Velikogorički novi autobusi i izbor prijevoznika

Autor Ivan, Prosinac 16, 2007, 11:22:02

Ivan

Pa ne znam koliko baš se nose crvena odijela u firmama, stvarno sumnjam da će biti promjene uniforme za Goričane...

Npr. Autotrolejevi autobusi su svi crveni pa su im uniforme plave, većina prijevoznika ima plave uniforme bez obzira na bojanje vozila, možda eventualno bijelu, žutu ili zelenu košulju...

narancasti

Ivan

http://www.vjesnik.hr/html/2009/01/26/Clanak.asp?r=zag&c=5
Citat:Novi autobusi na goričke ceste stižu od travnja

Goričko poglavarstvo odlučilo je produžiti ugovor sa ZET-om. Tako će ZET i dalje Goričanima pružati usluge javnog gradskog prijevoza, no od travnja Zagrebački holding imat će nove autobuse za prijevoz isključivo Goričana. Naime, nakon što je Europska banka za obnovu i razvoj dala kredit Holdingu, koji će za sebe nabaviti devet novih vozila, Velika Gorica otplaćivat će kredit za 37 novih autobusa, od kojih je jedan namijenjen za osobe s invaliditetom.
Radi se o kreditu od 9 milijuna kuna koji će se otplaćivati u idućih 10 godina, a cijeli novi vozni park morao bi biti isporučen do lipnja.
Dolaskom novih autobusa samo za potrebe Velikogoričana bit će uspostavljene i neke nove linije. No, sigurno je već da će se preko Velike Mlake, Mičevca i Kosnice Velika Gorica spojiti s Domovinskim mostom i istočnim dijelom Zagreba.
Mještani u Gucima, Jerebiću i Cvetković Brdu napokon će biti povezani voznom linijom, a predviđena je i kružna linija po Velikoj Gorici te povezivanje budućeg groblja u Kušancu s centrom grada.

Je li onda više poznat proizvođač kad se već točno zna do kada bi trebali stići? :)

Ivan

Citat: Ivan  u Siječanj 26, 2009, 08:48:35
http://www.vjesnik.hr/html/2009/01/26/Clanak.asp?r=zag&c=5
Citat:Novi autobusi na goričke ceste stižu od travnja

Goričko poglavarstvo odlučilo je produžiti ugovor sa ZET-om. Tako će ZET i dalje Goričanima pružati usluge javnog gradskog prijevoza, no od travnja Zagrebački holding imat će nove autobuse za prijevoz isključivo Goričana. Naime, nakon što je Europska banka za obnovu i razvoj dala kredit Holdingu, koji će za sebe nabaviti devet novih vozila, Velika Gorica otplaćivat će kredit za 37 novih autobusa, od kojih je jedan namijenjen za osobe s invaliditetom.
Radi se o kreditu od 9 milijuna kuna koji će se otplaćivati u idućih 10 godina, a cijeli novi vozni park morao bi biti isporučen do lipnja.
Dolaskom novih autobusa samo za potrebe Velikogoričana bit će uspostavljene i neke nove linije. No, sigurno je već da će se preko Velike Mlake, Mičevca i Kosnice Velika Gorica spojiti s Domovinskim mostom i istočnim dijelom Zagreba.
Mještani u Gucima, Jerebiću i Cvetković Brdu napokon će biti povezani voznom linijom, a predviđena je i kružna linija po Velikoj Gorici te povezivanje budućeg groblja u Kušancu s centrom grada.

Je li onda više poznat proizvođač kad se već točno zna do kada bi trebali stići? :)
I još nešto, opet se spominje i 9 autobusa koje kupuje Zagreb... ??? Mislio sam da to samo spominju zagrebačke nove koji bi vozili i za Goricu, ali ovdje su spomenuti kao 9 novih vozila za koje je tek sad uzet kredit... O čemu se radi?

:o ::| (nego, ako ih bude još 9 onda će ukupno biti dosegnuta "magična" brojka 250... mislim, stvarno ne znam radi čega sa ovo radi... valjda samo radi dostizanja neke zamišljene politički diktirane brojke koja nema nikakvog temelja u stvarnim potrebama)

tamlover

...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Shole

Citat: tamlover  u Siječanj 26, 2009, 17:13:45
I Z B O R I
Da su barem svake godine dva puta.  Kolko bi tek onda imali novih autobusa, tramvaja, vrtića, škola i sportskih dvorana

Ivan

Ma, mislim, znam da su izbori, ali raja bi bila više-manje jednako sretna i da dolazi smislenih 180-200 komada kad bi ih bilo za sve linije, zato mi nije jasno čemu pretjerivanje...

Nego, ponavljam pitanja ako netko slučajno dozna ili dobije priliku doznati, sad me jako zanima je li onda to još 9 komada ili su tek tako navedeni, i ako su novi bi li trebali biti isto crveni ili ipak plavi?

I, napokon, tko je onda više proizvođač? :)

Shole

ivo

Citat: Ivan  u Siječanj 26, 2009, 19:50:34
Ma, mislim, znam da su izbori, ali raja bi bila više-manje jednako sretna i da dolazi smislenih 180-200 komada kad bi ih bilo za sve linije, zato mi nije jasno čemu pretjerivanje...

Nego, ponavljam pitanja ako netko slučajno dozna ili dobije priliku doznati, sad me jako zanima je li onda to još 9 komada ili su tek tako navedeni, i ako su novi bi li trebali biti isto crveni ili ipak plavi?

izleda da nitko nezna ništa o tih još 9 autobusa, a mene to silno zanima jel ako budu to solo busevi neznam da će svi stati u onako malu garažu?

Ivan

Citat: ivo  u Siječanj 28, 2009, 13:40:52
Citat: Ivan  u Siječanj 26, 2009, 19:50:34

izleda da nitko nezna ništa o tih još 9 autobusa, a mene to silno zanima jel ako budu to solo busevi neznam da će svi stati u onako malu garažu?
Meni bi bilo logičnije da se radi o još 9 zglobnjaka uz 7 goričkih za APD, sa 16 komada se taman može održavati 268 sa npr. još dva dodatna komada...

Inače, garaža Gorica ima kapaciteta za povećanje, mislim da sam čuo da je zapravo rađena za 40 ili 50 komada i sa trenutnih cca 28 je održavanje katastrofalno, još ako bude novih linija mislim da će za normalno funkcioniranje trebati barem 35 ukupno...

ivo

u ZET-ovom biltenu piše, a nešto i na stranicama RVG-a  da u PA VG dolazi ukupno 47 novih autobusa dio mora doći do travnja a svi do lipnja nespominje se koliko solo a koliko zlobnih autobusa, meni se čini prerkratko vrijeme da bi svi stigli do lipnja pootovo kad neznamo ni tko je dobio na natječaju posao vjerovatno zbog izbora moraju stići do lipnja, ako to uspiju isforsirati svaka im čast, navodno kaže jedan vozač da lizing kuća nudi IVEKO (jer su jeftiniji) a da zet želi samo M.A.N. ili MERCEDES.  živi bili pa vidjeli i taj travanj i taj lipanj. ???

mansg313

... samo M.A.N. ili MERCEDES.[/quote]
Taj vlak je več prošao svi znamo da u APD dolaze Citelisi tako da... ::|

ivo

Citat: mansg313  u Siječanj 30, 2009, 19:18:31
... samo M.A.N. ili MERCEDES.
Taj vlak je več prošao svi znamo da u APD dolaze Citelisi tako da... ::|
[/quote]
jučer sam saznao da će tih još 9 buseva biti solo jer če gorica uvoditi nove linije

421

Obratite pažnju na davatelje leasinga pa će odabir marke buseva biti jasniji:Erste banka-MB;Hypo-MAN;Unicredit_Irisbus-Iveco!Comprende?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Koliko ja znam, ne ide ovo preko leasinga, ide na kredit EBRD-a.