MAN Lion's City

Autor maky, Studeni 21, 2007, 20:07:56

smogovci.bbb2

Gle, vozim se svaki dan u Crosswayu LE na 229 i pitao sam u Centru zašto nema naših slova na unutarnjem displayu odnosno zašto ih ne preprogramiraju nakon toliko vremena što su u prometu. Prenio sam što su mi odgovorili u ZET-u. Sad jel lažu ili ne ili ne znaju ili ih nije briga hi Da ne idemo više u o-0
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Dreamwalker

Autobus nisu trebali preuzeti dok nema display koji je programiran za HR jezik (ako je tako stajalo u tenderu). Vrlo jednostavno. Krajnjeg korisnika ne bi trebalo biti briga za koje je tržište autobus bio namjenjen, ali ako nije prilagođen krajnjem tržištu, kupac nije trebao autobus preuzeti. Distributer je, ako je povukao autobus za DK tržište, trebao autobus prilagoditi HR tržištu.

EDIT: Kaže tender za Crossway LE ovako: 18. Vanjske informacije: 18.7. Uređaj i program za izmjene i dopune informacijskih pokazivača
Za unutarnje displaye ne piše ništa oko programiranja. Opisan je kako fizički mora izgledati i kako mora raditi.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

NP-549

Citat: smogovci.bbb2  u Listopad 20, 2019, 10:43:56

Eto, i sam si potvrdio ono što sam napisao. Ovlašteni servis autobusa ne servisira displaye nego proizvođač istih a pitanje je kakav je ugovor sročen, ima li garancije ili nema i ako ima što točno ta garancija pokriva hi

Na Bustec je nama garancija 10 godina. Probleme rješava neka firma iz Belišća

jakov5

Citat: smogovci.bbb2  u Listopad 20, 2019, 11:40:34
Gle, vozim se svaki dan u Crosswayu LE na 229 i pitao sam u Centru zašto nema naših slova na unutarnjem displayu...
ZETovi Podsusedski Crosswayi imaju č/ć/đ/ž/š u unutarnjim displejima.
A recimo ZETov Lions City #304 ima drukčiji font slova, te kao i APD LE nema "hrvatska slova ;D" .
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

tramvajac 92

Možda se problem riješi s novim ATRONima... ko zna ;)

NP-549

Nutarnji je Bustec,  a čini mi se da su i vanjski jer Crossway LE i Urbanway imaju relativno mali,  a MAN za cijelu šajbu. Takvi su i naši. 

Intouro

Paško

Na #007 već ne radi zvučna signalizacija, odnosno "sviranje" za druga vrata.

Još jedan problem koji su vozači uvidjeli kod novih Cityja je da im smeta odsjaj za sumraka, odnosno ne vide dobro desni retrovizor zbog stakla vozačke kabine pa ju onda otvaraju i lagano vire da dobro vide.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

NP-549

Zar se kroz staklo gleda u ogledalo ?

smogovci.bbb2

E jeste Vi Spliće nezahvalni. Dobijete gratis autobuse i ne valja ::|
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Sule

Nismo nezahvalni naprotiv ovo je super vidjeti ovako mladi vozni park, ali zar nemamo pravo komentirat neke stvari? Ne može nikad sve biti savršeno naravno da će biti nekih mana i problema kao i sa svime u životu. Mene je npr večeras oduševio novi citaro na liniji 37. koji je prosao kraj mene kao povjetarac u smislu da je toliko tih da se samo čuje zujanje i trenje između kotača i asfalta.

Eto ukratko toliko od mene iako se malo odužilo hahahaha

Poslano sa mog CLT-L29 koristeći Tapatalk

COVIK

Citat: smogovci.bbb2  u Listopad 26, 2019, 22:51:29
E jeste Vi Spliće nezahvalni. Dobijete gratis autobuse i ne valja ::|
Nema ti danas ništa mukte,šta misliš odakle EU dobije pare,koliko RH godišnje uplaćuje u EU fond. Sve su to naše pare.
...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

tramvajac 92

Bez detaljnih brojki, više Hrvatska dobiva/povlači iz proračuna nego što uplaćuje. Nismo mi Švedska, da više uplaćujemo u proračun nego što dobivamo.  ;)

Josip-Split

Vozia san par puta novoga mana
Za vozit je dobar,udoban i ugodan,ali ima par mana..
Ako vec triba bit zujalica na vratima ova je previse glasna,kao i led crvena lampica iznad vrata koja je previse jaka i po noci bode u oci
Vidljivost desnog retrovizora je u nekim situacijama nikakva zbog komada antivandalskog stakla i sobzirom na velicinu retrovizora slika u njemu je nekako mala
A lijevi retrovizor je previse dug odnosno nizak,pa remeti preglednost u nekim situacijama
To je to sta meni smeta sada dok su novi,a sa vrimenom cemo vidit kakvi ce se pokazat.

421

Sličan problem na Cityjima iz 2009 i G iz 2017 smo imali i mi sa "previse glasnom zujalicom".
Stručnjacima improvizacije nije dugo trebalo da otkriju položaj iste, pa su ju jednostavno netragom eliminirali i ostavili za (ne)vidljivu najavu izlaza samo oznaku na tabli koja je veličine zrna riže.Žute.
Ona je vidljiva samo u zimskom, mračnom periodu dok je ljeto prava mora za vidjeti ju.
No netko je bio malo mudriji pa je istu zujalicu presvukao običnim hansaplastom i dobio željenu glasnoću koja nije zamorna i preglasna.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln