Globtour - rasprava i novosti (2)

Autor Tlimfocit, Ožujak 07, 2009, 18:44:06

klimama

Ujutro iz Livna ide u 9 kombi do Šujice gdje se presjeda na bus.
Početkom godine kada nije bilo presjedanja, nego je bus koji stiže iz Hercegovine dolazio iz Šujice u Livno, iz Livna se kretalo u 9:45.

erobuss

Večeras u garaži samo dva bijela bijela Tourqousea (posljednje pristigla), te dvije katnice, siva (starija) i nova.

erobuss

U Kiseljaku parkiran minibus (mislim da je Citroen) u njihovoj shemi, pretpostavljam da služi za prijevoz putnika do Sarajeva...

ist

Zna li itko kakav je deal između Globtoura i Croatia busa? Je li Globtour kupio samo neke linije ili preuzima cijelu tvrtku

Tomek

Croatia bus je iznajmio par autobusa od Globtoura.

Tlimfocit

Stavit ću i ovdje što je max stavio u temi o švercu. Po slikama što se može vidjeti još jednom je bus Globtoura na graničnom prijelazu Brod uhvaćen sa cigaretama.
Druga loša vijest je da je novi 9700 što vozi Slavoniju imao lakši udes i već je popravljen i natrag na liniji. (Ne pitajte što je samo znam da nitko nije povrijeđen i da nije velika šteta)

Tomek

Meni je nevjerovatno da uvijek kad je riječ o švercu se spominje Globtour.. Zar oni ne svaćaju da osim šta sramote firmu, da sramote i ljude iz ovih krajeva, nije ni čudo da se Njemci i Austrijanci zgražaju na nas Balkance..

Tlimfocit

Citat: Tomek  u Svibanj 18, 2010, 22:47:01
Meni je nevjerovatno da uvijek kad je riječ o švercu se spominje Globtour.. Zar oni ne svaćaju da osim šta sramote firmu, da sramote i ljude iz ovih krajeva, nije ni čudo da se Njemci i Austrijanci zgražaju na nas Balkance..

Očito je do čega je njima zapravo stalo. Vidjet ćemo hće li biti išta od onoga što su najavili da će svaki ovakav dobiti otkaz. Po tome ćemo znati u kome je problem u vozaćima ili u firmi.

Man lion's coach

Ma moraju ljudi od neceg zivjeti  :D, ali hajmo salu na stranu, mozda to rezultira neki problem mozda su vozaci slabo placeni pa traze jos neki izvor prihoda, ali koliko cujem price niko se nije zalio na male plate i ima jos jedno ali ako ti jednom svabo osine kaznu 1200€ kao sto zna i drugi put nevjerujem da bi se opet neko usudio gurati cigare...

Tlimfocit

Citat: erobuss  u Svibanj 18, 2010, 22:58:24
Platit će kaznu, dobit će otkaz i kakav je rezultat? Nikakav! Oni koji dođu radit će isto dok ih ne uhvate. Zašto? Zato što je sustav tako nakaradno napravljen da im to dozvoljava.   >:(
Može gazda kupit Boga Oca od autobusa, napraviti sve kako treba, ali kad to daš budali u ruke dobiješ ovo!

Nije problem u autobusu, nego se gazda trebao od početka postaviti "na nož" prema ovakvim facama. Ovako pada ljaga i na gazdu i na firmu. S punim pravom pada na gazdu jer je on odgovoran za firmu tako da on kupi i pohvale i pokude. Neću ja tražit način kako će se netko obračunat sa svojim zaposlenicima. Svaki put se zapitam kako se osjećaju putnici na GP-u kad vide da u autobus ulaze carinici sa odvijačima i skidaju skale, otvaraju ventilaciju i miču pregradu i odatle izvlače cigarete. I još čekaju da se cijela procedura završi i zapiše i naplati. A tu putnik očito nije na prvom mjestu.
Uzalud i dobre linije i dobri autobusi i uredna garaža i puno posla i dobra zarada kad se ovakve svinjarije događaju.

Tlimfocit

Citat: balja  u Svibanj 18, 2010, 23:03:56
i ima jos jedno ali ako ti jednom svabo osine kaznu 1200€ kao sto zna i drugi put nevjerujem da bi se opet neko usudio gurati cigare...

Ima ih što su proslavili 3. jubilarno hvatanje :)

Tlimfocit

Izgleda da smo pogriješili. Prema informacijama koje ja imam ove naslagane cigarete su iz osobnog automobila Peugeot koji je zaustavljen na GP Brod u isto vrijeme kad je Globtourov autobus tu bio tako da se ovaj sasvim slučajno našao u kadru. Informacija je pouzdana. Moja isprika na grešci.

ist

To rade skoro svi koji voze na međunarodnim linijama. Problem ovih Globtourovih je valjda u tome što nedovoljno dobro skrivaju robu  ;D

mate

Citat: Tlimfocit  u Svibanj 19, 2010, 09:41:07
Izgleda da smo pogriješili. Prema informacijama koje ja imam ove naslagane cigarete su iz osobnog automobila Peugeot koji je zaustavljen na GP Brod u isto vrijeme kad je Globtourov autobus tu bio tako da se ovaj sasvim slučajno našao u kadru. Informacija je pouzdana. Moja isprika na grešci.

Aha, upravo tako ovdje ne radi o svercu cigareta u Globtourovom autobusu, nego su cigarete nadene u osobnom automobilu, to je vec kolega napisao, inace dobro je napisao rijec je o automobilu Peugeot 607, a cigarete su bile skrivene na raznim mjestima u automobilu, pa cak i u pretincu kod suvozaca, a Globtourov bus se nasao slucajno u kadru, inace je rijec o Sideralu 198-E-194 koji je prometovao na liniji Konjic - Zagreb ;)

Tlimfocit

Eto dobro je da smo to ispravili odmah. Mate kao i uvijek ima informacije iz prve ruke :)