stare Dubrave

Autor zlikowszky, Travanj 26, 2009, 14:10:28

vedran 811

Možda griješim ali, zadnji kraj Dubrave na zadnjoj slici mi vuče na Ikarusa iz Beograda, pa da nisu i oni imali prste u realizaciji, možda netko zna više o tom projektu pa neka me ispravi ako griješim.

MILCHO

Pa svjetlosne grupe su često bivale iste kod dosta proizvođača u Jugoslaviji, a jedino mi one vuku na Ikarusa.

MILCHO

STEFI- GRAF

Zadnji kraj vuče dosta na D90 samo što je D90 imala okrugle svjetlosne sklopove odstraga a ovi imaju kao na dubravi 4420 proizvođač Saturns ovaki sklopovi ugrađivali su se na Sanose,Dubrave, Ikaruse Taz- O-302 samo je bilo razni kombinacija prilikom ugradnje ovisi o proizvođaću busa.Ovi žuti za bliski istok imajuzadnju šajbu manju iste forme kao D90.Teško je iskopat slike te D90 imaju 2-3 na forumu a ja je se sićan ka dite bila je jedna uvik parkirana blizu mene vozila je radnike Končara.Meni veoma zanimljiv model.Bilo bi dobro ako neko može iskopat koju sliku ili tvornički prospekt kao od neki modela šta imamo da se postavi na forum jer je TAZ bar meni zanimljiva tematika.

actros

Dubrava D4420 stradala u Damasku, Sirija

izvor: /www.znobia.com/

Osoblje

Na Facebook smo dobili fotografiju ove Dubrave D100 koju već imamo na forumu, al stvarno ju je lijepo vidjeti!

Martbus

Shole

Odlična slika,  to su one malobrojne za čehoslovačko tržište sa Liaz motorom

arsenal

Moze li ovo biti D 2313 ?

Citat: arsenal  u Studeni 12, 2008, 11:39:15
I na kraju nesto sto nisam uspio identifikovati, vec petnaestak godina stajalo je to ovako u jednom kutu garaze, da bi prije par dana bilo brenerima pretvoreno u hrpu starog zeljeza. Ne znam sto je to, mozda neka mala "dubrava" ?

mh_design

Evo zadnja od Autotrans Vareš,možda i u ex-Jugoslaviji zadnja..

Shole

šta je ovo neko upravo skidao naljepnice ?

mh_design

Ma ne znam kada su tačno skinute. Sve ostale autobuse ove firme su izrezali nju cudom još nisu..

Shole

pa na asfaltu su ostaci crvenih slova, netko je nedavno skidao foliju

ROAD

Ovu će vjerovatno Rudnik u Brezi uzeti, jer oni imaju 2, a ova je u mnogo boljem stanju.
NEOPLAN VIP CLASS

Shole

to sam i pretpostavio, da neće u rashod nego da će ju neko još vozit