Globtour - rasprava i novosti (2)

Autor Tlimfocit, Ožujak 07, 2009, 18:44:06

ist

Jedan, sto posto... Negdje pri kraju busa s desne strane. Al, uvjeren sam da će za dva-tri vikenda jedan autobus na toj relaciji biti nedovoljan

Tlimfocit

Citat: ist  u Prosinac 07, 2009, 14:28:19
Jedan, sto posto... Negdje pri kraju busa s desne strane. Al, uvjeren sam da će za dva-tri vikenda jedan autobus na toj relaciji biti nedovoljan

27.12 idem gore pa ti javim.....:D

inspektor Maska

Od jednog vozaca sam dobio informaciju da vozac koji zapali cigaretu u autobusu placa kaznu u iznosu 3000 KM (cca. 1500 eura),a ukoliko je s njim bio jos jedan kolega,a nije ga prijavio on placa 1500 KM,mogu se nagoditi sa gazdom,da im odbija od plate na rate i sl.

PROFA

Citat: inspektor Maska  u Prosinac 15, 2009, 23:24:18
Od jednog vozaca sam dobio informaciju da vozac koji zapali cigaretu u autobusu placa kaznu u iznosu 3000 KM (cca. 1500 eura),a ukoliko je s njim bio jos jedan kolega,a nije ga prijavio on placa 1500 KM,mogu se nagoditi sa gazdom,da im odbija od plate na rate i sl.

Pa to je malo sadisticki sta taj radi sa vozaca i ja sam cuo!
Kad sofer razbije spiglo mora ga sam platit i ratkapu kad izgubi,a za sve ogrebotine isto tako!
Pa taj covijek nema nikakav karakter,a ovo znam od sofera koji je radio kod njega nebi ime spomeno!
Pa bus ima osiguranje ,zalosno kako neki vlasnici ili direktori tretiraju sofere!

Tlimfocit

Citat: inspektor Maska  u Prosinac 15, 2009, 23:24:18

u autobusima svih firmi je najstrože iz sigurnosnih razloga zabranjeno pušit i putnicima i vozaćima....kazna za putnika je jedno upozorenje a ako se ponovi onda ga vozać ima pravo izbaciti iz busa (na to firma ima pravo jer je na kartama i u busevima nazvaćeno da se nesmi pušit).....
nema razloga da i vozaći i putnici nemaju iste uvjete.....kazna je dosta velika, ali nema nikakvog razloga da iko puši u busu....iznimka su busevi (katni autobusi) koji imaju odvojen vozaćki od putničkog prostora pa putnicima ne smeta dim.....
a šta se tiče plaćanja štete na busevima: PROFA ja sam doživia drukčije....vozać plaća štetu samo ako je on počinia VELIKU grešku i time uzrokova štetu na busu (prebza vožnja, neoprezna vožnja i slično)....a ako se zakači neki stupić ili se ogrebe bus ili se ratkapa izgubi štetu NE plaćaju vozaći.... svakome se događa.....
a šajbu sigurno ne plaćaju vozaći jer se razbije u vožnji kad kamenčić udari u nju pa to opet plaća firma.....

max

Jesu li zato u njihovim busevima prednja tri reda sjedala vazda rezervirana prtljagom vozaca. A miris duhana se siri busom. (kolega previse se zauzimas za glob. stalno ih branis. budimo realni. pa i oni su ljudi) :D

Tlimfocit

Citat: max  u Prosinac 16, 2009, 00:10:28
Jesu li zato u njihovim busevima prednja tri reda sjedala vazda rezervirana prtljagom vozaca. A miris duhana se siri busom. (kolega previse se zauzimas za glob. stalno ih branis. budimo realni. pa i oni su ljudi) :D

ma nisan tia da me krivo shvatite.....htjedoh reć: postoje pravila u firmi, a sad poštuju li se ili ne to je druga stvar.....a niam napisa da ne puše.....s njima se rijetko vozim na linijama ali zato često u slobodnom prijevozu i tu htjeli ne htjeli ne smiju pušit.....i oni i svi ostali
a obićno tako ispadne da kad ti je neka firma draža od drugih da nju barem podsvjesno braniš ako ne i svjesno.....pa se ispričavam ako san posta neobjektivan....

PROFA

Izvini sto sam u opce u ovoj temi jer me ova tvrtka-firma ne interesuje!
A sajba je materijal lomljiv i to mora firma platit,a ogledalo placa svak kod globtoursa i to od davno,a to nije po zakonu !
A busevi su kasko osigurani,normalno da sofer mora pazit jer tu su ljudski zivoti u pitanju,ali kako vidim u vecini tvrtki ne samo ovdije vlasnici ili direktori se ponasaju prema soferima kao prema robovima zalosno!
nema veze sta radi,kad umremo sve ce ostat iza nas i ako su neki toliko sparali i na soferima i na svemu ne samo u ovoj tvrtki vec svugdije!

steyr1985

Nemojte baš toliko loše o Globtour-u jer nije sve tako.  Dosta se toga prepričava iz usta samih vozača koji su inače puni jadnih priča kao što su te ( plaćanje oštećenja ) pa onda kako ih tjera da mnogo rade bez odmora itd.  Trenutno sada Globtour ima viška vozača i daje im i slobodne dane pa sada kad ostanu po 5 dana doma onda već kukaju i grebu se da idu raditi.  Neću reć u sezoni najviše kada krenu ekskurzije pa i ljeti ima mnogo posla i radi se naravno pa i svi ostali vozači u drugim firmama kada je frka potegnu ali očigledno sada je na Globtour-u loš glas.  Inače ja sam o ovoj firmi znao pisati i lošu starnu pa sam se sukobio na ovom forumu sa Tlimfocit-om oko mog pisanja međutim poznam jako mnogo vozača u ovoj firmi  i  poznam dobro situaciju.

Tlimfocit

vezano uz prevrtanje busa prije par dana.....
najbitnija stvar je da je s putnicima i vozaćima sve u redu i da je najteža ozljeda koja se javila prijelom ruke kod jednog od putnika.....
manje bitno je da bus nije pretpia veća oštećenja, nalazi se u garaži u Međugorju i nakon šta mu se zamijene zadnja šajba i jedno bočno staklo ponovno ide na posao.....to bi se trebalo rješiti ovih dana...uzrok nesreće su iznimno loši uvjeti na cesti....

ist

PROFA

Citat: Tlimfocit  u Prosinac 17, 2009, 14:36:38
vezano uz prevrtanje busa prije par dana.....
najbitnija stvar je da je s putnicima i vozaćima sve u redu i da je najteža ozljeda koja se javila prijelom ruke kod jednog od putnika.....
manje bitno je da bus nije pretpia veća oštećenja, nalazi se u garaži u Međugorju i nakon šta mu se zamijene zadnja šajba i jedno bočno staklo ponovno ide na posao.....to bi se trebalo rješiti ovih dana...uzrok nesreće su iznimno loši uvjeti na cesti....

A zar se rezervuar ne mora mijenjar posle preturanja????
Jer kad se bus preturi u rezervuaru ima smijesa stavljena da se nafta pretvori u gumu mekanu!

Tlimfocit

profa stvarno neznam.....tako sam ja dobia informaciju.....

ist

Koji se bus prevrnuo? Kažu da je uzrok neprilagođena brzina

Tomek

Jutros na ZG obilaznici između čvorova Lučko i Buzin stoji u kvaru jedan Sideral u zaustavnoj traci, iza njega trokut i par čunjića, nisam vidio nikog oko autobusa.