MAN Lion's City

Autor maky, Studeni 21, 2007, 20:07:56

markost

A kakvi je sa livog boka?

RV

To ga sve Šoltani uredili.. Par puta je zapea za zid pa bi se pitura skinila, isto tako i branik, ali sve se to da rišit.

man323

17 Cityja je kupljeno 2007., dok je 2013. nabavljeno 6 komada sa dosta jačim motorom. Sada ih stiže još 14 komada, što znači da ćemo imati 37 Cityja u garaži, dok će Citara biti daleko više, naime njih 46 bez drugog natječaja.
Tako da vrijedi i ovdje kao i u temi za Citare: ovdje raspravljajte, pišite i uploadajte slike da se i ova tema malo oživi.

man323

Novi Cityji nisu turske proizvodnje kao što je član mato750 izjavio, već su sklapani u poljskim Starahowicama.
Na jednom novijem lavu, ili je 296 ili 297 su prednje ratkape zavezane vezicama za kabel. Napokon se netko sjetio toga da ih stalno ne gube.

XDonald

Prenosim slike iz clanka iz Slobodne koji je objavljen u temi nabavke. Sad znamo i kakva je unutrasnjost.

man323

Evo i moje analize interijera novih Lion's Cityja:
+ anti-vandal kabina, ista kao i kod starih Cityja
+ montiran kanal za display najave, ali u njemu nema ničega
+ crne plastike oko vozačevog prostora
+ dvostruki retrovizor za unutrašnjost
+ isti linoleum na podu kao kod prijašnjih serija
+ relativno malo stop tipkala (dobro zbog vandala)
+ poprilično ima dosta mjesta u prednjem dijelu
- nema videonadzora
- svijetle površine u zadnjem redu
- poklopci na krovu su stakleni, bojim se da će biti razbijenih uskoro poznavajući naše društvo
- zvučni i svjetlosni signali na vratima
- opet drugačija vrsta sjedala u odnosu na prve dvije serije

Sve u svemu, ok. Mislim da ih izvanka jedino kvare LED dnevna svjetla i crna maska, koja će vjerojatno prvim sudarom postati bijela.

dominik,

- nema LED osvjetljenja interijera

EUROBUSZG

Ovakve unutrašnjosti iste ima geschwindl Beč

smogovci.bbb2

Pitanje za znalce od mene laika, što se nalazi sa desne strane između kotača i ispred drugih vrata pa je pod izdignut ispod sjedala ???
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

Nalaze se SCR katalizator i DPF filter koji zauzimaju puno prostora.

Što se tiče zvučnog signala on ima dvije prednosti, a to su:
1. za slabovidne osobe jasno naznačuje kraj faze ulaska odnsono izlaska iz vozila te zatvaranje vrasa
2. potencijalni ubrzivač putnika, kada putnici čuju zvučni signal prestanu hodati s noge na nogu kroz vrata te "produže" korak
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Paško

Moram reći da mi se crna maska gledajući slike sve više i više sviđa.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

man323

Prenosim slike sa portala DalmacijaDanas. Pomalo mi se shema bojanja i dopada.

citaro

Citat: EUROBUSZG  u Srpanj 31, 2019, 16:25:52
Ovakve unutrašnjosti iste ima geschwindl Beč

gschwindl, bez e...

421

Obzirom da nema slike vozačkog prostora, znade li se da li su dvostruki retrovizori za unutrašnjost podesivi putem elektomotora iznutra (poput ZG MAN G modela)?
Nadalje, ZG iskustva s MEKRA desnim vanjskim retrovizorom su jako, jako loša jer je prenizak, a kričava boja na prednjici poboljšala bi stvar. Šteta što nisu uzete kamere, umjesto retrovizora istog proizvođača.
https://www.mekra.de/en/sichtloesungen/busse
Sudeći po slici desnog boka,  krila prvih vrata mogu se otvarati zasebno ili postoji prekidač na tabli za blokadu?
ZG MAN G (nažalost) ima posebnu tipku za L krilo, posebnu za D krilo, ne blokadu na tabli.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

Promjena bojanja bus123 bus123 izgleda da je samo radi toga da se zna koji su novi autobusi nabavljeni od kad je došao Opara za gradonačelnika. Ono, sve prije mene ne valja :'(
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza