Globtour - rasprava i novosti (2)

Autor Tlimfocit, Ožujak 07, 2009, 18:44:06

ist

Već duže vrijeme na Radoševcu u Splitu parkiran je bijeli mercedes sprinter makarski registracijskih oznaka koji naprijed pored volana ima žutu tablu na kojoj crnim slovima piše Globtour. Zna li netko o kome/čemu se radi

ist

Ispričavam se ako je već napisano, ali... što je s Meridijan toursom

mate

Citat: ist  u Listopad 12, 2009, 11:10:20

evo ovdje o njima

http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=1198.0

inace se bave samo slobodnim voznjama, a sjecam se da su prije par godina s skylinerom vozili VK - Wien, a sad to vozi Globtour, ne znam kakva je veza Meridijan - Globtour

troosovinac

Citat: mate  u Listopad 12, 2009, 12:38:35
Citat: ist  u Listopad 12, 2009, 11:10:20

evo ovdje o njima

http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=1198.0

inace se bave samo slobodnim voznjama, a sjecam se da su prije par godina s skylinerom vozili VK - Wien, a sad to vozi Globtour, ne znam kakva je veza Meridijan - Globtour
prodali su linije za austriju i neki vozači su prešli u globtour.
bela lađa

ist

Mislio sam da su u sastavu Globtoura

Tomek

Citat: ist  u Listopad 06, 2009, 15:47:22
Već duže vrijeme na Radoševcu u Splitu parkiran je bijeli mercedes sprinter makarski registracijskih oznaka koji naprijed pored volana ima žutu tablu na kojoj crnim slovima piše Globtour. Zna li netko o kome/čemu se radi

Nema veze sa Globtourom Međugorje, možda je prije vozio za rovinjski ili ljubljanski Globtour

slika by erobuss

Tlimfocit

nema žute golubice....može bit i splitski globtour

mate

Danas u SBu ostao u kvaru Sideral 198-E-193 na liniji Konjic - Zagreb, ne znam tocan uzrok kvara, ja sam ga vidio oko 16 h na AK s dignutom haubom...

Tlimfocit

imam pouzdanu informaciju da od 1.11.2009. Panoramabus Zagreb održava prijevoz učenika na području Vrgorca i u tu svrhu šalju 5 autobusa tamo (4 Siderala i jedan AV120). Provjerit ću detaljnije a ako neko ima kakvu informaciju nek slobodno napiše....

ist

Bilo bi interesantno znati tko će voziti na tim linijama. Hoće li zapošljavati vozače iz Vrgorca i okolice ili će se ova "hrvatska" tvrtka i dalje razvijati na jeftinoj radnoj snazi iz BiH. Prema podacima Hrvatske gospodarske komore, Panoramabus zapošljava 22 osobe.
http://www1.biznet.hr/HgkWeb/do/osnovniPodaci/view?claId=24921802&rfrshparam=1255849596272
Čak i kada bi svi bili vozno osoblje, dolazila bi otprilike jedna osoba po voznoj jedinici, pa bi taj podatak bilo zgodno usporediti s brojem kilometara koje godišnje pređu Panoramabusevi autobusi i zapitati se kada se ova 22 čovjeka uopće odmaraju

Tlimfocit

iako je napisano u temi Contus stavit ću i ode:
Panoramabus je sudjelovao u natječaju za linije Contusa zajedno s još 10 ponuđaća. Ali dužnost obavljanja linija pripala je firmi Čazmatrans jer su najkvalitetnije odgovorili na postavljenje uvjete natječaja (preuzimanje zaposlenika prethodnog prijevoznika Contus d.d. Zadar, starost autobusa i cijena karte)....ako koga zanima detaljnije ima u temi Contus....

steyr1985

Što se tiče Panoramabusa i Vrgorca Pamoramabus je bio najpovoljniji prijevoznik i dobio je natječej za prijevoz djece na područji grada Vrgorca ali ne od 01.11.2009 nego od nove godine i ove najnovije koncesije se dobivaju u periodu od 7 godina.  E  dali će Panorama imati isplativost voziti djecu podno Biokova to ne znam.   Za informaciju drugi ponuđač po redu je bio Čazmatrans pa onda tek ovaj sada Boban pa Promet itd.

Tlimfocit

OK onda sry takvu san informaciju dobija da je od 1.11.2009. iako mi bilo malo sumnjiv datum....
Ja vjerujem da će imat isplativost jer ipak se na tim linijama zna minimalan broj djece koji njima prometuju pa sukladno tome mogu prilagoditi veličinu buseva....svako dijete plaća pokaznu kartu a ostatak do pune cijene doplaćuje Vrgorac (pretpostavljam)....
na taj način će imat uvik zaposleno nekoliko buseva....pretpostavljam da će to bit busevi koji su u dosta dobrom stanju (možda Siderali 2003. godište, ili Barbiji 2001. godište ili Eurobus AV120 1994. godište) koji su, s iznimkom ovog Eurobusa, prilično novi busevi iako zbog ogrooooomnog broja prijeđenih kilometara više nisu za dulje (inozemne) linije a svi su iznutra dosta dobro sređeni (puno bolje od dosta otalih buseva koji djecu prevoze).....na taj način će uposlit te buseve koje bi inaće prodali i dalje će zarađivati na njima....ja sam dobia informaciju da će to bit 5 buseva iz trenutnog voznog parka Panoramabusa što znaći da (najvjerojatnije) neće kupovati polovnjake za prijevoz djece....
a sve ovo znači da će oni morati vrlo brzo krenuti u nove nabavke buseva jer njima preko zime kad je najmanji pritisak za redovno održavanje linija treba minimalno 10 autobusa na HR tablama (nisam brojio linije RH-BiH koje mogu voziti i BiH table busevi) a u ljetnim mjesecima taj se broj penje na 15 (u špici sve do 20 buseva) na HR tablama....ako tome dodamo buseve koji voze turizam (3-7 buseva) za  turističku agenciju GTA, pa one koje najme turističke agencije u Splitu za ekskurzije ljeti i ove sada koji će biti u Vrgorcu dolazimo do broja od minimalno 18 buseva (minimalan pritisak) do broja od 32 autobusa (ekstremno velik pritisak najćešće u ljetnim mjesecima; trenutni vozni park to ne može podnijeti)...
Panoramabus na sebi ima 21 vozilo (od toga 19 turističkih buseva ostalo kombi i VIP bus) pa iz svega toga zaključujem da će se ić u obnovu i proširenje voznog parka....

steyr1985

Najnovija informacija Panoramabus prodao liniju Zagreb - Imotski  Promet Makarskoj.

Tlimfocit

Citat: steyr1985  u Listopad 28, 2009, 16:21:37
Najnovija informacija Panoramabus prodao liniju Zagreb - Imotski  Promet Makarskoj.

neznan jeli ta linija otpočetka bila od Panoramabusa....i koliko san ja upućen sad je skraćena i ide samo do Sinja....