Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

sokre

Citat: 221  u Ožujak 09, 2010, 17:00:16
Tko se želi prisjetiti kakvu su zvučnu kulisu (iznutra i izvana) imali Ikarusi s MAN-ovim motorom,
neka se pod hitno provoza sa 505. Danas je na 221. Sutra možda u servisu na krpanju auspuha.

Slušam ga cijelo poslijepodne kako ruži po kvartu. Zvukom podsjeća na Mad Maxovog Interceptora..

A osim u 505, danas sam se vozio u još jednoj 405-ici, na liniji 107. Zanimljivo u toj priči je to da je vozač vidjevši nesreću na križanju Slavonske i Holjevčeve, na zaprepaštenje putnika, krenuo podvožnjakom, prošao ga i stao na sred Slavonske i pustio nas van (kod završetka metalne ograde koja odvaja podvožnjak i gornju prometnicu). Ljudi su preskakali ogradu i pretrčavali cestu.. Vrlo odvažan i opasan potez vozača.

Inače, kada su već lakirali 518, mogli su se malo pozabaviti i unutrašnjošću busa..

scorpio

Mene zanima jedno,danas ujutro u 7 sati.Vozač linije 115 je rekao da ne rade 3 vrata,a budući da je gužva uvijek tada u to vrijeme,ljudi idu na posao,problem da ne rade treća vrata je veliki problem.Ljudi su proklinjali ZET (proklinju ga i ovako),na svakoj stanici smo stajali 3-4 min jer se masa putnika trebala prebacivati kroz gužvu,dakle oni sa 3 vrata na ne znam 2, 4 npr. Sad ne znam vaša pravila. Da li je vozač trebao otići u spremište to popraviti ili nastaviti voziti dok vrata kojim čudom ne prorade sama??

kojot

Citat: scorpio  u Ožujak 11, 2010, 16:52:32
Mene zanima jedno,danas ujutro u 7 sati.Vozač linije 115 je rekao da ne rade 3 vrata,a budući da je gužva uvijek tada u to vrijeme,ljudi idu na posao,problem da ne rade treća vrata je veliki problem.Ljudi su proklinjali ZET (proklinju ga i ovako),na svakoj stanici smo stajali 3-4 min jer se masa putnika trebala prebacivati kroz gužvu,dakle oni sa 3 vrata na ne znam 2, 4 npr. Sad ne znam vaša pravila. Da li je vozač trebao otići u spremište to popraviti ili nastaviti voziti dok vrata kojim čudom ne prorade sama??

Blentavi ljudi i kad funkcioniraju sva vrata stoje na senzoru i blokiraju vrata pa se gubi vrijeme dok se ne pomaknu.
Čovjek je vjerojatno htio odvesti bus do Remize i tamo vidjeti kaj s tim jer kako bi ga tek proklinjali da vas je odlučio "iskipati" na stanici zbog jednih vrata?

t4

Danas neki Iveco Irisbus na 220, nisam zapamtio gb, ali jedva vuče i sav se stepava pri mjenjanju brzina. Joj.. kak ja imam feeling da će to sve pokrepat za 5 godina... Ima polazak iz Dugava 8 minuta prije nego 219 iz Sloboštine, na kraju ga 219 prestigne. Otkad voze Citelisi na 220, pogoršao se prijevoz, kao da fali bus stalno :S Uvijek kasni.

conecto

Već neko vrijeme gb 503 stoji parkiran u garaži onako "sa strane" bez registracije. Da li je to kraj ili će uskrsnuti kao 520 po sličnom scenariju?
Inače, to je jedan od pet prvih O-405 GN iz 1995. koji su prije najnovije nabavke navodno bili predviđeni za prodaju.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Tomek

Učinilo mi se danas dok sam išao na posao da je NL263 gbr103 isto poplavio. Jel može to netko potvrditi? To bi uz gbr101 bio drugi NL iz 99. da je cijeli plav.

conecto

Danas je ipak dizalica gb 503 odšlepala u ARZ. Navodno će ga tamo urediti, iako je otišao bez tablica, razbijenog zadnjeg bočnog desnog stakla, bez poklopca motora s lijeve strane i još nekoliko njih, bez glava na motoru... Čekamo ga, izgleda da bi nam mogao zatrebati još...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

MAN19464

Citat: Tomek  u Ožujak 26, 2010, 16:26:03
Učinilo mi se danas dok sam išao na posao da je NL263 gbr103 isto poplavio. Jel može to netko potvrditi? To bi uz gbr101 bio drugi NL iz 99. da je cijeli plav.
nije ti se učinilo danas je viđen na savskom mostu ali nisam gledao koju je liniju vozio jel me je inpresioniralo kako mu dobro stoji ta boja i velika pohvala majstorima zbilja je uređen kao da je došao iz tvornice, ko novi je. svaka čast.

Majstor

103 izišao iz Arz a pobojan i uredjen a 503 ušao u Arz po motor i limariju te farbanje
inače i gbr 18 izrada panoramskog autobusa u punom jeku
Samo mi sudite pošteno !

Tomek

Citaro G gbr201 dobio neku ružnu malu reklamu iza prednjih vrata.

Ivan1983

Tomek

A kvragu, i ovaj kao i 101 ima zadnji kraj nestručno obojan... Zar je tako teško iza onaj dio koji mora biti crni u crno obojati...

citaro

Citat: MAN19464  u Ožujak 26, 2010, 21:02:32
nije ti se učinilo danas je viđen na savskom mostu ali nisam gledao koju je liniju vozio jel me je inpresioniralo kako mu dobro stoji ta boja i velika pohvala majstorima zbilja je uređen kao da je došao iz tvornice, ko novi je. svaka čast.

Pa izgleda isto kao i NL 263 iz 2003. godine...

maky

Citat: citaro  u Travanj 01, 2010, 23:32:55
Citat: MAN19464  u Ožujak 26, 2010, 21:02:32

Pa izgleda isto kao i NL 263 iz 2003. godine...
Nije!

Kao što Tomek reče, iza trećih vrata treba biti obojan u crno u liniji s rubom prozora u prednjem dijelu autobusa. A ispod toga plavo...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Tomek

Taj crni dio čini sam dizajn tog autobusa i pokazuje površnost koja je kod nas očito normalna

Ovako bi 101 i 103 trebali izgledati...