Velikogorički novi autobusi i izbor prijevoznika

Autor Ivan, Prosinac 16, 2007, 11:22:02

Ivan

Citat: igor 409  u Svibanj 19, 2009, 22:34:35
U slučaju da se Velikogoričani riješe omraženog ZET-a a za kojim plaču svi koji su ga se prije njih riješili linije koje cijelom trasom prolaze područjem VG idu Autoturistu ali kaj će se dogoditi s linijama koje pokrivaju i područje ZG i VG.
Npr linija 166 počinje i završava u Zg a prolazi kroz VG, linije 307, 308 313 i 315 počinju u Zg, tu imaju par stanica i ulaze u područje VG (kod 307 i 308 bi možda prošla ZET-ova kružna oko Jakuševca). Kakva je situacija s 311 i 322 odnosno tko dobiva Pokupsko?
Da li ZET u slučaju gubitka VG može tražiti da mu ostane 330 i (ili) 268 do Velikog Polja sa svim stanicama pa do autobusnog u VG jer autobusni kolodvor u VG bi valjda uz naknadu trebao biti dostupan svim prijevoznicima?
Ja tu ne vidim nikakvih problema...

Umjesto 315 dođe 133 sa busom više kojem polasci do Čeha produže 5 stanica do Hrašća, 311 i 313 su već riješene jer postoje 166 i 229, 166 se više ne zaustavlja u Lukavcu ili smisle da vozi preko Čeha do Dragonošca, 307 i 308 se zamijene novom linijom Zapruđe-Jakuševec, 268 se zamijeni novom linijom za Buzin i Veliko Polje koja bi mogla biti i kružna i bolje povezati tamošnje zabačenije dijelove, a 330 onda više nema veze sa ZET-om.

Ja bih bio sretniji da ZET ode, ali i kad je HDZ bio na vlasti prije par godina samo je prigovarao ZET-u, a nije ništa poduzimao. Tako da ne znam koliko bi Autoturist uopće bio sposoban uložiti u 50 novih autobusa, od čega 15-ak zglobnjaka... Možda sada bi kada je Šuker malo duže ministar financija, možda prije nije skupio resurse, a sad će već smuljati neku banku...

kojot

Opet ponavljam,stvar je u koncesiji!!
Pa ne može se prijevoznik mjenjati kako se kome "digne k...".Šuker je već odavno planirao likvidirati Zet iz Gorice,ali Zet je tada imao valjanu koncesiju koja se produžavala svakih 6 mjeseci jer Autoturist nije bio spreman preuzeti Goričke linije.
Onda je krenuo dolazak na mala vrata Autoturista,preuzimanje škola i linija u općinama Kravarsko,Pokupsko i Orle,no tada Šuker(odnosno hdz) gube izbore i u narednom Piculinom mandatu Zet-u ističe koncesija, te se vode  pregovori i pregovori i pregovori sve dok ne dolazi do dogovora o produžetku koncesije Zet-u na 10 god. što je bio Zet-ov preduvjet da ostane u Gorici.
Tako je priča o prijevozniku u Gorici gotova i nemojte bezveze tu raspravljati o nekim skraćivanjima linija i ne znam čemu.

Inače,Conecto je napisao kako će baš "s par baba" AT voziti u sela 30km od Gorice,a to je baš sad slučaj jer voze za Pokupsko(33km),Hotnju(27km) i Sušu(30ak km)

štefek

a dali se može ugovor izmađu zet-a i velike gorice proglasiti štetan pa raspisati novi natječaj za koncesionara, ako nemože onda nema problema zet ostaje u velikoj gorici narednih 10 godina

Tomek

Evo da zagovornike velikogoričkog ZET-a razočaran, iz današnjeg Večernjeg, intervju sa Draženom Barišićem, HDZ-ovim kandidatom za gradonačelnika:

Najvažnije za naš forum, pitanje o prijevozu:

VL:
Kad govorite o javnom prijevozu, poglavarstvo Tonina Picule naručilo je 37 novih autobusa za 9 milijuna Eura. HDZ je bio protiv tog projekta, što će biti s tim busevima dođete li na vlast?

Barišić:
Ugovor o kupnji tih autobusa nije sklopljen. Mi ne želimo trošiti milijune poreznih obveznika i zaduživati Grad na 10 godina, a zauzvrat ne dobiti kvalitetan prijevoz. Vrlo vjerojatno bismo otkazali taj projekt i natječajem potražili koncesionara koji bi morao osigurati nove autobuse, ali bez zaduživanja Velikogoričana.

Iz ovoga se prilično da isčitati, još kad znamo da oni imaju neke veze u Autoturistu tj. Autoturist u HDZ-u svaka rasprava može završiti..

kojot

Kad idemo "ložit vatru",ajmo ju bar naložit pošteno.
Pročitajte priopćenje iz 2.mjeseca ove godine

http://www.sdpzgzup.org/index.php?l=a131

Mislim,najgore je kad mi o ovome svemu pričamo u predizborno vrijeme kad se iz usta kandidata odašilju nevjerojatne količine nebuloza i predizbornih trikova.
Uostalom kada bi se nakon svakih izbora ispunilo barem 1% onoga što najavljuju, ova bi država odavno izgledala puno drugačija nego što zapravo je.

Ako se pokaže da ugovor zaista nije potpisan i da će hdz-ovci sve stopirati i poništiti bez penala, spreman sam se iskreno ispričati zbog navodnih dezinformacija koje širim po forumu i više me nećete vidjeti ni čuti.

kojot

*

Odg: Velikogorički novi autobusi i izbor prijevoznika
« Odgovor #74 : Danas u 17:00:43 »

a dali se može ugovor izmađu zet-a i velike gorice proglasiti štetan pa raspisati novi natječaj za koncesionara, ako nemože onda nema problema zet ostaje u velikoj gorici narednih 10 godina

Nije to baš tako jednostavno,onda bi svaka vlast kada bi naslijedila onu prethodnu isponištavala sve šta su ovi prije njih donijeli.
Zamislite samo kada bi Kregar primjerice dobio Bandića,što bi sve on onda trebao poništiti ili ukinuti u Zagrebu,snježnu kraljicu npr.
Pred izbore se pričaju svakakve bajke,ali kako smo mi država u kojoj je sve naopako,pričekat ćemo rasplet sapunice do kraja.
Osobno ne vjerujem da će biti ovako kao što hdz(Barišić) najavljuje,a ako vam se čini da ja nekoga favoriziram,mogu vam samo reći da je moja jedina želja ostajanje zet-a u VG.

Ali ako ne bude tako,Bože moj,život ide dalje

štefek

tako je  i ja želim da zet ostane u velikoj gorici zauvjek

Daniel

Fakat mi je zlo od svih tih političara , je.. im pas....

Mislim da će ZET ostati u velikoj Gorici , nemogu se koncesije samo tako poništiti , a ako i mogu neće odmah na početku nego će ćekati sljedeće izbore i ooopaaa evo novih buseva , tako ta gamad radi , samo prije izbora!!! >:(

conecto

Smiješno je da su Velikoj Gorici mora glasati za stranku na vlasti ili za prijevoz... Mislim da je slično i u Dugom Selu...
I sad kao ZET pljačka Veliku Goricu. Volio bih da se konačno makne iz V.Gorice, a vozači iz tog pogona rasporede u Dubravu i Podsused, pa da mi vozači napokon dobijemo svoje slobodne dane kad nas bude dosta... A vozača u ZET-u dobrim dijelom fali baš zbog nepoznanica s Velikom Goricom gdje se nikad ne zna da li će se iduće godine (ili za dvije-tri) tamo voziti ili ne... Ako ne, kud s viškom vozača i autobusa?
Ta Gorica mi ide lagano na živce. Da li je interes ZET-a da tamo vozi i kakav je interes stanovnika VG tko će tamo voziti. Tu bi trebao nekakav stranački konzensus jer je ovako ZET već dugi niz godina talac stranačkih politika u dva grada... A najviše vozači...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Shole

Ponovo je kolega to sve lijepo objasnio, jer kad se realno pogleda, kupljeno je 214 novih buseva, a u rashod otišlo njih 50-ak, masa novih linija se otvorila (i još će), konačno nema više redukcija nego čak i leži porpiličan broj rezervnih u garaži, a natječaj za vozače je odavno raspisan, odavno gotov, a vozi tek nekoliko novih drajvera..... 
Jedino logično objašnjenje ovom podebljanom je taj da se čeka što će bit s Goricom, tj s izborima.  S obzirom na broj molbi, ZET je mogao bez beda zaposlit između 50 i 100 ljudi, a šta onda s Goričanima kad se promjeni vlast !?   Ovako se sad šlepaju dok se to ne sredi, pa ako dođe Autoturist evo vama u APP i APD pojačanja u ljudstvu iz V.G.   a ako pak Gorica ostane onda će se lako pozvat još 50-ak vozača sa ovog natječaja kojima su rekli:  "javit ćemo vam se "

ipiljek

Evo prema neslužbenim podacima, SDP je najvjerojatnije izgubio vlast u V.Gorici.Sada treba pratiti daljnji razvoj situacije vezan za ZET.Baš me zanima šta će prvo biti sa ovim busevima kaj su na posudbi. ::|
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

Tomek

Zanimljivo je da je ovih dana Autoturist kupio 10 BMC Belde u prigradskoj verziji..

Ivan

Samo, SDP ima skupštinu u Gorici, a HDZ gradonačelnika, a pitanje je i kako će u Zagrebu to ići sa skupštinom, tko zna kako još stvari mogu ispasti... ???

erobuss

Građani Velike Gorice voziti će se u boljim autobusima i sa jeftinijom kartom - odgovor Barišića na upit novinarke što će biti sa naručenim autobusima  :D

Shole

Citat: erobuss  u Svibanj 31, 2009, 23:30:31
Građani Velike Gorice voziti će se u boljim autobusima i sa jeftinijom kartom - odgovor Barišića na upit novinarke što će biti sa naručenim autobusima  :D

Po Gorici lokalno možda da, ali uzme li se u obzir da se najveći postotak putnika vozi na liniji 268/330 i još na G.K. presjedaju na druge linije čisto sumnjam da će im to na kraju ispast jeftinije.