Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

Berlingo

Mi u Rijeci nemamo tih problema. Kad pocne snijeg i malo se cesta zabjeli ljudi s ljetnim gumama zablokiraju grad i zimska sluzba ne moze reagirati. Naravno onda ni autobusa nema. Drugi dan klinci i klinceze uglavnom traze dobru nizbrdicu za sanjke jer pitanje je kad ce opet ovdje pasti snijeg. Briga njih za autobuse. Ali zato kad snijega nema onda se kamenuju autobusi.

Portos

Citat: conecto  u Prosinac 17, 2010, 07:27:17
Citat: Portos  u Prosinac 16, 2010, 14:56:59
530 je došao zajedno sa 665-678 kao 15 bus u toj narudžbi

Ispravak netočnog navoda!
U pravu si, došao je sa prvom pošiljkom solo Citara ::|

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Neprilagodjen

U 343 napokon ugasen senzor na zadnjim vratima..i obloga na zadnjem siberu se objesila i lupa vec par mjeseci kod svake neravnine na cesti,bilo bi lijepo kad bi se zavezala il nekako pricvrstila  ;)

MAN19464

gb. 813 poplavio, tj novo obojan i napravljena limarija sutra vjerovatno prvi put u novom ruhu u promet.

conecto

Kocke se i dalje sređuju - uređeni i ofarbani bokovi i zadnji kraj na 504 (ostao krem gore), zasad još bez registracije.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Tomek

gbr 185 još prije 2 dana viđen na liniji 109, znači da se vratio.

conecto

Svi su vraćeni, plinaši se kako-tako pune i ajmo reć voze (ne napuni se ni pola njih dnevno).
A GDJE JE POANTA?

tramvajac 92

Voze taman toliko da nema redukcija?

conecto

Citat: tramvajac 92  u Prosinac 29, 2010, 14:11:43
Voze taman toliko da nema redukcija?

Izgleda da je tako ili barem tu negdje. Srećom, nabavljeno je puno previše buseva pa si to još uvijek nekako možemo dozvoliti.
A GDJE JE POANTA?

conecto

Nakon duljeg vremena provedenog na "patologiji" (skidani dijelovi s njega za druge buseve) Citaro gb 653 uređen i ponovo u prometu, samo mu Atron ne radi. Jučer imao manju prometnu nezgodu na liniji 225.
A GDJE JE POANTA?

conecto

Citaro gb 654 dobio pošteni šus s prednje desne strane, ne znam točno kad i gdje, ali na displeju još stoji natpis linije 205.
A GDJE JE POANTA?

Berlingo

Neznam ni sam gdje bi ovaj 142 stavio. Motor je radio no unutra nije bilo nikog, pa ni vozaca. Autobus zatvoren. Ne upucuje na kvar. Semafor na Remetincu nije tada radio (valjda radi vlaka), da li je mozda doslo do laganog okrsaja, opet neznam. Radila su sva 4.

sokre

Jedna malo starija dilema - kada su puštene u promet tramvajske pruge prema Prečkom i Dubcu, zna li itko koliko je to (i da li je uopće) smanjilo broj aktivnih autobusa na cestama. Jel bilo otpuštanja vozača i rashoda buseva?

Da li je ukinuta koja linija i da li se osjetilo olakšanje u autobusnim pogonima nakon toga.

Danas sam išao do Sesveta - tamo tramvajem, a natrag na 269. I moj zaključak je da je brže i udobnije busom nego tramvajem.

I vidio sam g.b. 88 kako dolazi na okretište Dubec sa brojem 27x. A u Dubravi, Dupcu i Borongaju niti jedan Citelis (možda se svi zasluženo odmaraju nakon Snježne kraljice  :)).

conecto

Mislim da je godina bila 2000. Što se tiče Dubca, pruga i obnovljena Avenija Dubrava završene su ranije, ali je dugo vremena ostao problem terminal odnosno okretište, sve je zapelo na imovinsko-pravnim odnosima, ali onda Bandić dolazi na mjesto gradonačelnika i sve je ekspresno riješeno.
Ukinuto baš i nije previše tog što se tiče autobusa. Najviše je profitirano na skraćenoj liniji 212 na kojoj vozi 4 umjesto 10 autobusa. Iz Sesveta su preseljene prigradske linije 261, 262, 263, 270, 271, 272, 273, 274, te su na taj način produžene što je zahtijevalo uglavnom po jedan dodatni autobus na svakoj od tih linija.
Dosta su promjena pretrpjele i linije iz Dubrave, prije svega 210 i 214 (koja više uopće ne vozi iz Dubrave) koje su imale od tada više promjena trase, kao i 223.

Ali ovo bi ipak možda bolje pristajalo u "Linije-razno"  ???
A GDJE JE POANTA?

Tomek

Na 114 Ljubljanica-Prečko je nekad koliko se sjećam bilo 5 autobusa, a kad je otvoren tramvaj i isto tako produženjem linije 134 koja je u početku bila Črnomerec-Oranice spalo je svega na 2 vozna reda.

Inače, opet je plinska kriza, na 268 danas viđeni 185 i 188.