Globtour - rasprava i novosti (2)

Autor Tlimfocit, Ožujak 07, 2009, 18:44:06

ist

Jutros je ZG-8494-BD bio u Splitu na ravi, na izvanrednoj liniji.
Inače, ZG-9058-DZ vozio je iz Splita za Beč u nedjelju u 17 sati, a onda se pojavio na splitskom kolodvoru i u ponedjeljak u 11 ujutro kao dodatni bus za blagdane. Očito su nedjeljni putnici negdje presjeli

Tlimfocit

Tlimfocit

manoplan

Citat: Tlimfocit  u Studeni 21, 2010, 20:03:30
http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/121922/Default.aspx
Zanimljiv članak.  ::|
Novinar povezuje preuzimanje linije za Vrgorac sa ''bitkom'' koju Panoramabus vodi s makarskim Prometom:

Citat: ''novinar''
''Bez dozvole za održavanje linije Split-Vrgorac mogla bi ostati i tvrtka "Promet" iz Makarske, pri čemu se takav rasplet povezuje i sa svojevrsnom "bitkom" u kojoj "Panoramabus", tvrtka-kći "Globtoura" iz Međugorja u BiH, postupno preuzima tržište na području Vrgorca od makarskog prijevoznika. ''
...a to što će Litre možda izgubiti četri linije za Sinj ne povezuje sa ''bitkom'' u kojoj Autoprijevoz Sinj tj. makarski Promet preuzima kompletno ''tržište'' na linijama za Sinj.  ???

conecto

Sve bi se to moglo povezati s nešto daljom prošlošću kad su se pojavili privatni prijevoznici. Uglavnom su svi sjeli na linije za Split i ostala veća mjesta, radili konkurenciju Autoprijevozu s nešto jeftinijim kartama na tim jakim linijama, a Autoprijevoz je i dalje imao obavezu voziti linije prema zabačenim selima s 2-3 putnika koje privatnike nisu zanimale. Barem je tako prema riječima jednog mog poznanika iz Sinja, ali nije to slučaj samo na tom području već manje-više u cijeloj Hrvatskoj. Posljedice osjećamo danas kad pogledamo stanje u autobusnom prijevozu.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

erobuss

ist

Zar Globtour ima liniju između Beograda i Banja Luke?
U ponedjeljak iz Livna za Zagreb išao ZG-8491-BD, a u srijedu sideral s Touringovim logom. On je i opran u garaži Livnobusa

mate

Ima Globtour liniju iz Beograda, mislim da je to Beograd - Nevesinje (nadam se da se tako mjesto zove) ;)

travego 580

Zove se Mate baš tako i nalazi se nedaleko od Trebinja.

erobuss

Citat: ist  u Studeni 26, 2010, 22:22:08
Zar Globtour ima liniju između Beograda i Banja Luke?

Banjalučki portal prenio vijest, a odron je bio na granici Bosne (i) Hercegovine (kod Foče). Nemaju liniju BG-B. Luka.  ;)

ist

Svejedno... Nisam imao pojma da uopće imaju liniju iz Beograda

Tlimfocit

Evo potpuno nova stranica:
http://www.globtour.com/

Sad treba vidjeti funkconira li.

*Jadran express je firma iz Srbije u vlasništvu Globtoura.

erobuss

Portal je napravljen na Joomla CMS-u kojeg i mala djeca mogu ažurirati, tako da se nadam da će to biti praksa ubuduće. Cijelokupna koncepcija mi se sviđa, iskreno nisam se nadao.  8)

Zamjerke : NEMA FLOTNIH SLIKA SIDERALA koji po kojima su prepoznatljivi i slike su u nekakvom 'lila' tonu. Dobro bi bilo to malo urediti, a i onu pticu kakva je na autobusima staviti u logo. Dosta od mene   :D

EDIT:
Magare od MAN-a više nema natpise SALINEA, sad je samo ostao GLOBTOUR. Jel isto stanje i sa AV-om?

Man lion's coach

U mene ova stranica uopste ne fercera :-\

erobuss

Može li tko potvrditi jesu li Jadran ekspres (kako piše na Globtourovoj stranici) i Jadran ExPress ista firma??

ExPress ima ovu Bovu...