Displeji

Autor maky, Prosinac 21, 2007, 22:21:19

smogovci.bbb2

Upravo o tome o čemu sam napisao. Znači u zadnju seriju autobusa prilikom unosa odnosno upisa broja linija na stražnji display nisu vodili brigu o veličini (fonu) brojeva linija kako su upisali na stražnje displaye prethodne serije autobusa. I zato su ti na novim busevima manji brojevi. Nema veze sa displayima. To se da ispraviti samo moraš pronaći osobu u Prometu koja se sa time bavi, unosom broja i naziva linija u displaye autobusa hi
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

man323

Citat: smogovci.bbb2  u Prosinac 21, 2015, 06:57:44
Upravo o tome o čemu sam napisao. Znači u zadnju seriju autobusa prilikom unosa odnosno upisa broja linija na stražnji display nisu vodili brigu o veličini (fonu) brojeva linija kako su upisali na stražnje displaye prethodne serije autobusa. I zato su ti na novim busevima manji brojevi. Nema veze sa displayima. To se da ispraviti samo moraš pronaći osobu u Prometu koja se sa time bavi, unosom broja i naziva linija u displaye autobusa hi

U Prometa je, kao što je amfan rekao, čovjek zadužen za displaye programirao JEDNAKU veličinu broja linije za sve stražnje displaye na autobusima koji imaju AMELI displaye (2007.- danas)

I ne trebaš sada otvarati raspravu, ja nisam vidio još da neki autobus u Splitu sa AMELI displayom ima drugu veličinu broja linije na stražnjem displayu, jer su svi jednake veličine (unificirani)

Poslano sa mog iPhone uređaja koristeći Tapatalk.

smogovci.bbb2

tramvajac 92

I to meni izgleda kao da je uzeo font i veličinu koja je bila na MANovima i da su dalje pustili tako u sve buseve s takvim displayem.

smogovci.bbb2

Ma to i je. Samo se neću raspravljati sa gospodom. Nek žive ljudi u uvjerenju da je do MANa a ne do onog koji upisuje naziv i broj linije kava

man323

Vjerojatno se tom čovjeku sad nije dalo programirati drugačije za ostale buseve

Josip-Split

buljo samo citan o cemu se prepirete,i nije mi jasno,pa jel toliko bitno koji je font,velicina itd..bitno je da se vidi na kojoj je liniji bus...

NP-549

Većina programa u kojima se unose šifre za displeje ima dva moguća fonta,  mali i veliki,  i nemaš "pravo izbora" nego on sam to odluči pozicionirat s obzirom na veličinu texta.  GORBA  nudi da vozač sam unese šta god oće  (nema  č,š,ć),   i ako malo zna cake može i veličinu fonta birat,  dok elektroničar kad unosi preko programa uopće nema te mogućnosti nego on sam odlučuje kolika će bit slova

RegioBus

Na #226 već neko vrime ne radi stražnji display.

RegioBus

http://www.dalmacijanews.hr/clanak/kql9-prometovi-displejevi-samo-ukras-na-autobusnim-stanicama
Prometovi displejevi kao "ukras" na autobusnim stanicama

29.12.2015. u 15:07h

TONKA ĆURIN

Nikakve koristi od gledanja u aparat na stanici koji vam ne kazuje ništa više od datuma i točnog vremena, o polasku/dolasku autobusa ne piše ništa.

Sigurno vam se barem jednom u životu dogodilo da trčite kako bi uhvatili autobus, pa zadihani dođete na stanicu, a tamo nema busa. Nitko od ljudi vam ne zna reći je li možda prošao, kad će idući i slično. U mnogim gradovima vam ne treba nitko ni reći kad polazi/dolazi idući autobus, dovoljno je pogledati na displej na stanici na kojem sve fino piše.

Postoje i u Splitu takvi uređaji, ali teško će vam reći išta više od datuma i sata (naravno, nemaju ih sve stanice, ali imaju one bliže centru grada). O vremenu polaska autobusa ni slova. I tako je već neko vrijeme, da ne kažemo nekoliko godina. Stoje ti aparati na autobusnim stanicama, odolijevaju i kiši i vjetru, a kada će proraditi vjerojatno ni iz firme Promet ne znaju.

Doduše, ima Promet i većih problema od ovoga. Da, ovo je ipak sitnica u usporedbi s voznim parkom koji je u posljednje vrijeme toliko "oslabljen" da je potrebno nabaviti nove autobuse. Naravno da se nema novca za takvo što, pa će potrebne nove buseve na neko vrijeme - unajmiti. No to je već priča za sebe. Kako bilo, upitali smo odgovorne zašto postavljeni uređaji već duže vrijeme ne rade i kada ih misle privesti svrsi kojoj služe.

- Unatoč svim pokušajima da se sustav osposobi za rad, Isporučitelj usluge nije u stanju iste staviti u funkciju. Kao što znate Promet d.o.o je u sudskom sporu sa tvrtkom koja je sustav isporučila i do okončanja spora  ne može se vršiti nikakve ispravke ni zahvati u sustav koji još uključuje i prodaju i kontrolu putnih karata – kazao nam je Dinko Radić, rukovoditelj komercijalnog sektora tvrtke Promet d.o.o.

Eto, valja nam se dakle strpjeti dok se sudski spor okonča. Netko će možda pomisliti "zašto se uopće piše o takvim stvarima", "kao da nema većih, bitnijih problema u Splitu i Hrvatskoj" i tome slično, ali zar nije šteta da postojeći displejevi, u koje su već uložena određena sredstva - ne funkcioniraju?

man323

Radilo je sve bilo jedno vrime i onda otišlo k vragu. A tek kada vidim one nosače za blagajne kod vozača i blagajnu samu, pari da je iz 19. stoljeća.
Nadajmo se da će Promet ovu bitku dobiti.

man323

Kao i svake godine, pa tako i ove se na displayima izmjenjiva natpis linije i natpis "SRETNA NOVA GODINA".

Viđeno na #228 i #270

Stanični displayi sada ne pokazuju niti točno vrijeme, a na nekim su stanicama kompletno ugašeni.

man323

Zašto SU313 i prigradski Conecti iz 2003. nemaju nikakav displej?

RegioBus

Jel iko možda zna kad je otprilike #176 dobija onaj display i zašto baš on, a ostali stariji nisu?

NP-549

Vjerovatno im je neka firma dala na probu pa su tok jednog otkupili i na tome je stalo.  Barem tako je bilo kod nas.