MAN Lion's City

Autor maky, Studeni 21, 2007, 20:07:56

EUROBUSZG

Felge se nikad ne peru u Zagrebu i to je jedan važan detalj zašto zagrepčani ne vole zet jer im prljave felge daju dojam starog vozila sto se nikad ne cisti...

smogovci.bbb2

Citat: NP-549  u Listopad 07, 2019, 20:45:34
Naši su odlični. Vozači prezadovoljni.
I još su iz Turske za razliku od ST Poljaka. A kao iz Turske sve loše kava
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

man323

Naši Classici su iz turske tvornice i u Prometu govore da su definitivno najgori autobusi što se tiče izrade u voznom parku.

netko

Citat: man313  u Listopad 08, 2019, 17:14:19
Naši Classici su iz turske tvornice i u Prometu govore da su definitivno najgori autobusi što se tiče izrade u voznom parku.
Koliko su oni tada mogli bili jeftiniji od MANovih "pratećih" modela.
Lions Classic G - Lions City G
Lions Classic U - Lions City U
Neznam jel MAN tada imao još LE verziju da usporedimo sa SL 283.
Conecto je tada bio(a vjerovatno i sada) dosta jeftiniji od Citara.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

josipgrgin

Ja mislim svi busevi iz  Turske su lose kvalitete .
Nije bitno jeli Man ili Mercedes

tramvajac 92

Citat: netko  u Listopad 08, 2019, 18:21:52
Je. Zvao se je Lion's City T. Po meni, jedna vrlo čudna verzija. Evo fotki kako je to izgledalo... uglavnom njuška od Lion's Classica, a tabla s Citya.

http://www.busfoto.nl/foto/thumbnails.php?album=149

Bili

Citat: josipgrgin  u Listopad 08, 2019, 18:47:15
Ja mislim svi busevi iz  Turske su lose kvalitete .
Nije bitno jeli Man ili Mercedes

Kao da je razlike od onih iz Njemačke, oba sklapa Turčin.  ;D

man323

Citat: netko  u Listopad 08, 2019, 18:21:52
Koliko su oni tada mogli bili jeftiniji od MANovih "pratećih" modela.
Lions Classic G - Lions City G
Lions Classic U - Lions City U
Conecto je tada bio(a vjerovatno i sada) dosta jeftiniji od Citara.
Razlika je sigurno bila oko 50 tisuća EUR-a

Paško

Citat: markost  u Listopad 07, 2019, 18:31:22
#008 osta već bez prednje live ratkape.

#014 također...
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

markost

Ove još brže otpadaju .. Najbolje da ih odma sve skinu.

421

Citat: EUROBUSZG  u Listopad 07, 2019, 22:25:41
Felge se nikad ne peru u Zagrebu i to je jedan važan detalj zašto zagrepčani ne vole zet jer im prljave felge daju dojam starog vozila sto se nikad ne cisti...
Image tvrtke bitna je stavka u percepciji javnosti i korisnika. No, SVE ovisi upravo u tvrtci.
Lijepo je u tender napisati full oprema , ali opremu treba održavati.
Kad se dogodi slučaj "ratkapa" (koju vozači ne bi odobrili jer samo njih direktno terete kad ona nestane s vozila pa moraju pisati gdje,zašto,kako itd), onda se ona ne nadomješta "jer je preskupa" (cca 500-1500kn) pa se prešutno čeka gubitak ostalih.
Ratkapa u biti skriva stanje felge, ali obje treba oprati prilikom svakog vanjskog pranja, a ne stoji tvrdnja "felge se nikad ne peru u Zagrebu i to je jedan važan detalj zašto zagrepčani ne vole zet jer im prljave felge daju dojam starog vozila sto se nikad ne cisti..."
Vanjski izgled vrlo je bitan , ali je bitnija čistoća unutrašnjosti u čemu prstiće imaju korisnici i održavanje što je zapravo njihova slika.
Razlog prljave felge je čisto tehnički: prilikom izmjene guma , random sistemom se one mijenjaju, pa je moguće da one koje su bile na prednjoj osovini tj volanu, dođu na stražnji i obratno.
Kad imaš na umu da ZET treba promijeniti gume na cca 410  bus123, dolaziš do četveroznamenkaste brojke pneumatika koje treba odraditi.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

421 ne fantaziraj. U ZET-u je jednostavno nebriga oko svega pa tako i oko felga i nema veze sa izmjenom guma. Najbolji primjer su kockice koje čekaju rashod i na njima su felge koje se sjaje a na autobusima koji voze su hrđave. Bio Vam je problem prije parkiranja uz žicu izmijeniti hrđave za sjajne felge. A i to sa otpadanjem ratkapa prolazi samo u ZET-u. Objasni kako su otpale 4 sa g. br. 587 i da vi to niste primjetili u toku vožnje buljo Ja mislim da su "otpale" u garaži jer su nekom trebale kava

421

:-[  ::| Ooops!
Upravo je onako kako ti kažeš!
Mea culpa što sam s kockica htio skinuti nove novcate felge, ali su me u tome spriječili bad guys!
Obzirom da kao savjesni građanin i porezno/prirezni obveznik znadeš gdje stoje kockice i kakve imaju felge, pismeno obavijesti javnost@zet.hr ili  nazovi POZIVNI CENTAR  - INFORMACIJE DOSTUPNE 24 SATA DNEVNO 072 500 400 
Objasni mi kako reagirati i što učiniti kad ustanoviš da ti nedostaje ratkapa(e) na  bus123 tijekom vožnje?
Zašto tvoji komunalni i prometni redari ne obavijeste/kazne ZET zbog zagađivanja okoliša zbog otpalih poklopaca kotača ??? ???
thumbs "felga i nema veze sa izmjenom guma." >  perfeto
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

Ljuba mi je rekla da ti to napraviš kad si na sl. danima pivkan

421

;D Htio bi me uloviti u prekršaju pa da me možeš oglobiti, ali neće ti proći.

Članak 165. Pravilnika
Vozaču nije dozvoljeno obavljati bilo kakve popravke na vozilu, osobno ili u suradnji sa servisnom službom.
o-0   O&O