Linije - prijedlozi

Autor tamlover, Prosinac 10, 2007, 14:50:24

Robert

Cesta nije u lošem stanju koliko je veliki spust. Pretpostavljam da bi motor to mogao izvući jer na tom dijelu ne bi trebao biti pun putnika. Al pretpostavio sam da je cesta problem.

tramvajac 92

Ako pošalješ Lion's City ne sumnjam da može gore, samo ne znam kaj bi bilo da se probaš spustiti dole. Drugdje imaju retarder na ručicu (mislim da imaju i u Rijeci, ali nisam 100%). Mislim (a ni to nisam 100%) da jedino SL 283 u Podsusedu imaju retarder i na ručicu, za razliku od ostalih koji imaju samo na pedali kočnice.

Robert

Za Lionse ne sumnjam ni ja. Mozda da se naprave koja probna testiranja znali bi sve moze li se ili ne moze.
Prema Šestinama busevi (uglavnom Lionsi) iz APP uredno prometuju prema Mihaljecvu odakle im je polazno stajaliste. (mislim kada krecu na liniju).

Ivan

Mlinovi i Šestinska nisu ni blizu strmi kao ovaj dio, najbolje usporedivi su usponi na Perjavicu i Graberje kud Lion's City može u drugoj brzini a može i Citelis (koji ima slabiji plinski motor ali i ZF mjenjač sa 6 brzina s kraćim razlikama u omjeru prijenosa), ovo je još malo strmije ali pretpostavljam da bi išlo u prvoj brzini, ali stvar je u tome da nema potrebe i nema smisla takva kružna linija koja bi svejedno išla na Črnomerec na obje strane... Inače je i teško uskladiti 127 i 128 jer druga ima s razlogom puno gušći vozni red, možda bi imalo smisla jedino ako se uvede ponovo kraća linija za Sveti Duh pa bi preostala 128 mogla voziti rjeđe...

No to kružno jednostavno nema prave prednosti... Ako tamo treba provesti liniju onda mislim da bi se moglo razmislit o povezivanju Mihaljevca i svih ovih kvartova, umjesto kratke linije Gornja Kustošija - Završje - Gornje Vrapče koja je u planu, ako se doda još jedan bus a minija će sad ionako biti viška, onda bi moglo ići Mihaljevac - Gornje Vrapče pa bi se iskoristilo "sjevernu obilaznicu" koju neki osobnim prijevozom već sad koriste, koliko god je usko i brdovito.

Što se tiče prorijeđene 127 navečer, o tome smo dosta pisali, to je sasvim drugi problem koji nema veze s trasom linije nego s nedostatkom vozača i neorganiziranim redukcijama koje bi se dale puno bolje izvesti kad bi netko uključio mozak.

Portos

http://www.vecernji.hr/zupanija/bandic-i-barisic-o-tramvaju-do-velike-gorice-1005085

Citat:Bandić i Barišić o tramvaju do Velike Gorice

Dva gradonačelnika na sastanku – dogovaraju novu autobusnu liniju Gorica – Domovinski most

Bandić i Barišić o tramvaju do Velike Gorice

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić jučer su održali prvi, a za tjedan dana najavili i drugi radni sastanak kako bi pokušali pronaći najbolja rješenja za širenje prometne povezanosti ova dva grada.

Tako se raspravljalo i o šinskom vozilu koje bi prometovalo preko Domovinskog mosta i povezivalo Zagreb, Zračnu luku i Veliku Goricu, ali i o realizaciji autobusne linije Velika Gorica – Domovinski most – Zagreb koja je odavno obećana Velikogoričanima.

– Za konkretizaciju ovih tema zaduženi su uime Grada Velike Gorice pročelnik Dubravko Katulić, a uime Zagreba direktorica ZET-a Ljuba Žgela. Prvi sljedeći radni sastanak bit će održan već sljedeći tjedan – poručili su iz V. Gorice.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

822DoDo

nebi ja njima nista dao...u cijelom gradu (zapravo u dijelu grada koji pokriva AP Dubrava) najgori putnici su na 268...
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

421

"Za konkretizaciju ovih tema zaduženi su uime Grada Velike Gorice pročelnik Dubravko Katulić, a uime Zagreba direktorica ZET-a Ljuba Žgelarofl
Prvi sljedeći radni sastanak bit će održan već sljedeći tjedan – poručili su iz V. Gorice."  umnik2
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

U sudskom registru piše da je ovlaštena za zastupanje  kava

flip

Ja se nadam da je Večernji po običaju krivo prenio informacije. Na Vgdanas je drugačiji tekst:

Citat:Na današnjem sastanku između dvojice gradonačelnika, Dražena Barišića i Milana Bandića, održanom u Velikoj Gorici, razgovaralo se o poboljšanju javnog prijevoza na velikogoričkom području. To podrazumijeva i već najavljenu liniju preko Domovinskog mosta do Kvatrića, izvijestili su iz gradske uprave.

Gradonačelnici su govorili i o šinskom vozilu za koji je predviđen koridor također preko Domovinskog mosta, a koje bi povezivalo Zagreb, Zračnu luku i Veliku Goricu.

http://www.vgdanas.hr/Info/Clanak/12370/barisic-i-bandic-%28konacno%29-razgovaraju-o-poboljsanju-javnog-prijevoza.aspx

Dakle ne samo do Domovinskog mosta. Čitam li ja dobro to da u tekstu piše da bi se trase autobusne i "šinske" linije poklapale? Koji je smisao toga? Podrazumijeva li šinsko vozilo doista tramvaj, i ako da, koja je logika uvođenja takve spore veze?

smogovci.bbb2

Nikad ništa od toga. I bolje  yahoo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Ivan

Ma ljudi, čitajte bolje što piše... Za autobusnu liniju se pregovara, a o tračničkom vozilu samo pričaju.

Ne znam i koji problem vidite u tome da ide bus pa ga se zamijeni, ne piše nigdje da će oboje voziti, autobus je fleksibilno prijevozno sredstvo...

A o tom tračničkom o kojem pričaju, Bandić je napravio 15-godišnji (a zasad kako stoji bit će i barem 17-godišnji jer brže ne može) zastoj u širenju tramvaja iako svake godine obećaje da se upravo počinje graditi neka pruga, dakle unatoč svojim floskulama napravio je zastoj u izgradnji koji se nikad u povijesti Zagreba nije dogodio ni u daleko gorim krizama (jer čak je i usred II. svj. rata A.P. osobno odvezao prvi tramvaj za Dubravu, bez nostalgije za tim režimom :P ), tako da ne vidim zašto očekivati da će u sljedećem razdoblju i s gradskim proračunom srezanim za dvije milijarde kuna, a možda će i još padati, napraviti nešto više nego je dosad radio... Ionako su mu prioritet fontane. ::|

Ivan

Nego, čuo sam puno puta da se ljudi žale na pristup Sveučilišnoj bolnici i Medicinskom fakultetu, u biti su jedina ozbiljnija zdravstvena i obraznovna ustanova u gradu do kojih nema JGP-a na udaljenosti 500 m što se računa kao standard, čak i da ne računam koliko je recimo neprikladna kombinacija tolikog brda i bolova pacijenata, nemaju svi za taksi a uostalom i plaćaju JGP.

Ja bih ovdje predložio da se autobusima omogući prolaz kroz krug bolnice (možda da vozači autobusa dobiju daljinske upravljače za rampe), automobilima iz kruga bolnice i s Novakove (na kojoj ni sad ne bi smjeli parkirati) napravi uz Novakovu parkiralište na rubovima livade Sveučilišne bolnice koja je velika a nije baš neko prirodno blago, a da se jedna od linija s Kaptola pošalje na Draškovićevu, najbolje s okretištem i izlaskom na tramvajsko stajalište u vrijeme kad kreće, kao što idu za vrijeme privremene regulacije za Mihaljevac.
Najlakše bi prošla 204 ali ne bih volio da bude mini jer bi moglo biti previše putnika, vjerojatno ne 106 jer bi zglobni teško išao, možda najprije 238 koja ima viška vremena (a ako bi morao manji bus moglo bi se eventualno staviti midi da ju vozi Podsused), možda 226 jer duplanje sa 106 do Kaptola ionako nije baš korisno, možda 201 jer vozi najčešće? Što mislite?

smogovci.bbb2

Misliš na bolnicu na Šalati?! Jer Sveučilišna bi bila ona započeta a nikad izgrađena u Blatu. Za ovu na Šalati neznam kako organizirati prijevoz da autobusi voze unutar kruga bolnice, jedva i taxi prolazi  :(
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Ivan

Citat: smogovci.bbb2  u Svibanj 29, 2015, 11:19:58
Misliš na bolnicu na Šalati?! Jer Sveučilišna bi bila ona započeta a nikad izgrađena u Blatu. Za ovu na Šalati neznam kako organizirati prijevoz da autobusi voze unutar kruga bolnice, jedva i taxi prolazi  :(
Naravno, ispričavam se zbog nepreciznosti, mislim na staru bolnicu na Šalati... Nova bolnica ne služi ničemu osim razmnožavanju štakora i ostavljanju neželjeznih stvari (kako smo nedavno doznali, nažalost uključujući i mrtvace :P )

Pa jedva prolazi taksi kad su auti posvuda naparkirani... Treba napraviti adekvatna parkirališta umjesto ovog kaosa jer ne mogu proći hitni slučajevi.
No tom logikom, slažem se da postoje uski prostori i da bi možda bilo bolje staviti samo mini kojih ima previše i već voze u blizini, a ionako je mini velik kao vozilo hitne pomoći, nema razlike i isprike da onda ne može proći, a valjda je javni prijevoz vredniji od par nelegalno naparkiranih auta koje treba premjestiti na trajno osiguran parking.
Vjerojatno je i bolje češći mini nego jedna linija svakih pola sata... Tom logikom, recimo može se stavit mini i na 238 i spojit ju s 207 (a 207 ima ionako stanicu na 250 m od okretišta Kozjak tako da se za Kozjak ne bih više brinuo), a umjesto velikog busa pojačati korištenje 204 koji ionako previše stoji i napraviti dvije linije koje bi prošle kroz bolnicu, onda bi bilo

204 Draškovićeva - Šalata - Horvatovac - Kvaternikov trg (dvosmjerno Horvatovac i novo PKS Galjufova umjesto bauljanja)
207 Draškovićeva - Šalata - Rim
211 Draškovićeva - Šalata - Babonićeva - Jagodnjak
* 211 ne vozi u slabije opterećenim razdobljima
(238 ukidanje odnosno spajanje s 207)

Polasci za bolnicu bi bili koordinirani svakih 10 minuta u špici, za to bi bilo potrebno prenijeti na nove linije autobuse s 204 i 238 i dvokratnog s 207 (koji bi umjesto dvokratno bio bolji kao pojačanje dok bolnice najviše rade, od 7 do 14), ali izvan špice mogu voziti i samo dva busa, ili u najslabije opterećenim razdobljima jedan s taktom 60 min za dvije linije (204 i 207, bez 211 se može)...

-----

verzija voznog reda s tri busa, radni dan 7-14 h:
(u zagradi okvirna prolazna vremena)
207 D 00 (R 12) (BŠ 19) vr1
211 D 10 BbJ 25 (BŠ 29) vr2
204 D 20 (KtG 32) (BŠ 39) vr3
207 30
211 40
204 50
itd.

verzija voznog reda s dva busa (ostatak radnog dana, subota i nedjelja 10-17 h):
211 D 15 BbJ 30 (BŠ 34) vr2
204 D 30 (KtG 42) (BŠ 49) vr1
207 45 vr2
211 00 vr1
itd.

verzija voznog reda s jednim busom:
204 D 30 (KtG 42) (BŠ 49) vr1
207 00 vr1
itd.

Dakle trebalo bi jednako autobusa i vozača u špici (3), ali više vozača izvan vršnih vremena jer kako sad voze 204 i 207 je za one kojima treba bus osim u špici ionako prilično jadno i treba popraviti stanje.

Dreamwalker

Kao svakodnevni korisnik linije 207, ova ideja mi se sviđa. Mi (korisnici linije 207) bi dobili izravnu vezu s gradom, a Šalata bi dobila isto dobru vezu s gradom. Linija 207 itekako ima potencijala jer i ovakva kakva je, na svim jutarnjim polascima osim 7:40 (koji je bezveze napravljen van svake logike i tu čestitam genijalcima iz ZETa (svaka vam dala majstori russian_roulette )) je vrlo solidno popunjena.

Možda jedino kad bi se kroz potez Veliki dol - Rim - donji dio Gorica uspostavio jednosmjerni promet, mogao bi i normalan solaš proći što bi uvelike povećalo korisnost linije. Vjerujem da bi i nas na ovom dijelu bilo više u busu.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421