Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)

Autor Tomek, Travanj 17, 2009, 20:36:47

conecto

Jedan full-plavi Eurobus-MAN ponovo vozi, ostao je čak i u ZG-Holdingu, ali nije više u ZET-u već ima sa strane veliki natpis "Zagrebačke ceste"
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

conecto

Ispričavam se, to mi je promaklo, a jučer sam ga baš vidio na cesti
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Majstor

Samo mi sudite pošteno !

Tomek

Ovaj Eurobus(ex47) još uvijek dane provodi u Gračacu, ne znam šta je uopće poslan tamo ako već više od godinu dana stoji

shef

Na portalu Glasa Slavonije našao sam ovaj midi; nažalost, više ga nema među živima:

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Majstor

Zna li se sudbina ovog midija i jel moguć otkup istoga

Samo mi sudite pošteno !

shef

(c)Teutonic

Portos

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

221

lovac27

Radi se o 10 Mercedes Benz O405N2 iz 1999

Jel to odlaze 10 Goričkih umjesto u Osjek u Šibenik

MAN19464

izgleda da je tako, samo neznam kako se sibeniku isplati kupiti,a osijeku ne.

Ivan

Stvarno mi nije jasno, još kad bi uzeli NL263 koji se kako-tako drže shvatio bih, iako su jednako puno prešli barem im ne odlaze šasije tako brzo ali zato ih ZET vjerojatno ni ne misli prodati, no O405N su prvom prilikom spremni za rezalište.

sokre

Vjerojatno u Šibeniku nije takva žestoka eksploatacija kao kod nas.

Većina prodanih ZET-ovih buseva je još godinama vozila, a u Zagrebu bi ih se odavno riješili.

Zanimljivo je koliko su dugo SG-ovi vozili, a danas se (novim) busevima malo previše razbacuju.

Po mom mišljenju, naravno.
.

Ivan

Citat: sokre  u Ožujak 21, 2014, 10:25:42
Vjerojatno u Šibeniku nije takva žestoka eksploatacija kao kod nas.

Većina prodanih ZET-ovih buseva je još godinama vozila, a u Zagrebu bi ih se odavno riješili.
To je dosta nepotpuna slika. Nije baš bilo slučajeva prije zadnje nabavke jer prije bi skoro svi vozili u Zagrebu do rezanja, a onda su se prije 5 godina zbog preglomazne narudžbe, a ne zbog starosti, riješili MAN EL 2x2 koji su bili uglavnom na sredini vijeka eksploatacije sa svojih 8-13 godina u Podsusedu i samo nekoliko mjeseci u VG. Mogli su još itekako voziti da se nije pretjeralo s nabavkom, nitko ih se inače ne bi riješio tek tako. Sasvim druga stvar su O405N koji su vozili 15 godina a od toga 5 u Velikoj Gorici, i normalno je da se približavaju rashodu čak i da nemaju problema, već ih je nekoliko otišlo u rezalište, dok je od EL srezan bio jedino 43 poslije sudara. Osim toga, Eurobusi su vjerojatno najviše imali problema s limarijom koja se prije ili poslije može dovest u red, pogotovo ako odu u toplije i suše krajeve, a ovi imaju problema sa šasijama koje mogu puno gore zakomplicirati stvari.