeno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti, odnosno da može pravovremeno postupiti prema prometnom pravilu ili znaku.
(5) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji brzinu kretanja svoga vozila ne prilagodi osobinama i stanju ceste i drugim uvjetima (stavak 1.).
Članak 293.
(1) Za prekršaje iz ovoga Zakona kojima je izazvana prometna nesreća samo s materijalnom štetom, kaznit će se počinitelj prekršaja novčanom kaznom propisanom za taj prekršaj uvećanom za iznos do 1.000,00 kuna.
(2) Ukoliko je prekršajem izazvana prometna nesreća u kojoj ima ozlijeđenih osoba, kaznit će se počinitelj prekršaja novčanom kaznom propisanom za taj prekršaj uvećanom za iznos do 2.000,00 kuna.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

conecto

OK, i na ovim novopostavljenim slikama se vidi da je rekla-kazala brzo napuhala stvar. A i o ispravnosti branika bi se dalo, ako je na njega moguće naletjeti s poprečne strane.
A GDJE JE POANTA?

Tomek

Danas nastradao gbr 205 kod Avenue Malla