ZET-ova Crna kronika

Autor tamlover, Prosinac 11, 2007, 23:18:15

Tomek

E moji starci  ;D, godine Vam nisu jača strana.. Ova bus u bus čiji su sudionici gb530 i 538 se mogao dogoditi najranije u drugoj polovici 2006. jer su Citari G 531-541 došli u svibnju 2006. Bio je veliki natpis u listu ZET-a 11 vatrenih budući da je tada vladala groznica oko svjetskog prvenstva u Njemačkoj.
Ovaj na sholetovoj slici je gb677 koji je došao u rujnu 2004. tako da je slika ili kraj 2004. ili kasnije. :D

421

U pravu si Tomek!Povjerovao sam datumu na fotoaparatu.Senilni starac. Mea culpa.Bilo je to na GK kod Lisinskog '07 ili '08, 530 je išao na žuto,a kolega s 538 je "mislio"da će ovaj proći.Vidljivo - nije.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Tomek

Stradao je i prvi novi Citaro. U APP-u stoji gb 172, razbijeno prednje staklo, savinut naprijed. Izgleda kao da je podletio pod kiper pa ga je svinulo.

Aurel

Koliko ja znam udario je na Črnomercu GB 130 u zadnji kraj.

brunok

evo i njega:) kasno u noč su odšlepani u garažu,a oko 22.05 su imali okršaj

Ivan1983

Sva sreča kaj smo dobili nove buseve tak da imamo kaj i razbijat,jebiga ipak je starih šteta treba malo i nove sad krstit ;D ;)

ivo

jadan vozač ovo se stvarno događa mala neopreznost ili mala pogreška i dogodi se. sad će na svu muku jadnom vozaču prebacivat na sve mile načine a kad neko u kancelariji pogriješi onda se ništa nedogodi. stvarno mi je žao vozača i mogu mislit kako mu je.

ipiljek

Jel zna netko kako je točno došlo do ovog "poljupca"?
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

brunok

vozač kaže da mu je brenza propala,mada ja mislim da je stiso i kočnicu i gas odjednom jer su komande preblizu jedna drugoj, kada nosiš čizme(one radničke cipele to se događa)preširoke su cipele:(

mansg313

Nije to tako strašno kako izgleda u roku tjedan dana bi se moglo srediti bez problema(bar se nadam) :-\

Ivan

Čisto sumnjam da će ga popraviti za tjedan dana, ne izgleda oštećenje preozbiljno, ali kako ZET nabavlja dijelove, stvarno bih se čudio da su već nabavili dijelove karoserije za nove... ::|

šišipa

Pa zar nije da s takvim stvarima ZET neće imati veze, tj. posla, negdje sam pročitao da za bilo kakva oštećenja ili slično,  mora od eurolisinga (tj. te tvrtke koja daje leasing) dobiti zamjensko vozilo, a oni onda popravljaju strgano?

421

Citat: brunok  u Veljača 22, 2009, 10:44:20
vozač kaže da mu je brenza propala,mada ja mislim da je stiso i kočnicu i gas odjednom jer su komande preblizu jedna drugoj, kada nosiš čizme(one radničke cipele to se događa)preširoke su cipele:(

Pedale Citara  su viseće i manje (kod MAN-a ležeće i veće)  ,a peta je oslonac za nogu pa samo okrećeš udesno za pedalu gasa,lijevo za pedalu kočnice. I hod pedale je bitan jer Citaro najnovije generacije ima veći hod od generacija prije.Kako je Citaro nov (koncepcijski i u garaži APP)u odnosu na MAN,možda je tu dio problema ,obostrano stiskanje nije razlog,jer bi  se obostranim stiskanjem, vjerojatno,više pritiskala pedala kočnice.

Citat: šišipa  u Veljača 22, 2009, 16:12:35
Pa zar nije da s takvim stvarima ZET neće imati veze, tj. posla, negdje sam pročitao da za bilo kakva oštećenja ili slično,  mora od eurolisinga (tj. te tvrtke koja daje leasing) dobiti zamjensko vozilo, a oni onda popravljaju strgano?

Vlasnik busa je leasing kuća koja uvjetuje kasko osiguranje  i servisera vozila tako da nije nemoguć tako brz popravak (možda i  u ZET-u) ,a trebala bi osigurati zamjensko vozilo dok traje popravak.Vjerojatno će leasing kuća  teretiti  vozača za  nastalu štetu.

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Shole

Nevjerujem da će ga teretit kad ima kasko.  Vjerovatno će mu odbit određeni postotak na plaći (minus stimulacija), ali ni približno onoliko kolika će bit vrijednost štete.  Barem to tako funkcionira kod nas u Rijeci. 

A što se tiče pedala, moglo bi bit ovo što kaže kolega 421 da je vozač nenavikao na drugačije postavljene papučice gasa i kočnice.  BTW, meni su puno puno draže,  one stare koje idu "odozdola" odnosno fiksirane su za pod.  Puno su praktičnije i ergonomskije jer kod ovih novih non-stop moraš dizat nogu za pritisnut kočnicu, a kod starih samo vrtiš lijevo desno cipelu.