Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

Ivan

Citat: conecto  u Rujan 14, 2012, 11:26:07
Na pragu punoljetnosti poplavio 502
Baš cijeli, ili samo dio? Ako cijeli, čemu? Pa nije li plan rashod za par mjeseci kad puste punionicu? Pošto one prodaje baš i ne idu a bit će vjerojatno i skoro 20 novijih zglobnjaka u konkurenciji, ne vidim zašto ulagati.

221

Samo neka ih obnavljaju. Dočekat ćemo mi da se svih 25 obnovi i poplavi obzirom na tempo kojim se gradi punionica. Podsjećam, Baričević je rekao da će proraditi na jesen. Koliko je vremena prošlo, koliko je najava i razgovora o toj famoznoj punionici bilo, pomislio bi netko da grade nuklearnu elektranu.  >:(

822DoDo

Vidio sam 502 jucer u garazi u servisu...Nije imao cijeli prednji dio
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Shole

Kod nas u procesu generalnog obnavljanja SG240 II. generacije  #581  (prvi iz serije 100 automatika).  Kompletno novi podovi unutra, bočne oplate iznutra sa izolacijom, plastične Fainsa stolice umjesto drvenih (imamo ih na skladištu jer su u Classice stavljni visoki sicevi).  Limarija generalno sređena, a po pričama (nije 100% sigurno) ide unutra, kao prototip,  Mercedesov motor od 280KS iz zglobnih Sanosa S200.  Bus je inače 1993. godište i ima VOITH getribu sa 3 brzine.

conecto

801 i 806 stigli u APD
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

822DoDo

Jel ce voziti kod nas ili?
I ako hoce koliko dugo?

dean25

Gb 135 dobio validator - 1 komad - samo kod vozača,na ostalim vratima nema.

822DoDo

Dvije zanimljivosti. Vidio sam na putu od Sesveta prema Dubcu (Brestje) 2 269 u istom smjeru
269/4 i 269/5
I na stanici Varazdinska-selcina stoji autobus gbr.47* s natpisom autobus u kvaru...puklla mu je guma (u punom smislu rijeci-raspala se) i tako se vozio nekih 15m do stanice (zadnjih 5m na felgi)

822DoDo

Gbr. je 457
evo naloga od jucer

Tomek

476 me danas razočarao, subota je, zašto je ovakav u prometu, a ne na popravku. Preko tjedna budući da fali autobusa sigurno neće to popraviti. Nije mi jasno ni kako se ovako nešto uspije dogoditi.

conecto

To se ne popravlja tak hitno, nije prvi slučaj...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

822DoDo

Vec dugo on vozi s tim

plavi ZET-ov bus volim

Gbr. 208, koji je na liniji 136, je danas presmiješno izgledao, međutim, nemam tehničkog vokabulara niti znanja da bih objasnila što se točno dogodilo. Prednji dio busa se užasno spustio, na svega 20ak centimetara od tla. Jedino je oko zgloba bio normalne visine, dok je prema krajevima počeo "visiti" s ekstremom na prednjem dijelu - izgledao je totalno spigano.

Nemam fotku, nažalost, ali evo pokušaja prikaza kakav je to nagib bio.
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

221

Neka me kolege nadopune, niskopodni bus ima tzv. kneeling sistem, tj. zračne jastuke koji podižu i spuste bus. Može se dogoditi da bus ostane u spuštenom položaju (kao na stanici) i u vožnji. Nagledao sam se takvih buseva koji su strugali zglobom po cesti ali to se popravilo pri prvom otvaranju vrata.
Pretostavljam da je tako i u slučaju 208, valjda nije imao neki kvar na jastucima.

A kod MAN-ova NG-jaca, ako bi ostao spušten, onda bi svaka rupa koju kotač pogodi zvučala kao da bomba pukne u busu.  ;D

Tomek

Ja koliko vidim isključivo Citari i to zglobni ostaju u raznim položajima, off road, tuning i sl. Druge buseve ne viđam takve, znalo se prije vidjeti NG312, al nisam već dugo ih vidio takve.