Globtour - rasprava i novosti (2)

Autor Tlimfocit, Ožujak 07, 2009, 18:44:06

Tlimfocit

Radi se između 200 i 240 000 kilometara ovisno o autobusu.

busfan

Na ovu cijenu se odbija oko 20% ukalkulisanog PDV, ali opet mi nije jasno kako im se isplati ovo uzeti?

Majstor

Takve ali novije bar retrovizori novije linija
Ima još na Netu takvih 2004,07 i 08 .g. od 900000-1600000 km
Samo mi sudite pošteno !

gabrijel

isplati,isplati, i to dobro, jer to su sve oćuvani autobusi koji još mogu min. milion kilometara, a obzirom da rade uglavnom na linijama šta je ogromna razlika od turizma biće max iskorišteni.....a i puno ovisi uvjek tko ga i kako vozi.

busfan

Ne znam bas kako misle sa ovim biti konkurentni CB ili Cazmi ako vec planiraju voziti za Njemacku.
Druga stvar mislim da za svakodnevne linije prema Njemackoj ili Svajcarskoj trebaju novi autobusi, ako misle samo voziti ovu liniju za Dortmund to treba min 4, mozda i 5 autobusa da se ne gase

tomekk

Croatia Bus je izgubila koncesije, a linije voze inače u kooperaciji s Touringom i Čazmom tako da niti Globtourovi autobusi neće svaki dan vozit  ;)
Iako, ovdje je netko već prije napisao da Globtour otvara svoju liniju pa ćemo vidjet šta je istina.
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

nnevenkoo

Sama prića o globturu (panorama-bus) je "puna usta" Oni imaju u hrvatskoj nekog jakog koji ih nosi, jer inaće kako objasnit da su sa tahografima 100% neuredni, a da ih nitko ne kontrolira, tako da nikakvih problemaq nema za dobit neku liniju i skinuti cijenu karata. To je nemoguća misija da ih se u nećemu sprijeći,a ne znam ni zašto bi,ako rade uredno, a to je veliko veliko pitanje, ja se osobno ne slažem s njihovim radom ama baš u nićemu, a naroćito s plaćama vozaća...... u panorami.

jesrib

ovi volvoji iz svedske su me iznenadili i nemogu da shvatim da poprilicno jaka firma kupuje za potrebe turizma i inozemnih linija buseve sa 1,2-1,5 mio km. kako se usudjuju krenuti na put, ovi busevi nisu vise 100% u prometu. od globtoura sam ocekivao malo vise ozbiljnosti i kvalitete ili je pak ovo put padanja standarda?
kvalitetno odrađen posao traži kvalitetne uslove rada!

Majstor

Ovi zadnji 2004.g  na satu 790000km( nema ispred mjesta za  broj miliona kako je netko napisao )
U Volvo servisu stoji da je 4/2008.g. U Svedskoj bio na servisu na 983600 km ?koliko ima                                 motor iza prve osovine Wc u zadjem lijevom kutu opce stanue busa zapusteno
Samo mi sudite pošteno !

Bosnaexpres Doboj

Kao što sam i pretpostavio....ti busevi svi odreda imaju preko milion i po kilometara na leđima. (ovaj 1 800 000). Većina buseva nema brojku za milion kilometara, iako je digitalni brojčanik, kad pređe 999 999, broji se ''ispočetka''. Moguće da neki brkaju onu zadnju brojku koja mjeri pređene ''metre'' a ne kilometre ;)

bonaparte12

Novi busevi su im odlicni. Sto se tice kilometara mislim da nije nimalo bitno za putnike
POLAKO I SIGURNO

Bosnaexpres Doboj

Pa nije možda bitno za komociju, ali je daleko veća vjerovatnoća kvara na putu jer je vozilo debelo pohabano sa milion i po pređenih kilometara, te predstavlja određeni rizik vožnja zahtjevnih linija od 1500 km.

ist

Bolje da je došlo išta, nego da se linije za Zagreb krpaju sa starijim Barbijima koji, inače, drže lokale u Imotskom. A to se događa zadnjih dana, šalju za Zagreb iz Dubrovnika buseve bez zavjesa da ljudi dobiju brončanu boju

tomekk

Na tim autobusima je napravljena generalka i uz dobro odrzavanje oni mogu jos dugo.Ako moze CB vozit s Translinerima za Sarajevo, BiH prijevoznici sa Setrama 200 medjunarodne linije itd itd onda ne vidim zasto nebi mogao Globtour s ovima. Ako neko ne voli Globtour ne znaci da radi toga sad mora govorit da ovi autobusi ne valjaju itd...i puno noviji se kvare, a znam i za neke koji nemaju ni 200 000 pa imaju non stop probleme tako da ovo ne mora biti mjerilo  ;)
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

Bosnaexpres Doboj

Svakako da su ovo solidna vozila za Linije po BiH i Hrvatskoj, a možda su ih i dobili povoljno. Ne može se uvijek ni kupovati novo vozilo, eno npr. i Kantić je kupio 5 polovnih Setri GT HD....nešto ne vjerujem da će Globtour sa njima voziti zahtjevnije linije prema EU ili se varam ?