Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

Max-d

Ja osobno najavu na svakom busu pojacam i to na nekih 45 jer mi je tu nekakak najugodniji glas,na 55-65 po meni je dosta preglasno,ako sam dobro shvatio postovanog gos.Citara on pojacava najavu na Atronu dok vozac na okretistu napusti vozilo(bus/tramvaj) iz nekog razloga i mislim da mu to nije bas uredu,ukoliko sam krivo shvatio unaprijed se ispricavam.Neznam kak je u APP sa najavama i opcenito sa Atronima ali u APD kako je naglasio kolega Conecto dosta toga ne stima sa Atronima,svaki cas " vozni put ce biti napusten",dosta stanica je neispravno ukucano,neke stanice su i izmjestene,a u Atronima nikad vise nisu uskladjene,pa najava stanice u smjeru A i B pod istim nazivom,a stanice su udaljene jedna od druge i do 200 metara itd,itd...

citaro

Citat: 421  u Listopad 08, 2009, 17:10:25
Pak zaboravljate "ljudski faktor".Shole nije ni čuo kak se Atron glasa , a već nariče!Tipično!
Glasnoća se dade štelati pa ga ja podesim između 55-65.

E kada bi svi tako imali to bi bilo super !

Citat: Max-d  u Listopad 08, 2009, 20:25:12
Ja osobno najavu na svakom busu pojacam i to na nekih 45 jer mi je tu nekakak najugodniji glas,na 55-65 po meni je dosta preglasno,ako sam dobro shvatio postovanog gos.Citara on pojacava najavu na Atronu dok vozac na okretistu napusti vozilo(bus/tramvaj) iz nekog razloga i mislim da mu to nije bas uredu,ukoliko sam krivo shvatio unaprijed se ispricavam.Neznam kak je u APP sa najavama ali u APD kako je naglasio kolega Conecto dosta toga ne stima sa Atronima.

Jesi jučer možda imao gb. 453 na liniji 233 ? Pitam jer je autobus imao glasnoću oko 45, pa sam se ja ugodno iznenadio da sam čuo najavu u APD busu nakon dugog vremena. Naravno, odgovori ako želiš, na kraju krajeva, što se mene tiče što si ti vozio tog i tog dana.

"Poštovani gosp. citaro" stvarno nije potrebno, ipak imam samo 17 godina  ;)

Da, dobro si shvatio što se tiče pojačavanja. Znam da nije u redu, a nije niti pristojno i nemam pravo prčkati po atronu, ali već je stvarno vrijeme da se počinju glasovno najavljivati stanice. Nije to bezveze uprogramirano.

Max-d

Ne,nisam jucer vozio liniju 233,slazem se sa tobom ako je vec sve to uprogramirano da bi to i trebalo koristiti,ali ti to zato nedaje pravo da prckas po Atronima i sam riktas glasnocu najave,kao sto si i sam rekao, to nije u redu i zato to nemoj vise raditi.

Ivan

Citat: Max-d  u Listopad 08, 2009, 21:08:26
Ne,nisam jucer vozio liniju 233,slazem se sa tobom ako je vec sve to uprogramirano da bi to i trebalo koristiti,ali ti to zato nedaje pravo da prckas po Atronima i sam riktas glasnocu najave,kao sto si i sam rekao, to nije u redu i zato to nemoj vise raditi.
Slažem se, i da najava treba raditi, i da ne treba dirati NIŠTA u vozačkom prostoru bez znanja vozača!!! Bih li ja kad me rasp..di neobrazovana budala od vozača koja razvaljuje ispravan bus u 2. brzini trebao upasti na njegovo mjesto pa mu dokazati kako treba ispravno koristiti vozilo (koje, među ostalim i meni pripada)? Naravno da mi pada na pamet, ali ne znam koliko nezreo treba biti, neke granice trebaju postojati. Ako ti jako smeta posvađaj se sa njim, prijavi ga nekom, piši ZET-u dopise da uvede reda, ali neovlašteno se igrati sa tuđim radnim mjestom jednostavno nije u redu, možda je i ilegalno.

buSHunter795

Ali stvarno display svaka čast...
baš tipično kinesko
e da, ima i sa lijeve strane na drugom prozoru display...
evo mojih slika od jučer

mansg313

Izgleda da se stvarno nešto desilo sa punionicom danas na 225/2(3 polaska:13,14:05 i 15:15) vozi O 530 g.b 662...

citaro

Citat: Ivan  u Listopad 08, 2009, 21:32:02
Slažem se, i da najava treba raditi, i da ne treba dirati NIŠTA u vozačkom prostoru bez znanja vozača!!! Bih li ja kad me rasp..di neobrazovana budala od vozača koja razvaljuje ispravan bus u 2. brzini trebao upasti na njegovo mjesto pa mu dokazati kako treba ispravno koristiti vozilo (koje, među ostalim i meni pripada)? Naravno da mi pada na pamet, ali ne znam koliko nezreo treba biti, neke granice trebaju postojati. Ako ti jako smeta posvađaj se sa njim, prijavi ga nekom, piši ZET-u dopise da uvede reda, ali neovlašteno se igrati sa tuđim radnim mjestom jednostavno nije u redu, možda je i ilegalno.

Svađam se ja s njima itekako, nekad ima efekta i pojačaju najavu, a nekad nema...

conecto

Citat: citaro  u Listopad 09, 2009, 18:12:07
Citat: Ivan  u Listopad 08, 2009, 21:32:02

Svađam se ja s njima itekako, nekad ima efekta i pojačaju najavu, a nekad nema...

Jel ti čitaš ove postove ovdje? Nisu uvijek vozači krivi, pogotovo ne ako sustav ne funkcionira, a to su ti neki ovdje pokušali objasnit...
I bolje ti je da slučajno ne prčkaš po kokpitu busa koji ja vozim - ako me nema unutra ne znači da te neću vidjet...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

citaro

Citat: conecto  u Listopad 09, 2009, 18:40:58

Jel ti čitaš ove postove ovdje? Nisu uvijek vozači krivi, pogotovo ne ako sustav ne funkcionira, a to su ti neki ovdje pokušali objasnit...
I bolje ti je da slučajno ne prčkaš po kokpitu busa koji ja vozim - ako me nema unutra ne znači da te neću vidjet...

Čitam, naravno. Svi autobusi redovito imaju pismenu najavu, ako pismena funkcionira, funkcionira i glasovna u 99% vozila. Zna se rijetko kad desiti da stvarno glasovna ne radi.

Ne poznajem te, pa ne znam ni što ni kada voziš, ali ako me vidiš da prčkam, slobodno se javi.

Shole

Da te ja vidim da nešto prčkaš meni po busu, dok me nema, ja bi ti ruke polomio, a onda bi se ti hitnoj javio.

A vjeruj mi, ne razmišljam samo ja tako.

citaro

Citat: Shole  u Listopad 09, 2009, 22:27:10
Da te ja vidim da nešto prčkaš meni po busu, dok me nema, ja bi ti ruke polomio, a onda bi se ti hitnoj javio.

A vjeruj mi, ne razmišljam samo ja tako.

Evo vidiš, da meni netko prčka po busu ja mu ne bi napravio ama baš ništa.

421

Vrlo si velikodušan kad ti se slobodno možemo javiti dok prčkaš po Atronu!
To što si / smo forumaši ne daje ti pravo da ulaziš na nečije radno mjesto, jer se može dogoditi da budeš okrivljen za npr.krađu novca, karata,ili nečeg drugog u vlasništvu vozača.
E onda na scenu stupaju metode uvjeravanja koje mogu biti jako bolne.
Želim ti da proživiš lijepu mladost i sigurnu starost jer 17 ti je godina tek (kao što kažeš).
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

citaro

Dobro, pa neće li svatko normalan kada napušta bus uzeti svoje stvari iz kabine ? Ne vjerujem da itko može biti toliko blesav, da npr. u busu 551 na liniji 210 na terminalu Dubrava ostavi torbicu s novcem, kartama, mobitelom i mp3/mp4 u kabini, i onda si polagano ode po kavu...

Shole

To je moj ured, moja kancelarija tih 7 sati i nemaš ti šta tu ulazit ni prčkat, bio ja tamo ili ne.  Ni ti, ni bilo ko drugi

citaro

Citat: Shole  u Listopad 10, 2009, 12:21:21
To je moj ured, moja kancelarija tih 7 sati i nemaš ti šta tu ulazit ni prčkat, bio ja tamo ili ne.  Ni ti, ni bilo ko drugi

To bez sumnje. U potpunosti se slažem !