Kabrio busevi ZET-a

Autor kekobus, Svibanj 14, 2009, 10:44:12

Ivan

Žuta linija upravo kod Glk - 0 putnika.

Što se tiče turizma, Zagreb ima potencijala, imao je zadnjih godina po preko milijun posjetitelja. To nije uopće upitno tako da je procjena da nema što ponuditi suvišna.

No recimo oni privatni crveni kabrio kombiji i elektro autići žive od toga kao privatne firme, tako da je potpuno nejasno zašto smo trebali ovakvu glupavu intervenciju i "pomoć" gradskih vlasti kad je slobodno tržište već proizvelo sličan proizvod a ovime ih se samo oslabljuje dok je rad na tome od ZET-a nemaran i rezultat bezvezan a skup. Slično je bilo kad je ZET odlučio uvesti svoje "Gredelj" Dotto vlakiće umjesto Bubija koji je vozio godinama prije toga, kratko trpio kraj sebe besplatnu ZET liniju s istom rutom i nakon toga zatvoren. Potpuno suvišno. Drugdje po Europi takve linije nastaju i ostaju kao privatna inicijativa, zaista ne razumijem što se ovime htjelo postići.

tramvajac 92

S obzirom da je vožnja u kombiju još i skuplja (118,40 kn), to me i čudi.

MAN truck bus

Od 6 polazaka na liniji 400 ostala su 2 polaska.   rofl

Prije: 11:30, 12:30, 13:30, 14:30, 15:30, 16:30

Sad: 12:30 i 14:45

"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

smogovci.bbb2

Na VR koji je priložen uz trase linija pišu polasci u 12:00 i 15:00h buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

Na liniji 200 (zelena) da, na liniji 400 (žuta) ne. kava
"kartu imamo?"

smogovci.bbb2

Mea culpa >hammer< thumbs
Valjda su vidjeli da nema putnika

MAN truck bus

Kako ne? Neki dan ih je bilo rekordno 4. ;D
Šalu na stranu, trebalo bi osmisliti trasu koja je atraktivna i ljeti i zimi za vrijeme adventa.
"kartu imamo?"

smogovci.bbb2

Mogu ga na povratku sa Mirogoja iz Palmotićeve usmjeriti na zeleni val u smjeru istoka pa ga okrenuti kod Džamije prema zapadu do Zrinjevca i onda postojećom trasom kad napravi krug oko HNK usmjeriti na zapad po zelenom valu do Republike Austrije i onda po Ilici do Selske, skrenuti lijevo u Selsku i po Selskoj voziti do trase zelene linije pa zajedno po trasi zelene preko Jaruna do Bundeka kroz Novi Zagreb preko Remetinečkog rotora (kad bude rekonstruiran) i dalje do Maksimira pa natrag na Kaptol po trasi kako sada vozi

Ivan

Može i ta trasa, ali čemu sve skupa. Ovakvim vođenjem dugoročno samo se odvlači vozače za stalno reducirani JGP od g.o. koji se stalno odgađaju (i time generiraju bolovanja i sl), dok ovakvom vođenjem očito nema računice u plusu.

Ovi privatnici će ih na udarnim lokacijama unatoč ograničenim sredstvima pobjeđivati jer se trude imati i dobru turu i dovući ljude, a neću tu pisati kako se u turizmu između privatnih i drugih firmi ostvaruje promocija i suradnja a da nisu jumbo plakati koji ne prolaze kad su gosti već u gradu ili na dirigiranoj turi, jer to bi trebao netko "odgovoran" znati. Isto mi se ne da pisati kako isplanirati stanice i trase jer to se isto lako vidi bilo gdje po Europi.

Uglavnom sve skupa suvišno. Treba ostaviti možda dva busa za modificiranu crvenu liniju ili možda još bolje probati nešto kud se privatnicima ne bi isplatilo a potiče obilaske periferije gdje nema JGP-a kao kružno Jarun ili Medvedgrad, možda i jedan vlakić za posebne priredbe i sajmove, a ostalo prodati da ne trune.

tatratram

Citat: smogovci.bbb2  u Srpanj 25, 2019, 09:26:52
Miramarski podvožnjak prometni znak visina 3,65m hi
Pa kaj je to pruga potonula 15 cm u zadnjih 8 godina ili kaj? Ili su nešto rekonstruirali?

citaro

Citat: Tomek  u Srpanj 24, 2019, 23:37:46
Sad si ga malo pretjerao, možemo kritizirati ovakvu rastrošnost, al baš ovako je smiješno. Budući da se bavim turizmom u Zagrebu, mogu reći da su turisti oduševljeni i svake godine ih ima sve više te se većina vrati. Jedna od rijetkih stvari koja ova vlast dobro radi je ponuda raznih manifestacija, festivala i koncerata, a onda i samim centrom grada turisti su stvarno oduševljeni.. Kad odeš malo po Americi pa vidiš njihove gradove to nije ni čudo barem što se povijesti tiče!

festivali, koncerti, itd. su jedno i to nema previse veze s turistickim linijama. mene zanima odakle su tocno ti turisti koje centar grada toliko odusevi - iz europske perspektive je apsolutno nista posebno, sto arhitektonski, sto povijesno, jer takvih gradova i gradica ima na stotine, a i nekolicina ih je cisca i odrzavanija od zagreba.

Tomek

Ne mislim na klasične koncerte, nego na događanja poput Ljeta na Strossu, Dvorišta i sl. Grad je krcat turistima tako da očito nisi bio već par godina u Zagrebu da to doživiš. Što se tiče otkud dolaze najviše je Južnokoreanaca, Amerikanaca, Kineza, Njemaca, Španjolaca, Švicaraca itd.

Ivan

Citat: citaro  u Srpanj 29, 2019, 13:25:59
festivali, koncerti, itd. su jedno i to nema previse veze s turistickim linijama. mene zanima odakle su tocno ti turisti koje centar grada toliko odusevi - iz europske perspektive je apsolutno nista posebno, sto arhitektonski, sto povijesno, jer takvih gradova i gradica ima na stotine, a i nekolicina ih je cisca i odrzavanija od zagreba.
Pa činjenica da u Europi ima drugih zanimljivih (a naravno i zanimljivijih) gradova ne znači da je Zagreb bezveze. Ja sam doživio dobre reakcije o Zagrebu od ljudi sa svih krajeva Europe i izvan Europe, pa i od Talijana koji imaju kulture na svakom koraku i od ljudi iz srednje Europe gdje su gradovi slični, naravno duže od 2 dana u Zg postane malo dosadno ali za grad ove veličine i ponude to je normalno, no to obično i nije planirano i ljudi svakako dolaze i nisu razočarani, tako da ne kužim oko čega tako ogorčeni komentari.
I ja volim mega-metropole ali to ne znači da idem razgledavati isključivo gradove kalibra od Pariza do Barcelone jer i u manjima ima nečega za vidjeti, pa čak i ako su dosadniji od Zg, isto tako ne idem ni u isključivo čiste gradove, kao ni drugi turisti. Isto tako ću ponekad potrošiti novce i u nekom drugom srednjoeuropskom gradu koji je sličan a nije čak ni spektakularniji od Zg.

Ugl turizam i ne funkcionira baš tako kako si sad posložio stvari, pa i praktično tih turista ima, vjerovao ili ne. Ne razumijem na kraju zašto bi samo ekstremno posebni gradovi dobivali pažnju.

Svejedno, da se vratimo na temu, potreba za tim nekim turističkim prijevozom je postojala s tim vlakićem Bubi puno prije nego je grad doživio eksploziju broja posjetitelja.
No zaista ne znam zašto se grad ovim nesposobnim projektom umiješao u te pokušaje, tko na tome može zaraditi neka radi, kakvog smisla ima trošiti gradski novac...

citaro

@tomek - kao sto rekoh, sve to stoji, samo na takva dogadjanja ne ides turistickim liniama, ili?

@ivan - ok, ali primarni cilj turistickih linija je posjetiteljima pokazati ono najljepse sto grad ima za ponuditi, zar ne? ako se drzimo toga, onda linija 100 po meni ima donekle smisla, ostatak ne. iako mislim da se ono najljepse od zagreba (zelena potkova, ilica, gornji grad) najbolje moze obici pjeske (pa se onda moze i bez 100tke - zbog toga i moj prvotni post da je zagreb nije bas vizualno atraktivan da bi imao toliko linija), ali mozda jednostavno ne razumijem koncept turistickih linija.

Tomek

Ta događanja privlače turiste koji u Zagrebu prosječno provode 3 noći te tokom dana neki od njih onda i koriste turističke linije ;)

Tomek