Kabrio busevi ZET-a

Autor kekobus, Svibanj 14, 2009, 10:44:12

421

Zapazio sam na malom  bus123 da je vozač okrenuo kotače prema rubnom kamenu što ne čini većina stranih(?) i naših vozača prilikom (nepropisnog) parkiranja  bus123 na stajalištu gdje stoje kabrio  bus123  a čije slike gledamo s teme : bus123 stranih registracija u ZG (Kaptol).
Očigledno nisu čuli za preventivu ili vjeruju svojim mehaničarima i održavanju  bus123.
Općenito mi se ne sviđa taj kaos na Kaptolu gdje turiste dovoze praktički u Centar ZG, i zadržavajući se dok ih čekaju, onemogućavaju javni gradski promet, a da bi bilo još bolje, pobrinu se dostavna vozila koja  svakodnevno dovoze i odvoze robu za "trbuh grada Zagreba". 
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Mirta

Citat: 421  u Svibanj 22, 2011, 22:18:07
Općenito mi se ne sviđa taj kaos na Kaptolu gdje turiste dovoze praktički u Centar ZG, i zadržavajući se dok ih čekaju, onemogućavaju javni gradski promet, a da bi bilo još bolje, pobrinu se dostavna vozila koja  svakodnevno dovoze i odvoze robu za "trbuh grada Zagreba". 

To je posve nepodnošljivo stanje. Kaptol je, kao i Gornji grad (Gradec), povijesna zagrebačka jezgra i trebalo bi ga čuvati koliko god je to moguće. Javni gradski promet mora se nesmetano odvijati, dostavna vozila moraju imati vrijeme kada se zbog tržnice ondje smiju kretati, a turiste treba ostavljati na prikladnijem mjestu pa neka nekoliko minuta i prohodaju.
A glede malih auta koji se parkiraju gdje se sjete, svoj bi posao morale rigorozno obavljati nadležne službe. Da je sluha i osjećaja prema svome gradu.
Nikad ne reci:"Nikad!".

Berlingo

Zar je problem parkirati u garazi Tuskanac, spustiti se do Ilice, svercati se jednu stanicu i dvije minute pjesaka si na Kaptolu? A tebi kolega svaka cast, ja sam to slikao i uopce nisam zamjetio. Da, pa vidi stvarno, kotaci su okrenuti. Onda cu ja jos jednom pohvaliti tog vozaca!

igor 409

Mogli bi od Amruševe napraviti terminal/parkiralište za turističke buseve. Tako se busevi ne bi morali gurati po Vlaškoj, ne bi radili gužvu na Kaptolu a turisti bi mogli birati da li će ostati sjediti negdje na Zrinjevcu ili Trgu ili pak ići pješice u obilazak Gornjeg grada. Kako će se broj turista povećavati i Zagreb postajati "mali" Prag busevi bi se mogli parkirati i na Zrinjevcu (valjda će nam turisti biti važniji od tumača (ne)pravde koje je još odavno trebalo iseliti sa Zrinjevca).

421

Citat: igor 409  u Svibanj 23, 2011, 08:47:29
Mogli bi od Amruševe napraviti terminal/parkiralište za turističke buseve. Tako se busevi ne bi morali gurati po Vlaškoj, ne bi radili gužvu na Kaptolu a turisti bi mogli birati da li će ostati sjediti negdje na Zrinjevcu ili Trgu ili pak ići pješice u obilazak Gornjeg grada. Kako će se broj turista povećavati i Zagreb postajati "mali" Prag busevi bi se mogli parkirati i na Zrinjevcu (valjda će nam turisti biti važniji od tumača (ne)pravde koje je još odavno trebalo iseliti sa Zrinjevca).
Autobusi su veliki 12 i 15 metara, dvije trake su u Amruševoj, kako bi to regulirao promet bez kolapsa u smjeru istok-zapad radi 10-15 kava u hotelu  Dubrovnik npr. ili 40-50 Mc Donaldsovih hamburgera?
Cilj je izbaciti autobuse van grada, naplatiti parkiranje busa dok lokalni busevi prevoze turiste u centar grada i za to im uzeti novce, ne ih unijeti u Katedralu i ponuditi im domaću hranu, domaći autohtoni suvenir (ne Kineske replike ), uglavnom nešto na što će potrošiti novac. Međutim to treba htjeti a ne željeti!
Amruševa nije i neće biti Koledinečka  kod tržnice!
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

igor 409

U desnoj traki bi parkirao buseve a po lijevoj bi izlazili. Automobilski promet iz Tesline koji ide zapad - istok (a kojeg zapravo ne bi trebalo biti uopće) bi skrenuo desno na Zrinjevac. Amruševa je duga 160m, dakle 10 buseva stane a za više (Zrinjevac) kao što sam napisao treba maknuti sudove. Naplata za to parkiranje bi trebala biti najmanji problem, samo uvedu još jednu zonu i lovica kapa. Je da turiste ne treba uvoziti u Katedralu ali ne možeš ih ni istovariti kod Sveučilišne pa kud koji mili moji (u tom slučaju bi išli u Arenu). O turističkoj ponudi ne bi, ali slažem se da treba ponuditi nešto domaće (npr. iskoristiti paviljon na Zrinjevcu za kulturni program).

Kad ga već spominješ, problem Koledinečke se može lako riješiti, samo policija treba par dana za redom pisati kazne i nitko više neće tamo parkirati.

Mirta

Hmmm? ???  Je li na takav način riješio problem parkiranja autobusa s turistima i koji drugi europski grad u svom strogom središtu?

conecto

Svaki koji razmišlja o turizmu o kojem se u ZG sve više priča. Spomenuti Prag - hrpa parkinga za autobuse ispod brojnih mostova na obalama Vltave. A taj grad navodno zaradi od turizma više nego cijela HR.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

421

@Igor
Za viziju treba imati znanja i resurse!Mi nemamo ništa od toga.Htjeli bismo uzeti novce a ne znamo kako.
Spomenuo si policiju-baš njima punjenje proračuna ne bi trebao biti problem, ali nema volje za tu vrstu zarade. Evo primjera:
Tijekom utorak-četvrtak-subota prosvjeda na terminal GK došlo nekoliko policijskih vozila.Pitam ja načelnika koji se tamo zatekao zašto ne kažnjavaju sve one vozače osobnih vozila  koji ulaze u terminal (ima ih dnevno barem50tak) da dovezu žene do pothodnika kako bi dalje išle na posao.
Odgovor me zaprepastio,rastužio i naljutio:Kaže ,nemamo blokove za kazne pa je bespotrebno da ih zaustavljamo!
Zato postoji Koledinečka i "Koledinečke" i postojat će dalje.

Tomek

Što se većine europskih gradova tiče autobusom se može doći do centra, možda ne baš u sami centar, ali prilično blizu tako da pješke imaš max 15-ak minuta.

conecto

U Zagreb dolaze turisti na nekoliko dana kako bi razgledali grad i nemaju se vremena baktati s javnim gradskim prijevozom niti su po to došli u Zagreb (osim možda nekakvog forumaša). Ako želimo da nam dolaze moramo im se prilagođavati.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Mirta

Doista, Zagreb od turizma ubire tek mrvicu.  Da samo spomenem boravišnu pristojbu. Na moru, kod rodbine ili prijatelja, isti me dan prijavljuju. Boje se kontrole. Kod mene se može boraviti koliko se želi, kakva kontrola!
Uzmimo primjer slikovite izmjene Banske straže na Kaptolu s konjanicima u odorama. Svi ih turisti slikaju. A može li se igdje kupiti takva razglednica?
Ili ,,Kaj su jeli naši stari"? Nije dovoljna ponuda samo u vrijeme Smotre folklora. Juha od koprive košta u Brežicama ,,ko sv. Petra kajgana". Da sam poduzetnija, pustila bih je da mi u vrtu raste kao blesava ...

@Igor
Teško da bi se mogao Vrhovni suda RH iseliti iz baruničine palače. No, on nije velik, svega 120 duša (što sudaca, što ostalih) i za njega bi se lakše našlo prikladno mjesto nego za golemi Županijski sud. Ali troškovi otkupa i uređenja na novoj lokaciji ili gradnja novih objekata – u ovo doba neimaštine? Sumnjam da je tu ideju moguće ostvariti u dogledno vrijeme, ali svakako bi o njoj trebalo razmišljati već sada. Ili o bilo kojoj drugoj. Iako je odavno trebalo.

221

Još ćemo mi dugo ubirati samo mrvice od turizma, dok god se on ne počne ozbiljno shvaćati i detaljno organizirati. Ne možeš turistu reći, evo tamo ti je more, sunce ti sja, a za ostalo me nemoj pitati, osim gdje da ostaviš novce.
Za usporedbu, Beč je 2010. posjetilo 10 milijuna turista, Zagreb 630 000 a cijelu Hrvatsku 10,6 milijuna.

Westin

Jučer gbr.441 se vraćao u garažu oko 16:45 Branimirovom iz smjera istoka

421

Obzirom na HV okupaciju Jaruna i dijela Kaptola od petka do nedjelje,  iskorištena je prilika za servise:
na drugoj slici  441 će znalačko oko uočiti novi LCD, dok je 442 na štelanju izlaznih vrata...

421