Automatska naplata karata

Autor markost, Veljača 06, 2009, 16:35:57

Tlimfocit

tnx maky...
a jesu li krenile te kartice u prodaju ili to tek treba doć?

maky

Citat: Tlimfocit  u Prosinac 04, 2009, 16:11:55
tnx maky...
Neznam jel imam pokaz, ali mislim da nisu, jer vidim da kontrolori ne nose sa sobom one "Zvjezdane staze" uređaje za pregledavanje tih kartica...  ;)

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Tlimfocit

inače danas je bilo masu masu masu kontrolora u gradu......možda je to jedan od razloga šta se u 3ici od Blatina do Solinske prodalo više od 10 karata ili jednostavno se ljudima dosadilo švercat :D
uglavnom bravo za Promet i samo naprid....

maky

A ima već u zadnjih 2-3 tjedna da su se kontrolori malo probudili. Izgleda da je stislo i njih, nema više zabušavanja. Baš se primjeti da ih u zadnje vrijeme ima više. A to je i zato jer kad dobiju svoje "Zvjezdane staze" uređaje za preghledavanje karata, šef će ih moć preko GPS-a točno pratit gdje se u kojem trenutku nalaze i što rade...  ;)

Tako da, ako vozač može i mora odradit svoju smjenu od 7 sati, onda je red da toliko odradi i kontrolor. Samo još treba natjerat one u remontu i servisu...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Citat: maky  u Prosinac 04, 2009, 16:26:11
tnx maky...
Neznam jel imam pokaz, ali mislim da nisu, jer vidim da kontrolori ne nose sa sobom one "Zvjezdane staze" uređaje za pregledavanje tih kartica...  ;)
Logično bi bilo da uvedu te kartice čim naplata profunkcionira na svim gradskim linijama.Dakle kad ti istekne pokaz,umjesto njega ti daju karticu i to je to. ;) :D
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

maky

Citat: netko  u Prosinac 04, 2009, 21:22:44
Citat: maky  u Prosinac 04, 2009, 16:26:11
tnx maky...
Logično bi bilo da uvedu te kartice čim naplata profunkcionira na svim gradskim linijama.Dakle kad ti istekne pokaz,umjesto njega ti daju karticu i to je to. ;) :D
Ako nisi znao, treba tu karticu prvo i izradit, i slika se ne lijepi kao na ovaj dosadašnji pokaz, nego je otisnuta drugačije, i njena izrada košta određenu svotu novca, itd, itd... Nemožeš doć na šalter i reć ja oću karticu za pokaz...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

JA!!!

Istina, ali ti pokazi imaju i negativnu stranu, zbog izrade te kartice sigurno će porast i cijena ciloga pokaza ;D, a to nikako nije dobro, pogotovo u ovo recesijsko doba 8) ;D
Potpisi se prikazuju na dnu svakog posta i privatne poruke. Možete koristiti BBC kod i smajlije.

maky

Citat: JA!!!  u Prosinac 04, 2009, 21:47:33
Istina, ali ti pokazi imaju i negativnu stranu, zbog izrade te kartice sigurno će porast i cijena ciloga pokaza ;D, a to nikako nije dobro, pogotovo u ovo recesijsko doba 8) ;D
Kaucija za karticu je 20kn, a toliko košta i kada ideš prvi puta izvadit pokaznu...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Tlimfocit

Citat: maky  u Prosinac 04, 2009, 19:09:13
A ima već u zadnjih 2-3 tjedna da su se kontrolori malo probudili. Izgleda da je stislo i njih, nema više zabušavanja. Baš se primjeti da ih u zadnje vrijeme ima više. A to je i zato jer kad dobiju svoje "Zvjezdane staze" uređaje za preghledavanje karata, šef će ih moć preko GPS-a točno pratit gdje se u kojem trenutku nalaze i što rade...  ;)

Tako da, ako vozač može i mora odradit svoju smjenu od 7 sati, onda je red da toliko odradi i kontrolor. Samo još treba natjerat one u remontu i servisu...

ma neka....lipo je vidit da svi rade i da se dosta toga minja na bolje.....barem tako izgleda nama običnim putnicima...:P
inače večeras san iša kući sa troosovinskim manom (najbolji po meni bus u prometa) i nikakvih čudnih zvukova i trešnje njema prilikom kočenja iako je kiša bila za razliku od citara jutros

tramvajac 92

Citat:ako nisi znao, treba tu karticu prvo i izradit, i slika se ne lijepi kao na ovaj dosadašnji pokaz, nego je otisnuta drugačije, i njena izrada košta određenu svotu novca, itd, itd... Nemožeš doć na šalter i reć ja oću karticu za pokaz...
To znači da će slika biti onako ko na osobnoj?

maky

Citat: tramvajac 92  u Prosinac 05, 2009, 14:12:44
Citat:ako nisi znao, treba tu karticu prvo i izradit, i slika se ne lijepi kao na ovaj dosadašnji pokaz, nego je otisnuta drugačije, i njena izrada košta određenu svotu novca, itd, itd... Nemožeš doć na šalter i reć ja oću karticu za pokaz...
To znači da će slika biti onako ko na osobnoj?
Da, na istu shemu je napravljeno, samo što je u boji, a ne crno bijela...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

conecto

I u Zagrebu kreću takve karte iako ne baš tako uspješno zasad. Našim automatima i displejima upravlja Atron uređaj, kako to radi u Splitu, koji uređaj upravlja automatima i locira vozilo?
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

maky

Citat: conecto  u Prosinac 05, 2009, 16:34:47
I u Zagrebu kreću takve karte iako ne baš tako uspješno zasad. Našim automatima i displejima upravlja Atron uređaj, kako to radi u Splitu, koji uređaj upravlja automatima i locira vozilo?
Nebi ti znao točno kako se zove, nitko nije spominjao nikakav naziv.

Međutim, po onome šta piše, sustav se zove BusCARD, a centralno računalo za upravljanje sustavom BUSCON. Sustav je razvila firma Penta iz Pule... Sve se odvija preko GPS-a...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Shole

Dal se i kod vas ko u ZG-u dispelji okreću preko GPS-a ili još uvijek šole ručno okreće preko šifre?

maky

Citat: Shole  u Prosinac 05, 2009, 17:16:01
Dal se i kod vas ko u ZG-u dispelji okreću preko GPS-a ili još uvijek šole ručno okreće preko šifre?
A bilo se govorilo da će se okretat sve preko GPS-a, ali koliko ja znam, to nije slučaj, nego se i dalje okreće ručno (u nas su displayi takvi da kad ukucaš šifru za neku liniju npr. 18 Mejaši - HNK, ako stisneš tipku "F1", onda on sam okrene na 18 HNK - Mejaši, bez da trebaš ukucavat cijelu šifru)...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!