Displeji

Autor maky, Prosinac 21, 2007, 22:21:19

georgesplit

na nekim novijim autobusima, paralelno s brojem linije, izmjenjuje se poruka "HAJDUK ŽIVI VJEČNO! SRETAN 100. ROĐENDAN!" (Na nekima i umjesto "garaža" i "Promet Split"...)

im

svaka čast prometu jer na svim busevima kojima radi displey se čestita 100rođendan hajduku!!!

mrki01

malo je zbunjujuce kad se sa straznje strane vidi autobus na kojem je broj 100 :)

pozdrav

Shole

mainz

JA!!!

Po meni ovakva strka oko tih 100 godina bas i nije bila potrebna. Znam da je to velik dogadaj i sve to, ali ovo s displayima zna bit dosta zbunjujuce. Prvo, ne prednjem i bocnom trebalo je programirat da se izmjenjuje linija i onda ovaj natpis, a ne samo natpis pa onda treba pogadati di koji bus ide. Znam da se to moze jer je tako za Bozic ili Uskrs i onda nije lose. Opet, to mozda ovisi i od vozaca do vozaca, ali u svakom slucaju trebalo je svima naglasiti da tako stavljaju. A kao drugo, ni zadnji s brojem 100 isto bas nije pogoden. Kad se naprid nezna di bus ide, onda barem nazad nebi bilo na odmet. Ovo s brojem 100 bih ostavio samo u slucaju da se pednji display izmjenjuje ko sto sam gore napisao. Ovako, sve to i nije nesto odradeno, a i naljepnice koje se lijepe na bocne prozore isto po meni totalno bespotrebne uz displaye, a kad se sve zbroji, nisu bas ni jeftine.  ??? Sve u svemu, dobra ideja, ali ne tako dobra realizacija.
Potpisi se prikazuju na dnu svakog posta i privatne poruke. Možete koristiti BBC kod i smajlije.

maky

Nisi shvatio...

Natpis se izmjenjuje sa brojem linije, kao za Božić i Uskrs. Lijepo je to uklopljeno i dobra ideja (natpis se mijenja svako 4 sekunde), naši ljudi ti ionako nikad ne čitaju displaye jer 70% putnika čine oni reklikti od 65+ godina kojima nije važno di koji autobus vozi, bitno da se oni vozaju naokolo. A koliko znam, ove bočne naljepnice je financirao grad, tako da opet, lijepo uklopljeno...
A vozači će dobiti i specijalne majice...

Sveukupno, nitko tko treba negdje ići neće zakasniti, a većini se sviđa ideja... Kad je već cijeli grad u Hajdukovim obilježjima, mogu biti i autobusi...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

JA!!!

Citat: maky  u Veljača 11, 2011, 15:13:01
Nisi shvatio...
Kazem, mozda zavisi od vozaca do vozaca, ali u Trogiru zadnjih dana te izmjene nema, a ni na 37mama isto nisu prisutne. U takvoj situaciji ovo bas i nije prakticno. Opet, mozda je u problem u meni, pa ja uvijek potrefim u one 4 sekunde kad pise HAJDUK ZIVI VJECNO.  :P
Potpisi se prikazuju na dnu svakog posta i privatne poruke. Možete koristiti BBC kod i smajlije.

maky

Citat: JA!!!  u Veljača 11, 2011, 15:41:18
Citat: maky  u Veljača 11, 2011, 15:13:01
Nisi shvatio...
Kazem, mozda zavisi od vozaca do vozaca, ali u Trogiru zadnjih dana te izmjene nema, a ni na 37mama isto nisu prisutne. U takvoj situaciji ovo bas i nije prakticno. Opet, mozda je u problem u meni, pa ja uvijek potrefim u one 4 sekunde kad pise HAJDUK ZIVI VJECNO.  :P
Neznam za trogirske, ali ja sam na "trisedmama" vidio izmjenu, a u Splitu  se na svim autobusima izmjenjuje. Nebi bilo logično da samo stoji.... Očito uvijek potrefiš kad ne treba...  :P

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Paško

Ovi displayi su bili Photo Dana u jučerašnjoj SD. Poruka se pojavljuje i na g.b. 176.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

jure

Iz Slobodne od 10-og veljače:

A najbolje mi je ipak ono kad se na stražnjem malom displeju, umijesto broja linije povremeno pojavljuje taj broj 1oo!

mainz

gb 227

gb 228

gb ???

gb 188

:)

Paško

Stražnji display g.b. 176 radi!
Zna li netko odakle taj display na g.b. 176?

Paško

Ne radi stražnji display g.b. 257.

Paško

Display za linije na stanici kod Prime maknut od strane splitskih huligana.