Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

conecto

To se moglo i očekivati kod odabira tamnije plave boje od pojave prvih jednobojnih 2003. godine. Tamnija plava više blijedi od nekadašnje više modre kod vozila koji su cijeli svoj vijek pod vedrim nebom.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

421

Citat: sokre  u Listopad 30, 2011, 01:00:29
Tko zna kakve će boje biti pokrivalo za tankove za plin na krovu Citelisa za sedam godina?
Nekoliko nijansi svjetlije zbog toga što se to pokrivalo na Citelisu, prednja hauba na Citaru i dobar dio dijelova izrađuju od plastične mase zbog smanjenja težine samog  bus123.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Westin

gbr.810 viđen danas oko 12:30 u Selskoj kako ide vjerovatno prema APP-u

Majstor

Prema ARZ-u manji popravak
Samo mi sudite pošteno !

GT-R

U Citaru gbr 651 na drugim vratima s lijeve strane tipka Stop (to je ona žuta okrugla) je zalijepljena selotejpom nekoliko puta oko šipke i tipkala i iznad napisano NE RADI, nekakvom kemijskom, baš onako seljački napravljeno. Koliko sam uspio primjetiti, bilo je još ljepljenih tipkala, oko jednog je izolirkom ljepljeno, a u drugom tipkalu je tipka stop utisnuta.

Kad sam već kod tipkala, najviše sam ih vidio strganih na Citelisima, jednostavno je sve otkinuto i vidi se samo rupa u šipki za držanje i žice unutra.
A kod jednog najnovijeg Citara G sam vidio tipkalo na zadnjim vratima za otvaranje vrata je upaljačem spaljeno, tj. plastika se otopila.

Tomek

Danas se na Črnomercu pojavio novopoplavljeni MAN NL 263 gbr 110
Koliko mi se čini ovaj je konačno obojan kak spada.

421

Danas sam uživao na Glavnom kolodvoru vidjevši unikatni O 404 DD.
Nažalost nisam ga uslikao. Odlično je uščuvan i ostao je eyecatcher!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

sokre

Nitko nije komentirao najavu povećanja broja kontrolora.

Još jedna jalova kampanja ili potpuna promjena načina razmišljanja?

http://www.politikaplus.com/novost/45783/borba-protiv-svercanja-zet-povecava-broj-kontrolora-

Nije mi to toliko loša ideja, ali je loše kada slušam TD-a kako to prezentira - ispada da je jedini krivac za ovakvo stanje putnik bez karte.

Uostalom, kakvo je to stanje - `kriza i recesija`. Za mene je to jedan vrlo živopisan pojam koji ima bezbroj definicija.

Mirta

Ne sjećam se kad sam srela kontrolore, a svakodnevno se vozim i autobusom i tramvajem. Putnici bez karte njihova su briga.
Kad već Holding ima viška ljudi, neka ih prebaci u kontrolore. Bit će koristi za prihod, premda ne i izlaz iz ,,krize i recesije".
Nikad ne reci:"Nikad!".

Westin

Citat: Mirta  u Studeni 11, 2011, 00:14:52

Ne sjećam se kad sam srela kontrolore, a svakodnevno se vozim i autobusom i tramvajem. Putnici bez karte njihova su briga.
Kad već Holding ima viška ljudi, neka ih prebaci u kontrolore. Bit će koristi za prihod, premda ne i izlaz iz ,,krize i recesije".

Vidio sam ih jučer i prekjučer i iz tramvaja  su otišli u buseve

221

Zaboravio TJ reći, da je prije više godina takva akcija neslavno propala. Onda su umjesto GK i TBJJ, kontrolori stajali na okretištima, kod svakih tramvajskih vrata. Naravno, okretišta više uopće nisu bila puna putnika, već su oni koji se švercaju prošetali do sljedeće stanice.

I kakva je ovo glupost s kontrolorima koji bi stajali kod vrata buseva? Pa JEDINA dobro uspjela akcija kontrole je bila kada je vozač otvarao samo prva vrata na svakoj stanici!
Zašto se to sada ne uvede? To je godinama savršeno funkcioniralo, putnici su automatski išli na prva vrata i pokazivali karte.
Inače, za ovakav raspašoj je glavni i odgovorni urednik MB.

MAN19464

slažem se sa Mirtom, ima u holdingu 2500 viška ljudi sve u kontrolore ili čak u konduktere pa bi svaki dan donjeli torbu novaca u firmu i tako postali rentabilni i nebi se bojali za svoja radna mjesta.

Ivan

Citat: 221  u Kolovoz 23, 2011, 11:27:26
Provozajte se u 539, ima zvuk kao da je dobio motor od O405GN2. Jako lijepo se čuje pištanje , pretpostavljam turbo punjača.
Hm, čuo sam ga neki dan izvana pa se sjetio ovog posta... Glasni turbo na višim okretajima je prilično karakterističan za zadnje dvije pošiljke Citara (lijep zvuk :D) ali uopće ne za ranije Mercedese, ovome možda je malo glasniji ali u biti je isti zvuk kao na ostalim novijim Citarima. Mislim da mu neobični zvukovi dolaze od mjenjača, imam dojam da su s tim nešto petljali. :) No da, definitivno zvuči drugačije... :)

tramvajac 92

gb 136
KVAROVI I NEDOSTACI:
1.   Pri prebacivanju 1->2 i 2->1 jako krčanje i trzanje
2.   Uništena ukrasna plastika na sjedalima u zadnjem redu

3.   Nedostaje staklo kod 4. vrata

4.   Neodgvarajuća plastika na stropu

5.   Pojedina sjedala jako prljava i zašarana

6.   Grijanje u stražnjem dijelu (,,prikolici") ne radi
7.     Poklopac ispred stražnjeg displaya odšarafljen.