Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)

Autor Tomek, Travanj 17, 2009, 20:36:47

Ivan

Citat: tramvajac 92  u Ožujak 25, 2014, 10:54:09
Ima još buseva tamo, pogledam ovih dana. Jedan turčin se čerupa i par NGova, to znam napamet.
Turčin je u žici samo jedan, 840. Ne mogu vjerovati da bi njega očerupali :o, pa većinu vijeka je proveo na 330 i nije puno prešao... Sasvim dobro bi se uklopio među karlovačke ili riječke SL 2x2, a inače Tomek je pisao i da je prvi iz svoje serije, rashodovati ga čak i da je stajao par godina bi bilo kriminalno, no eto, to nam je donijela genijalna nabavka 2009., rashod autobusa koji su svima drugima više nego dobri. >:(

MAN19464

Na 840 uredjen motor, getriba, onda su ga registrirali i vise nikad nije vozio liniju nego je prebačen u prodaju, a nikad nije prodan, ako sad čerupaju onda je to tragedija.
Mogao je do sad i još koju godinu vozit u PAVG-u brdske linije pogotovo zimi za to je ko stvoren.

Tomek

Stanje sa Eurobusima:

41 - Zagrebačke ceste
42 - Dubrava
43 - rashod, nije ni bio na prodaju
44 - Čazmatrans Vukovar
45 - Čazmatrans Vukovar
46 - Autotransport Šibenik
47 - Stoji u Gračacu u privatnom dvorištu
48 - Dubrava
49 - Dubrava
50 - Dubrava
51 - Autotransport Šibenik
52 - Zagrebačke ceste

Ivan

Aha, znači nije bilo promjena, popisi su točni, ta četiri i dalje stoje.... TAZ 42 je malo lošiji ali ova tri iz zadnje nabavke 2000. (tj. neki su provozali tek 2001.) koji su sigurno u dobrom stanju bi mogli biti prodani, zadnja serija nije bila samo najnovija nego mi se činila i najbolja. Kad su očito zadovoljni ovim Eurobusima koji su tamo ne razumijem što je bilo Šibeniku da ne kupi barem ta tri njih nego veliku pošiljku skršenih O405N. :o :o :o Sad kad se ZET-u smanjuje vozni park u VG možda bi ih mogli vratiti u promet, a i 840 ako je još u stanju da se može skrpati.
Mogli bi u Šibeniku kupit i tog 47 iz Gračaca, on je uvijek bio dobar i mislim da je malo pošteđen u usporedbi s ostatkom serije 1997., za razliku od ostalih iz serije vozio je često gradske s Črnomerca (pogotovo vrlo kratku 135) umjesto prigradske sa Savskog mosta.

lovac27

U vg se ne smanjuje vozni park kad su već dosli 100,101,103,104,106 i 650 i 651

MAN19464

Ivan

Citat: lovac27  u Ožujak 25, 2014, 15:41:25
U vg se ne smanjuje vozni park kad su već dosli 100,101,103,104,106 i 650 i 651
Pa smanjuje se postojeći u VG, i posljedično se onda smanjuje broj vozila u drugim pogonima, kako god bilo manje vozila je na raspolaganju.

sokre

Malo sam fotkao pogon VG ovih dana. U nedjelju je bio tamo 101, ali ne i Citari.

Ako stvarno zatvore pogon, imat ćemo hrpu slika - imam idealnu lokaciju za slikanje.

Pa kada uhvatim vremena, objavit ću ih sve.

Možda dan nakon zatvaranja.
.

Ivan

Danas sam se prošetao do žice u Dubravi i stanje je otprilike ovakvo:

866, 870, 871 / 50, 48, 49 izgledaju uglavnom kompletno, mislim da bi se dali prodati ako su s ona dva u Šibeniku zadovoljni poslije nekoliko godina stajanja, vjerojatno bi nekom još mogli biti dobra kupnja.

861 / 42 nema, barem ga ja nisam uspio vidjeti.

Velik broj SL 202 tamo stoji ali nisam ih detaljno gledao jer uglavnom ne izgledaju dobro, skidaju se svi dijelovi poput farova koji mogu na nečem drugom još poslužiti, možda sam propustio neki koji je kompletan i u stanju za prodaju, a možda bi se i nekog drugog dalo pokrenuti ako bi se vratilo par dijelova.

840 nema "haubu" i lčinilo mi se neke dijelove oko motora, no ostatak busa mi se ne čini očerupan, nije baš dobro ali možda bi ga se moglo vratiti.

NG 272 su većinom očerupani, zapušteni i truli, ali ima par primjeraka koji izgledaju kompletno i u voznom stanju, zapazio sam posebno g.b.130.

sibencan

Eurobus AV 120

MAN19464

navodno je 5 mercedesa sretno stiglo u šibenik.
slijedeći tjedan još 5 kreče.

lovac27

Koje su kockice otišle na kraju za šibenik? Kolko se meni čini to su sljedeće: 806, 808, 809, 812, 813, 815, 816, 817, 420 i 424. Molim da me se ispravi ako griješim. ove zadnje nisam vidio danas u Gorici...
Danas sam samo vidio u Gorici 801, 805, 422, 810 i 819!

MAN19464

Ivan

http://www.sibenik.in/sibenik/foto-izvrsna-akvizicija-atp-a-autobus-zet-a-pokvario-se-vec-nakon-cetiri-dana/21477.html
Citat:Podsjetimo, nešto manje od 800 tisuća kuna izdvojio je šibenski ATP za deset autobusa koje je kupio od zagrebačkog ZET-a. Prvih pet stiglo je prošli tjedan, među njima i ovaj, a još pet ZET-ovih autobusa očekuje se na šibenskim cestama kroz par dana. Nadamo se, u nešto boljem stanju negoli 325-ica.

Eto koliko ih je 10 komada koštalo, znači vjerojatno 10 tisuća eura po komadu. Bilo bi zanimljivo znati zašto i oni NG 272 i ostali ranije nisu imali neku prihvatljivu cijenu pa bi se vjerojatno  prodali, a ne da je tada ovima jednako stari NG 272 koštao preko 200 tisuća kn, doduše imali su manje tkm ali opet nisu bili baš toliko bolji.

Inače po linkovima na netu ovako starih i vjerojatno u boljem stanju u Njemačkoj O405N i NL2x2 ali i ranih Citara i NL2x3 ima za 3-5 tisuća eura, no kupac je valjda znao zašto kupuje od ZET-a, možda troškovi homologacije, registracije ili nešto takvo?