Velikogorički novi autobusi i izbor prijevoznika

Autor Ivan, Prosinac 16, 2007, 11:22:02

cacciamali

dali će kad dođu gorički busevi neki gorični natrag u app, npr. el-ovi ili onaj sl 263, taj mi izgleda skroz ok, a mislim da i nije previše star i dali je on uopće bio u app-u ili je bio kupljen za goricu

Ivan

Citat: cacciamali  u Siječanj 31, 2009, 18:37:57
dali će kad dođu gorički busevi neki gorični natrag u app, npr. el-ovi ili onaj sl 263, taj mi izgleda skroz ok, a mislim da i nije previše star i dali je on uopće bio u app-u ili je bio kupljen za goricu
850 je par tjedana vozio specijalne linije u APP (prvo je bio tamo, valjda na probi), zatim je odmah poslan u V. Goricu.

Ja imam dojam da bi mogao ostati u VG, ako će (navodno) biti 30 + 9 solo novih (redovnh, bez onog jednog specijalnog), možda taman onda misle sa njim imati okrugli broj 40 u garaži.

Eurobusi i TAZ-ovi bi mogli prije ići u prodaju ili rashod nego natrag u APP i APD...

Tomek

850 je kao i 840 bio probno vozilo MAN Importer Hrvatske, te je 850 došao prvo u APP na probu, vozio na 131, ali su ga vozači ocjenili kao lošim te je tada poslan u APVG gdje su bili njime oduševljeni jer je to daleko najnovije i najmodernije vozilo u njihovom voznom parku.
Inače, 840 koji je stigao 97. i koji je oduvijek u APVG pak ima blizanca koji je završio u Promet Splitu.

ivo

po mom saznanju ostaju 850 801 802 a svio ostali idu u rashod a možda neki i na prodaju, ta tri busa bi trebali biti većinom za pričuvu, tako da će sada najmoderniji bus u PA VG 850 biti za rezervu ili za najgore linije što se ceste tiće a to su 311  i  313 a 840 siurno ide u rashod jel za njega nema djelova mislim na mjenjač.

Tomek

840 već dugo stoji u garaži bez tablica. Pa zar ga uopće ne misle popravljati?

ivo

oni su digli ruke od tog busa, sad ga pogotovo nemisle popravljat kad dolaze novi, a mislim da je to najbolji bus za snjeg i brdske linije, ručni mjenjač 6 brzina retarder zimske gume su na njemu, stvarno šteta kaj nevozi više  :-[

Ivan

Divno, a izgleda da isto misle raditi i sa Eurobusima... Autobusi stari 12 godina koji imaju 700-tinjak tisuća km kad se malo poprave i urede mogu se sasvim lijepo prodati, ili barem pokloniti ako nisu potrebni (npr. 840 karlovačkom Autotransportu koji ima hrpu takvih istih), ovo je sramota... >:(

Što je najgore, ovakve korisne stvari ostavljaju da trunu u Gorici, a uvijek pokvarene NM 152 kojih su se trebali već davno riješiti sad ulickavaju kao da će ih voziti još 20 godina...

ivo

meni nije ništa jasno oko novih autobusa za veliku goricu, ako netko može pojasniti neke stvari?
već je prošlo puno vremena kako je potpisan ugovor za te nove autobuse a ja još uvijek neznam jel raspisan natječaj i koja marka autobusa će se kupiti za veliku goricu i kada ti autobusi dolaze u veliku goricu? sve je to nekako mutno pogotovo što nije ništa transparentno, naprimjer kad je grad zagreb raspisao natječaj sve se znalo tko je dobio natječaj koliko autobusa od kojeg proizvođaća a za veliku goricu se ništa nezna, pogotovo mi je sad mutno to sve kad vidim da velikogorički HNS želi srušiti proračun grada velike gorice zbog novih autobusa a isti taj HNS kooalira sa Piculinim SDP, tako da sad mislim da ništa od toga? što vi mislite dragi forumaši, možda imate neke konkretne informacije koje ja nemam? Molim vas ako imate neke konkretne informacije napišite. unaprijed hvala.

Ivan

Mda, stvarno bi bilo vrijeme da doznamo tko ih proizvodi...

Inače valjda i ne bi trebalo biti previše muljanja, i bilo je čak 5 ponuda zato jer je sve išlo preko EBRD, inače bi se po ZET-ovoj tradiciji (koja je očito funkcionirala i kod zadnje ZG narudžbe kada je za svaku od 3 ponude dolazio samo jedan ponuđač, a može se dokazati i na nekoliko drugih detalja, bolje da šutim...) i prije nego je donesen natječaj znalo tko ih proizvodi...

mansg313

Citat: ivo  u Veljača 01, 2009, 11:29:45
oni su digli ruke od tog busa, sad ga pogotovo nemisle popravljat kad dolaze novi, a mislim da je to najbolji bus za snjeg i brdske linije, ručni mjenjač 6 brzina retarder zimske gume su na njemu, stvarno šteta kaj nevozi više  :-[
Bus je stvarno išao kao metak savladavao je uspone na Kozjači(303) bez ikakvih problema samo več digo vremena nema 6. brzinu nego 5 a i iz nje izbacuje čim pređe 70kmh :'(

Daniel

Dobra večer svima!
Pratim ovaj forum još otkad su došli novi Citariji i evo odlučio sam se registrirat

Upravo bilo na Radiji Anteni O goričkim autobusima i tužbama o kurupciji.(ništa novo!)

Dali to znači da autobusi nebu dolazili?
Ima netko kakve "unutarnje" informacije?

Ivan

http://www.vecernji.hr/newsroom/regions/zagreb/3269184/index.do

Eto, poništen natječaj, ništa čudno... Malo ćemo se onda još načekati oko novih, znamo sad i da je Volvo izvan igre (ne razumijem wtf piše da Iveco nema servis kad će imati 75 ZET-ovih autobusa za održavati preko ZET-a), no bit će sve u redu ::|...

Proceduralna greška (a meni se čini i pritužbe onih koji imaju servis da izbace one koji nemaju, btw, više nego Šuker) je malo pomrsila predizborne kalkulacije, sad je kao Šuker kriv, a ja imamd dojam da su Bandinjo i Picula zapravo tutleki... Da su imali mozga mogli su spremiti natječaj i razriješiti ga i malo prije (pa eventualno i malo odgoditi isporuku ako im treba baš u određeno vrijeme) kad je EBRD odobrio kredit još prilično davno, a ne raditi sve u zadnji čas pred izbore...

Tomek

Najbliži Iveco servis od Benussija je u Varaždinu. Postoji još Iveco dilera u Zagrebu, ali ZET je potpisao isključivo s Benussijem preko koga je i nabavio autobuse tako da ih ne može u ZGB-u održavati  ;) ;D :'(

conecto

Citat: Tomek  u Travanj 01, 2009, 13:48:22
Najbliži Iveco servis od Benussija je u Varaždinu. Postoji još Iveco dilera u Zagrebu, ali ZET je potpisao isključivo s Benussijem preko koga je i nabavio autobuse tako da ih ne može u ZGB-u održavati  ;) ;D :'(

Irisbusi će se održavati u radioni APD (mehaničari se već školuju po Češkoj), a gotovo je sigurno da će to postati Benussijev servis.

A osovina Bandinjo-Picula: kao što sam već napisao u postu na temu "Tipovi autobusa na linijama" od ponedjeljka liniju 268 voze novi Citari! To je gotova stvar i to su tih 10 zglobnih koji će voziti do početka svibnja! Ovih 5 za brze linije kladim se da će biti između 74 Lion's Citya!

A onda će izbori proći, gdje će poslije ti busevi pitanje je, a ja se kladim da VG neće tako skoro ugledati nove buseve! Ili će ih Bandinjo šenkati do daljnjeg (sigurno ih neće više biti ako ne pobijedi SDP)? Kladim se također da će novi VG-busevi postati aktualni za iduće lokalne izbore. Do tad O-405, NL-ovi, Eurobusi i TAZ-ovi će izdržati....
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tomekk

Citat: Tomek  u Travanj 01, 2009, 13:48:22

ako sam dobro shvatio nebi bilo čudno i da se koji nađe  u Varaždinu pošto nikad ne znamo šta možemo očekivat od zet-a ???
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga