Automatska naplata karata

Autor markost, Veljača 06, 2009, 16:35:57

busista

Čujem da su vozači počeli izdavati i na prigradskim linijama karte preko onih mašina kao i u prigradu. Ima li netko sliku te karte? Znate li što je s ostalim pokaznim kartama koje za sada imaju samo umirovljenici. Kada će i ostali građani moći kupiti takve karte ?
Busista

maky

Citat: busista  u Studeni 27, 2010, 21:00:37
Čujem da su vozači počeli izdavati i na prigradskim linijama karte preko onih mašina kao i u prigradu. Ima li netko sliku te karte? Znate li što je s ostalim pokaznim kartama koje za sada imaju samo umirovljenici. Kada će i ostali građani moći kupiti takve karte ?
Počele su se i u prigradu (mislim da ne na svim linijama, ali nisam siguran) izdavati karte iz novog sustava, ima jedno mjesec dana... Karta bi trebala biti ista kao i ove gradske, samo umjesto zone se računa po drugačijem sustavu (po 1.50 kn razlike, ovisno o destinaciji putovanja).

A karte za građane se još ne spominju koliko znam. Treba prvo i one penzionere naučit da "poništavaju" svoje na ulazu, jer im je i to teško. Daš im sve mukte i onda se samo vozaju, gunđaju, prigovaraju i sve im je teško...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

mrki01

Zna li neko hoce li ovaj sustav ikada proraditi?
Imam osjecaj da se od toga potpuno odustalo.
Mislim da vec dvije godine vozaci ponistavaju karte.

Displayi na stanicama uglavnom ne rade, a i kad rade pokazuju krivu informaciju.

pozdrav

Majstor

Pitanje ticketing u St jel ide kuda ili i dalje ne radi   :-\
Samo mi sudite pošteno !

maky

Citat: Majstor  u Travanj 27, 2011, 23:43:31
Pitanje ticketing u St jel ide kuda ili i dalje ne radi   :-\
Mislim da nema osobe koja bi ti na ovo mogla točno odgovoriti...  ::|

Po onom što ja vidim, nekako se kreće puževim korakom, a možda ni tako.  Još uvijek nisu uvedene magnetske kartice za vožnje autobusom, a to je samo mali dio onoga što bi ticketing trebao pružati...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Citat: maky  u Travanj 27, 2011, 23:55:39
Po onom što ja vidim, nekako se kreće puževim korakom, a možda ni tako.  Još uvijek nisu uvedene magnetske kartice za vožnje autobusom, a to je samo mali dio onoga što bi ticketing trebao pružati...
A kartice imaju neki umirovljenici,a i kontrolori su sa sebom počeli nositi one uređaje za provjeravanje tih kartica,a čini mi se da se i oni nekako prijavljuju preko tih uređaja,tako nešto.
Sama naplata mi se ne čini loša.U gradu funkcionira odlično,također i u "širem gradu",jedino je pitanje kod prigradskih linija hoće li biti problema s učitavanjem mjesta.
Jedini promašaj po meni su oni stanični displayi.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

maky

Magnetske kartice imaju umirovljenici, od čega ih je većina neispravna. Rijetko tko od njih uopće poništava kartu, a oni što je ponište, gotovo uvijek im zasvijetli crvena lampica, ali nitko to ne kuži od njih.

Kontrolori već duže vremena nose one uređaje za pregled karata, preko čegga se i oni uredno prijavljuju  u autobus, ali sve je to malčice sporo u odnosu na klasičnu metodu pregleda karata.

A da se sad ne ponavljamo, sami automati za izdavanje karata imaju svojih mana, od sporog printanja, preko problema sa suncem i ostalim. Istina, prednost je što vozač ne mora vuć za sobom karte.

Što se tiče naplate u prigradu, zasada funkcionira bez problema.

Najveća mana ovoga svega je što se već više od 2 godine nosaju pečati i nikako da sustav zaživi. Daleko smo odmaknuli od početnih problema, grešaka, rješenja i dosta napredovali, ali najveći problem je što to toliko dugo traje i što smo još uvijek daleko od kraja...

Stanične displaye nije uopće vrijedno komentirati.  >hammer<

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

baco

I nakon pola godine sto je maky pisao se nista nije promijenilo ... pa gdje u biti problem u cemu? Jer ovo stvarno nema smisla. Znam gradove gdje se ovo sve ugradilo za max pola godine i sve radi od kartica, stanicnih displeya do gps-a i svega pa Split opet moraa biti u necemu poseban. Samo tako naprid!

maky

Mislim da je ovo sve obustavljeno i da neće više bit nekih usavršavanja. Ovo što sad imamo, to je to...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

baco

Citat: maky  u Siječanj 11, 2012, 23:57:57
Mislim da je ovo sve obustavljeno i da neće više bit nekih usavršavanja. Ovo što sad imamo, to je to...

Znaci i dalje cu kupovati pokaznu sa 2010-tom godinom, pecetirati karte itd... dakle zakljucak svega je baceno pola miljuna kuna ili koliko vec za sve to? VRH!

mrki01

Citat: baco  u Siječanj 12, 2012, 00:07:10

Znaci i dalje cu kupovati pokaznu sa 2010-tom godinom, pecetirati karte itd... dakle zakljucak svega je baceno pola miljuna kuna ili koliko vec za sve to? VRH!

Bas tako, baceni novci i niko za to ne odgovara. Ne znam zasto su se u to uopce upustali, stari ponistivaci su sasvim dobro radili...

Mene zalosti kad vidim kako takve stvari u drugim gradovima dobro rade, a ovdje kao da se takav sustav uvodi prvi put u svijetu, kao da se ne moze koristiti tudja iskustva...

Ukratko jos jedna sramota ovoga grada...

pozdrav

mrki01

U Ljubljani ne samo da rade displayi nego se i na webu moze vidjeti kad koji autobus dolazi
http://bus.talktrack.com/

pozdrav

kapetanakis

Citat: baco  u Siječanj 12, 2012, 00:07:10

pola milijuna su koštali oni pečati šta su došli s njima...

mrki01

evo jedne novosti na prometovom webu (izgleda da su procitali moju poruku o ljubljanskom gradskom prijevozu):
http://195.29.155.4:33188/

iako mi izgleda da ne radi, jer npr. za liniju 3 za svaku stanicu mozemo vidjeti da uskoro dolaze
gb 196 i gb 206, i to uvijek za isti broj minuta.

pozdrav

tramvajac 92

Pa ništa čudno kad piše: Promet Split je do 14:10 prevezao 0 putnika.