Novi zakon

Autor doBUS, Svibanj 09, 2009, 19:55:02

doBUS

Evo sad na dnevniku vijest...
Donešen novi zakon o prevozu putnika u javnog prevozu,i novi zakon o izdavanju licenci..
I kaže autobusi koje saobraćaju u javnog prevozu putnika moće dobiti licencu ali nesmiju biti stariji od 20 godina...Autpobusi koji imaju preko 20 godina moće dobiti licencu za obavljanje vlastitih potreba...
Zakon stupa na snagu u maju sledeće godine..

Moja procjena mnogi manji prevoznici su propali,a oni koji budu ostali na nogama prepostavjam da će svoj vozni park obnoviti kineskim autobusima...Nema više Setri s 215 hd,Mb 303.....

busfan

RS je izgleda naprednija od Njemacke i Svajcarske ;D  Ako ostane ova vlast do maja sledece godine nece nama trebati ni autobusi ni sta drugo >:(

Kod produzenja registracije, bitno je samo naplatiti tehnicki a nije obaveza pregledati auto bio star 3 ili 30godina. Da se sad izvrsi tehnicki po njemackim standardima siguran sam da ne bi proslo ni 20%, ali bitno je da xxxxxx naplati tehnicki i osiguranje, a sad ce vjerovatno neko od xxxxxxx kompanije biti i uvoznik kineskih autobusa >:(

elvis

stanite malo,jel to na nivou BiH ili RS???

mb0404

Bice cigani lete nebom.Blago nama sa takvim zakonima po tome ispada bus moze bit krs neopjevani al mora bit mladji od 20 godina,a niko nije naznacio sta je sa prevozom djaka.Ovde u Doboju za prevoz djaka jedino STP Derventa ima normalan bus Lions Clasic,svi ostali voze djake u busevima starim i preko 25 godina.I ja se slazem da treba uvest nekog reda u prevoz ali mora se naznacit sta i kako a ne ovako.Moze bus bit nov novcit al kad na njemu stoji tabla da ide za Zenicu a on ide za Sarajevo jb mu majku.To je uvedeno da neko pokupi kajmak,uvesce polovne buseve iz Njemacke i Austrije dok to rasprodaju bice neki novi deseti zakon.
Ja da sam krojio zakon napravio bi da mora proci kroz iglene usi i prevoznik i autobus ako ispuni sve norme prosao je taman da ima bus star 100 godina ako ne ispuni nije prosao.Sto rece zemljak dovesce kineska govna a 303 i 215 odose u zaborav a nije napravljen u svjetu bolji bus od ta dva pogotovo za ove nase puteve i uslove,jos cemo doc ko Indijci da se kacimo na voz sa vanjske strane

doBUS

Citat: elvis  u Svibanj 09, 2009, 22:49:13

Sinoc sam bas citao pravilnik donijela ga je narodna skupstina RS..potpisao ministar...
znaci na nivou RS

busfan

Citat: doBUS  u Svibanj 10, 2009, 15:52:02
Citat: elvis  u Svibanj 09, 2009, 22:49:13

Sinoc sam bas citao pravilnik donijela ga je narodna skupstina RS..potpisao ministar...
znaci na nivou RS

To je neka lopovija ko sa fiskalnim kasama itd.... To su gangsteri, grabe gdje god stignu

ist

Pa dobro, 20 godina je razuman rok. Opet, u prijevozničkom sektoru se svega namnožilo, ovo bi moglo uvesti malo reda

busfan

Citat: ist  u Svibanj 10, 2009, 19:05:34
Pa dobro, 20 godina je razuman rok. Opet, u prijevozničkom sektoru se svega namnožilo, ovo bi moglo uvesti malo reda
Ko garantuje da je 10godina staro vozilo ispravno? Pa imas vozila stara 20 godina koja su presla 400-500 000km

O ovome je glupo raspravljati, ovde nije u pitanju nikakva bezbednost vec neka lopovija 100%
Koja je tu logika, da u RS ne moze a u Njemackoj moze ???  Jedino ako neko vjeruje xxxxxx da je RS naprednija od Njemacke, Svajcarske ;D

erobuss

Busfan molim te bez politike na forumu.
Ukoliko je Zakon donešen dužan si ga poštovati, a na sljedećim izborima birajte druge i mjenjajte zakon!

elvis

dobro onda,sve ce te Setre i MB-ovi ce biti prodati u Federaciju i rijesen problem

ist

Citat: busfan  u Svibanj 10, 2009, 21:05:24
Ko garantuje da je 10godina staro vozilo ispravno? Pa imas vozila stara 20 godina koja su presla 400-500 000km

O ovome je glupo raspravljati, ovde nije u pitanju nikakva bezbednost vec neka lopovija 100%
Koja je tu logika, da u RS ne moze a u Njemackoj moze ???  Jedino ako neko vjeruje xxxxxx da je RS naprednija od Njemacke, Svajcarske ;D

Nitko ništa ne garantira, ali elementarna logika ti kaže da bi novo auto trebalo biti ispravnije od starog, zar ne  ;)

ist

Citat: ist  u Svibanj 10, 2009, 23:34:43
Citat: busfan  u Svibanj 10, 2009, 21:05:24

Nitko ništa ne garantira, ali elementarna logika ti kaže da bi novo auto trebalo biti ispravnije od starog, zar ne  ;). Sličan propis ima i Hrvatska, samo što je prijevoznicima ostavljen višegodišnji rok za prilagodbu

busfan

Ne znam po meni cista glupost, posebno za tako siromasnu drzavu ili sta vec ???  Ovde je donesen zakon da ekskurzije ne smije voziti autobus stariji od 5 godina, a u mom kraju to jedini ispunjava Drinatrans(necu da kazem u cijem su vlasnistvu da ne bi bilo politicki), koji su mjesec-dva prije kupili 4-5 Lions Coacha. I sta sad da je neko imao 417HDH 2003.god taj autobus ne ispunjava njihove kriterijume

Siguran sam 99,9% da je taj zakon izmisljen da nekom napuni dzepove, kakva sigurnost saobracaja. Pa kazem ovde nije obavezan tehnicki pregled, samo je obavezno da se uplati, a oni nesto izmisljaju o sigurnosti saobracaja. O sigurnosti puteva da i ne govorim ;D

erobuss

Evo ti link Zakona koji se nalazi na stranicama Narodne skupštine RS-a
http://www.narodnaskupstinars.net/lat/zakoni/zakon.php?id_zakona=345

Možeš li pronać tu točku u Zakonu gdje vozilo za prijevoz ekskurzija ne smije biti starije od 5 godina? Isčitao sam ga od početka do kraja, toga nema nigdje!

Politiku nećemo na forumu!  >:(

doBUS

Citat: erobuss  u Svibanj 11, 2009, 16:55:08
Možeš li pronać tu točku u Zakonu gdje vozilo za prijevoz ekskurzija ne smije biti starije od 5 godina? Isčitao sam ga od početka do kraja, toga nema nigdje!

Politiku nećemo na forumu!  >:(

ovo za 20 godina se nalazi u pravilniku za izdavanje licenci...